Вся нерухомість > Новини > Знімання квартир подобово: переваги та недоліки
↑ До списку новин

Знімання квартир подобово: переваги та недоліки

19 квітня 2010

Від ситуації, в якій може знадобитися подобова оренда житла, не застрахований ніхто. Звичайно, для постійного проживання такий спосіб оренди не підходить, оскільки вартість одного дня проживання в цьому випадку вища, ніж при оренді помісячного.

Тому застосовується даний спосіб найчастіше тими, хто прибуває на проживання в тому чи іншому місті на проміжок часу, значно менший місяця, адже в цьому випадку не доводиться виплачувати орендодавцю частину суми, що припадає на решту місяця, що залишився.

Таким чином, можна сміливо стверджувати, що у громадян і організацій, що пропонують гостям знімати у них квартири подобово, головним конкурентом є готелі. У будь-яке велике місто щодня прибувають десятки тисяч людей, які збираються залишити його всього через кілька днів.

Вони можуть приїжджати, скажімо, на ділові зустрічі зі своїми партнерами з підприємницької діяльності, а також для відвідування конференцій, виставкових центрів.

До речі, в періоди, коли в таких центрах проводяться імениті профільні виставки, готелі для орендодавців квартир бути конкурентами перестають, оскільки кількість бажаючих отримати тимчасове житло в зазначені періоди перевищує сумарну кількість готельних номерів у місті. Волею-неволею для частини відвідувачів таких виставок, що прибувають, квартира на добу є єдиним способом проживання в місті їх проведення.

Розглянемо переваги і недоліки подобової оренди житла перед готельним бізнесом. Головна її перевага - значно більш демократичні, в порівнянні з готельним номером, розцінки на проживання за одиницю часу.

Ще вигідніше стає знімати квартиру в порівнянні з готельним номером стає в тому випадку, якщо дружна компанія, яка прибула на виставку або конференцію, складається з трьох або більше осіб. У готелі їх розселять по декількох номерах таким чином, щоб у кожному з них містилося не більше двох осіб - цього вимагає законодавство. Квартиру ж вони можуть всією "командою" зняти загальну, у складчину, і значною мірою на цьому заощадити.

У найманій квартирі, на відміну від готельного номера, можуть бути заборонені господарями міжнародні переговори. Втім, у наші дні міжміським багато хто все одно не користується, надаючи перевагу дешевій електронній пошті.

І ще одна важлива обставина. Хоча готелі часто і пропонують харчування, включене у вартість оренди кімнати, воно надається лише в певні години, які можуть не збігатися з чітким розмежованим діловим розкладом перебування гостя в місті. Якщо Ви не бажаєте переплачувати за послугу, якою скористатися все одно не зможете, то перед Вами - ще одна причина віддати перевагу квартирі, а не готелю.

«Соцмарт»


Топ-оголошення

Пропонуємо Вам купити одну з кращих однокімнатних квартир в парковій зоні Гайок
Гайок, 221, 1 кімната, 32/17/6 кв.м, 3/5, 31 700$, Пропонуємо Вам купити одну з кращих однокімнатних ...

Квартири > Продам > Київська обл. > Білоцерківський р-н > Біла Церква

Продам 1-ком. кв. в ЖК "Аквамарин" Золотой берег на 16-й ст. Б. Фонтана
Золотая горка, 1 комната, 78/21,5/23,2 кв.м, 7/22, 60 000$, Экс.!!! Срочно!!! Продам 1-комнатную ...

Квартири > Продам > Одеса > Київський р-н

Топ-оголошення

230 кв.м! Будинок преміум-класу! Парк Шевченко!
Шаумяна вул., 4 кімнати 230/-/- кв.м 600 000$, Пропонується 4-5 комн квартира в будинку преміум класу ...

Квартири > Продам > Дніпро > Соборний р-н

Сдам Офисы 23+ 26 кв.м Куреневка! Длительно!
Куреневка, 26 кв.м, 210грн/кв.м/месяц, С посредниками не сотрудничаю! ПОДОЛЬСКИЙ РАЙОН, отличная ...

Офісні приміщення > Здам > Київ > Подільський р-н

Продам просторную 4-х ком.кв. пр.Шевченко/Парк Победы.
Аркадия, 4 комнаты, 280/120/85 кв.м, 6/8, 299 000$, Продам просторную 4-х ком.кв. пр.Шевченко/Парк ...

Квартири > Продам > Одеса > Приморський р-н