Вся нерухомість > Новини > Київський житлофонд розширять за рахунок старих будинків і промзон
↑ До списку новин

Київський житлофонд розширять за рахунок старих будинків і промзон

22 травня 2013

У Києві є ще багато територій, які можна розвивати шляхом модернізації застарілого житла, неефективних промзон і навіть держорганізацій. Про це розповіли учасники інтернет-конференції на тему "Комплексна забудова територій - шлях до гармонійного благоустрою міста Києва", що пройшла15 травня 2013 року в Прес-центрі Інформаційного агентства ЛIГАБiзнесIнформ..

"Відмінність чинного Генерального плану від проекту нового Генерального плану сфокусована на необхідності розвитку міста саме в межах існуючих територіальних кордонів. А це означає, що у нас все ж таки існує якийсь ресурс неосвоєних територій, але також фокус розвитку міста сформований навколо підвищення якості використання вже урбанізованих територій", - зазначив заступник директора Департаменту містобудування та архітектури - начальник служби містобудівного кадастру Андрій Вавриш.

За його словами, акценти розвитку внутрішньоміських резервів сформовані навколо модернізації застарілого житлового фонду, винесення неефективних промислових підприємств з центру міста, поряд з переорієнтуванням на високотехнологічні інноваційні сучасні технології, трансформація виробничого комплексу в сферу надання послуг.

У першу чергу переосмисленню будуть піддані індустріальні території, які знаходяться фактично в центрі міста, а саме - район Телички, Рибальський острів, заявив глава ради директорів AVEC Group Олексій Чернишов.

"Є безліч міжнародних прикладів успішного розвитку старих індустріальних територій, де сформовані фактично нові функціональні центри міст. Таких проектів багато у Великобританії, Голландії та інших країнах", - зазначив він.

За словами Олексія Чернишова, дані питання потребують тісної кооперації міської влади, інвесторів і девелоперів.

"Крім цього, розвиток схожих територій дозволить винести з центру міста безліч організацій, у тому числі можливо і державних, у місця, де вони будуть розташовані компактно, в сучасних приміщеннях, комфортних умовах, в зручній транспортній доступності, тим самим вирішивши кілька питань. Перше з них - розвантаження транспорту з центру міста і забезпечення комфортних умов для життєдіяльності", - підкреслив він.

"Послідовна реалізація принципу "комплексної забудові" є досить важливою саме для жителів міста Києва, оскільки дозволить уникнути ситуативної, хаотичної забудови, створить умови для вирішення проблеми зношених інженерних мереж, забезпечить створення таких важливих для кожного з нас об'єктів благоустрою та об'єктів транспортної розв'язки. Саме даний принцип передбачає забезпечення раціонального розміщення різних функціональних зон, взаємного узгодження державних, громадських та приватних інтересів (стаття 2 Закону України "Про регулювання містобудівної діяльності")", - підкреслила адвокат, провідний юрист України в сфері нерухомості згідно з дослідженнями Міжнародного рейтингового видання Best Lawyers 2009 -2013 Наталія Доценко-Білоус.

Олександр Вінниченко, ІА ЛIГАБiзнесIнформ


Топ-оголошення

Уникальное предложение! ЦЕНА СНИЖЕНА на 50%! Новая цена $650! Уникальное помещение на Пушкинской с БОМБОУБЕЖИЩЕМ!
Центр, Пушкинская ул., 44, 100 кв.м, 650$/месяц, Пушкинская, 44 В самом сердце Одессы сдается в ...

Офісні приміщення > Здам > Одеса > Приморський р-н

Шикарное предложение - квартиры в районе жд.ВОКЗАЛА!
Соломенка, Стадионная ул., 16, 2 комнаты, 55/30/8 кв.м, 5/16, 11 500грн/месяц, Полностью ...

Квартири > Здам > Київ > Солом'янський р-н

Топ-оголошення

Продам квартиру в жк 54 Жемчужине, 16 этаж, 45.5 кв.м.
Котовского, Сахарова ул., 1 комната, 45,5/-/- кв.м, 16, 45 000$, Продам квартиру в жк 54 Жемчужине, ...

Квартири > Продам > Одеса > Суворівський р-н

Продається одно кімнатна квартира
Івана Кожедуба, 175, 1 кімната, 36/18/9 кв.м, 7/9, 28 900$, ТЕРМІНОВО!!! Продається одно кімнатна ...

Квартири > Продам > Київська обл. > Білоцерківський р-н > Біла Церква

2-к метро Политехнический ин-т 5мин. пешком, Лук'янівська 10мин. КПИ
Шулявка, Старокиївська вул., 9, 2 кімнати, 53/31/8 кв.м, 8/9, 65 000$, Старокиевская ул.9, 8/10кр/б, ...

Квартири > Продам > Київ > Шевченківський р-н