Вся нерухомість > Новини > Чому в Україні тане квартирна черга
↑ До списку новин

Чому в Україні тане квартирна черга

22 січня 2014

Станом на кінець 2013 року в Єдиний державний реєстр людей, які потребують поліпшення житлових умов, було внесено 294 тис. 308 сімей та одиноких громадян, — повідомили  ЛІГАБізнесІнформ в Держфонді сприяння молодіжному будівництву, який є адміністратором реєстру.

З жовтня, коли реєстр повноцінно запрацював, кількість людей, які підтвердили необхідність поліпшення житлових умов громадян, зросла, але лише на 44 тисячі (на початок жовтня в держреєстрі значилося близько 250 тис. осіб).

Але на початок січня 2013 року, за даними Державної служби статистики, у квартирній черзі в Україні стояло більше 1 млн. чоловік. При цьому близько 0,7 тис. громадян стояли на квартобліку більше 10 років, 0,15 млн. — від шести і до десяти років, 0,15 млн. — від року до шести років. Менше одного року очікували отримання квартири 0,03 млн.

Істотне скорочення черги в Мінрегіонбуді пояснюють тим, що понад 330 тис. громадян не пройшли перереєстрацію вчасно і тому не були внесені до реєстру. Ще 142,8 тис. громадян за підсумками інвентаризації квартирних черг були зняті з квартирного обліку.

Той, хто не встиг оновити свої дані в реєстрі, зможе це зробити лише через рік — реєстрація проходить щороку з 1 жовтня по 31 грудня. "Громадянин, який перебуває на квартирному обліку, але не внесений до реєстру, повинен буде звернутися в орган, який поставив його на квартирний облік і надати всі необхідні дані про себе і членів сім'ї", — пояснив тимчасово виконуючий обов'язки начальника управління адміністрування єдиного реєстру Держфонду Юрій Воротніков.

Громадяни, які стоять на квартирному обліку, навіть у тому випадку, якщо не подали вчасно документи для перереєстрації, можуть не боятися, що втратять своє місце в черзі. Оновивши свої дані для внесення до реєстру, а це можна буде зробити вже в жовтні 2014 року, людина знову займе своє місце в черзі, переконує юрист Павло Малиневський. "Якщо дані знаходяться в реєстрі, то громадяни відновлюють свої права на отримання житла відповідно з тим місцем, яке вони там займали", — говорить він.

На сьогодні наданням житла для черговиків займаються місцеві органи влади, держава лише виділяє кошти на держпрограми доступного житла, пояснюють у держфонді. За цими програмами, повідомив віце-прем'єр-міністр Олександр Вілкул, за 11 місяців 2013 квартири отримали 4800 сімей.

Станіслав Погорілов, ИА ЛІГАБізнесІнформ


Топ-оголошення

Здам 3-хкому. кв., ін. Правди почало
Воронцова просп., 3 кімнати, 12 000 грн./місяць, Здам 3-хкому. кв., ін. Правди почало. 60 м, новий ...

Квартири > Здам > Дніпро > Амур-Нижньодніпровьский р-н

Уникальный участок для активной жизни!
Рублева, 6 соток, 24 000$, Хотите почувствовать энергию и бодрость каждый день? Предлагаем к продаже ...

Земельні ділянки > Продам > Одеська обл. > Овідіопольський р-н > Молодежное

Топ-оголошення

Сдам жилье в Днепропетровске -(Днепре)-- Варианты аренды
2 000грн/месяц, Сдам жилье -в м, Днiпро, (Днепропетровск) -Варианты аренды жилья по срокам от недели ...

Кімнати > Здам > Полтавська обл. > Новосанжарський р-н > Нові Санжари

Продам 2к кв ЖК "Теремки" ст М. "Теремки"
Теремки-1, 2 комнаты, 62/30/12 кв.м, 17/25, 81 000$, Теремки-1, Інтергал-Буд, ЖК "Теремки", ст. М. ...

Квартири > Продам > Київ > Голосіївський р-н

Автономне приміщення біля м Контрактова пл.
Поділ, 265 кв.м, 736$/кв.м, м Контрактова пл.(250 метрів), вул.Межигірська, 30 Автономне приміщення з ...

Офісні приміщення > Продам > Київ > Подільський р-н