Вся нерухомість > Новини > Кияни будуть жити на головах один в одного
↑ До списку новин

Кияни будуть жити на головах один в одного

23 квітня 2010

До 2025 року Київ ущільниться: збільшиться кількість населення, житловий фонд та автопарк. При цьому територія міста залишиться без змін.

Ця інформація була озвучена 22 квітня, на засіданні містобудівної ради в рамках презентації Концепції стратегічного розвитку столиці до 2025 року.

Концепція, затверджена містобудівною радою, ляже в основу Генерального плану розвитку міста Києва і його приміської зони на період до 2025 року. Тепер її винесуть на обговорення громадськості, після чого відправлять на розгляд Київради.

За прогнозами, згідно з Концепцією, до 2025 року постійне населення Києва збільшиться на 600 тис. осіб. Кількість автомобілів, що курсують по магістралях столиці, виросте до 1 млн. 300 одиниць. З урахуванням приросту населення закладено і збільшення житлового фонду не менше, ніж на 38,5 млн. кв.м. Разом з тим, планують знести аварійне і застаріле житло, загальна площа якого становить 2,9 млн. кв.м. Щорічні обсяги будівництва житла планують збільшити до 2 млн. кв.м в 2025 році. Таким чином, житлове забезпечення на одну людину в довгостроковій перспективі буде складати 27,5 кв.м. При цьому буде накладено табу на будівництво багатоповерхових будинків на території історичних ареалів і заповідників.

Незважаючи на збільшення ущільненості заселення столиці, розраховувати на розширення меж Києва за рахунок області не слід через скасування адміністративно-територіальної реформи.

У цьому зв'язку в Концепцію заклали покращення транспортної системи столиці. Воно передбачає завершення будівництва Великої Кільцевої дороги, дублерів в'їздів у місто, нових ліній метрополітену та швидкісного трамваю, електрички до Борисполя і кільцевої міської електрички, Подільсько-Воскресенського мостового переходу, Дарницького залізнично-автомобільного мосту, спорудження Троєщинсько-Оболонського мостового переходу, реконструкцію моста Потона, будівництво тунелів.

Реалізація заходів, передбачених новим Генпланом столиці, передбачає капіталовкладення в розмірі 400 млрд. грн. З них на житлове будівництво необхідно близько 200 мільярдів, на розвиток транспортної сфери - 105 млрд. грн, на інженерне забезпечення - близько 52 млрд. грн, на соціальне будівництво - близько 25 млрд. грн, на озеленення - 5 млрд. грн. Варто відзначити, що нині чинний Генплан був профінансований всього на 25% від передбачуваного.

Нагадаємо, що необхідність у прийнятті нового Генплану виникла через те, що значна частина прогнозованих показників на 2020 рік вже перевиконана. Зокрема, чисельність постійного населення столиці досягла 2724,2 тис. осіб, що вже перевищує прогнози на 2020 рік. А кількість населення, яке фактично проживає і працює на території Києва, становить 3144,3 тис. осіб.

Ксенія Залуцька"КИЯНИ"


Топ-оголошення

Аренда помещения метро " Левобережная "
Микільська Слобідка, 170 кв.м, 50 000грн/місяць, Сдается ул. Никольско - Слободская Днепровского р-на ...

Офісні приміщення > Здам > Київ > Дніпровський р-н

Продаж 44.3 кв.м пер.Балтійський 3-а ЖК НАВІГАТОР Без %
Куреневка, 1 кімната 44/18/11 кв.м 10/25, 53 500$, ЖК Навігатор пер.Балтийский-3-А, будинок № 3 ...

Квартири > Продам > Київ > Оболонський р-н

Топ-оголошення

Продам фасадную квартиру под бизнес, ул. Средняя/Мясоедовская, 1/1, 41 кв.м.
Молдаванка, Средняя ул., 41 кв.м, 25 000$, Продам фасадную квартиру под бизнес, ул. ...

Торговельні приміщення > Продам > Одеса > Малинівський р-н

Продам ділянку 9 соток на 3-й лінії до р. Десна
9 соток, 15 000$, Продаю земельну ділянку 9 соток в с. Зазим"я, Броварського району, Київської ...

Земельні ділянки > Продам > Київська обл. > Броварський р-н > Зазим'я

Здам 1/5ц на 2 ходи, н/ф, ст. М. "Палац спорту"
Печерськ, 274 кв.м, 65 000грн/місяць, 1/5ц на 2 ходи, н/ф, ст. М. "Палац спорту", вул. Ш.Руставелі. з ...

Сфера харчування > Здам > Київ > Печерський р-н