Вся нерухомість > Новини > Створюємо природну красу: клеїмо пробкові шпалери
↑ До списку новин

Створюємо природну красу: клеїмо пробкові шпалери

15 травня 2012

Добувати і використовувати пробку з дерева почали більше 500 років тому. А ось пробкові шпалери з'явилися не так давно, ставши унікальним рішенням для дизайну інтер'єру.

Їх роблять з триміліметрової гранульованої пробки в один або два шари. Можна зустріти її натурального кольору або з забарвленням. Для вологостійкості, можливості застосування в будь-якому приміщенні і вологого чищення їх просочують воском.

Не знаєте, як клеїти пробкові шпалери? Для цього знадобиться рівень, висок, металева лінійка, шпатель, монтажний ніж, клей і ємність для нього, ножиці, для швів і велюровий або пінопластовий валики.

Клей для коркових шпалер можна купувати спеціальний - дисперсійний. Деякі поверхні дозволяють використання звичайного клею для плиток, ПВА або біоклею без розчинника. Перш, ніж почати обклеювання стін, необхідно витягнути пробкові шпалери з упаковки і залишити на добу, щоб запобігти в подальшому спотворення форми і розмірів.

Підготовка поверхні під такі шпалери обов'язкова, як і під будь-які інші. Тому, з чого почати ремонт квартири ви вже здогадалися. Необхідно позбавитися від старих покриттів, вирівняти стіни, при необхідності проґрунтувати . На момент початку укладання пробки на стіни, вони повинні бути сухими, рівними і чистими.

Саме укладання проводитися у розбіг або за принципом перев'язки, як цегла. Це дозволяє уникнути нерівних поздовжніх швів. Починати роботу слід з вимірювання стіни та відмітки її середини. Використовуючи схил, рівень і рейку, потрібно зробити розмітку, провівши дві лінії - вздовж і впоперек через зазначений центр стіни. Це орієнтири для того, щоб рівно наклеювати плитки коркових шпалер.

Клей наносять на стіну на площу близько квадратного метра. При використанні контактного клею - то і на стіну, і на шпалери. Приклеювання відбувається наступним чином. Прикладається спочатку нижній край, а потім все інше, потрібно добре натискати на поверхню, виганяючи повітря. Коркові шпалери клеять рядами, знизу вгору, при цьому край кожної плитки наступного ряду повинен знаходитися на рівні центру кожної плитки з попереднього. Вирізати отвори для розеток краще за все з використанням паперового шаблону.

Шпалери з пробки надають приміщенню натуральності. Використання їх в інтер'єрі стає все більш актуальним. Крім нестандартного декоративного ефекту, головним їх достоїнством вважається їх натуральність і екологічна чистота.

Ваш интерьер


Топ-оголошення

Продажа дома с участком 12 соток
4 кімнати, 70 кв.м, 12 соток, 63 000$, Предлагается к продаже дом в охраняемом СТ "Харчомаш" в ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Продам > Київська обл. > Вишгородський р-н > Раківка

Сдам 1-комнатную квартиру с евроремонтом на ул.Дальницкой.
Молдаванка, 1 комната, 45/-/- кв.м, 2/2, 5 500грн/месяц, Сдам отличную 1-комнатную квартиру в центре ...

Квартири > Здам > Одеса > Малинівський р-н

Топ-оголошення

Продам 2 комнатную квартиру жк Дебри/4 ст. Б. Фонтана, 2 этаж, 57.26 кв.м.
Фонтанская дор., 2 комнаты, 57,26/-/- кв.м, 2/14, 50 000$, Продам 2 комнатную квартиру в жк Дебри, 4 ...

Квартири > Продам > Одеса > Приморський р-н

офис 160м нежилой фонд ремонт Золотые Ворота от хозяина
Золотые Ворота, 160 кв.м, 47 000грн/год, Офисное помещение нежилой фонд, по ул. О. Гончара, общей ...

Офісні приміщення > Здам > Київ > Шевченківський р-н

Люстдорфская дор.: продам великолепную 2к квартиру в новом ЖК Одиссей!
Люстдорфская дор., 55Л, 2 комнаты, 90/34/27 кв.м, 8/16, 79 000$, Люстдорфская дорога / 3-я станция ...

Квартири > Продам > Одеса > Київський р-н