Вся нерухомість > Новини > Визначено найбільш екологічно чисте місто світу
↑ До списку новин

Визначено найбільш екологічно чисте місто світу

10 червня 2010

Консалтингове агентство Mercer Human Resource (Великобританія) опублікувало рейтинг найбільш екологічно чистих міст світу в 2010 році.

При складанні рейтингу, в якому взяв участь 221 мегаполіс, враховувалися такі параметри, як якість питної води, вивезення сміття, стан каналізаційних мереж та очищення стічних вод, інтенсивність автомобільного руху і пов'язана з цим загазованість повітря вихлопними газами. Крім того, експерти брали до уваги рівень шуму в містах і те, наскільки активно використовуються поновлювані джерела енергії.

Найчистішим містом світу експерти назвали канадське місто Калгарі - найбільше місто провінції Альберта. У 1988 році в цьому місті проходили XV Зимові Олімпійські ігри. У середині минулого століття тут було відкрито велике родовище нафти, що дало Калгарі статус столиці нафтовидобувної промисловості Канади. Але в усьому світі це місто більше відоме як центр зимових видів спорту та екотуризму, у передмістях якого знаходяться великі гірськолижні курорти.

Друге місце серед чистих міст віддано Гонолулу (США, Гаваї), а 3-4 місця поділили Оттава (Канада) та Гельсінкі (Фінляндія).

П'яте місце в рейтингу найчистіших поселень з найкращою екологією за Веллінгтоном (Нова Зеландія). Шосте місце зайняв американський Міннеаполіс. Сьома в рейтингу найчистіших міст світу - Аделаїда, столиця штату Південна Австралія. На восьмому рядку опинилася столиця Данії Копенгаген. Кобе - портове місто на острові Хонсю в Японії - розділив дев'яте місце з Осло і Стокгольмом.

А німецький Гамбург, визнаний у минулому році найбільш чистим мегаполісом Європи, в цьому рейтингу зайняв тільки 34 місце.

До речі, ті ж параметри вивчали і експерти NYC Partnership Consulting, коли складали свій рейтинг найбільш забруднених міст світу, який був опублікований в середині весни цього року.

У ТОП-15 рейтингу найбрудніших міст світу увійшли: Баку (Азербайджан), Аддіс-Абеба (Ефіопія), Мехіко (Мексика), Буенос-Айрес (Аргентина), Антананаріву (Мадагаскар), Дакка (Бангладеш), Катманду (Непал), Дар-ес-Салам (Танзанія), Бангуі (Центрально-Африканська Республіка (ЦАР), Ломе (Того), Пойнт-Нуар (Конго), Москва (Росія), Преторія (ПАР), Уагадугу (Буркіна-Фасо), Бамако ( Малі).

Марина КорчевськаПортал Est!


Топ-оголошення

ЖК Акварель: красивая квартира в новом доме возле сквера на Черемушках!
Профсоюзная ул., 9А, 1 комната, 33/13/11 кв.м, 6/10, 41 900$, Профсоюзная / Святослава Рихтера, ...

Квартири > Продам > Одеса > Малинівський р-н

Продам. Дом 100 м.кв. 6 соток. Царское село, ул.Вячеслава Тютина
Мирний, 3 кімнати, 100 кв.м, 6 соток, 72 000$, Продам. Дом 100 м.кв. 6 соток. Царское село, ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Продам > Дніпро > Шевченківський р-н

Топ-оголошення

Аренда офиса 150-450 кв.м. опен-спейс м. Вокзальная Без комиссии.
Соломенка, Сурикова ул., 3, 350 кв.м, 100грн/кв.м/месяц, БЕЗ КОМИССИИ для Клиента! Предлагается в ...

Офісні приміщення > Здам > Київ > Солом'янський р-н

Продам 3-х ком.кв. пер.Светлый/ул.Солнечная.
Аркадия, 3 комнаты, 106/43/38 кв.м, 2/10, 165 000$, Продам 3-х ком.кв. пер.Светлый/ул.Солнечная. 2/10 ...

Квартири > Продам > Одеса > Приморський р-н

Продаж 1-кімнатних ул.Коноплянская 22 ж\б 2 ЖК Навігатор-2 Без %
Мінський масив, Коноплянская вул. 22, 1 кімната 43/18/10 кв.м 7/25, 41 390$, м. Мінська ЖК Навігатор ...

Квартири > Продам > Київ > Оболонський р-н