Вся нерухомість > Новини > За рахунок реконструкції хрущовок до 2025 року запровадять 10 млн. кв.м житла
↑ До списку новин

За рахунок реконструкції хрущовок до 2025 року запровадять 10 млн. кв.м житла

8 квітня 2010

За рахунок реконструкції хрущовок у Києві до 2025 року запровадять 10 млн. кв.м житла. Про це заявив під час інтернет-конференції, що проходить в Прес-центрі Інформаційного агентства ЛІГАБізнесІнформ в.о. начальника Головного управління містобудування, архітектури та дизайну міського середовища Києва Сергій Броневицький.

За його словами, в концепції нового Генплану проблемі реконструкції територій, зайнятих хрущовками, приділяється особлива увага. За рахунок реконструкції даних територій нами намічено до 2025 року будівництво близько 10 млн квадратних метрів житла. Подібна необхідність пов'язана з кількома факторами.

С.Броневицький вважає, що, по-перше, територій, не зайнятих забудовою, тобто порожніх територій, на сьогодні залишилося не так багато в межах міста Києва. Практично всі ці території вже відведені і мають власників і землекористувачів. За рахунок порожніх територій можливо побудувати не більше 25 млн. кв.м житла.

І по-друге, за його словами, ресурс обумовлених вище об'єктів забудови 50-х років практично вже вичерпаний, вони гостро мають потребу в реконструкції. І єдиним методом їх реконструкції чи реновації цих територій є здійснення інвестиційних проектів інвесторами спільно з містом. У даних інвестиційних проектах буде передбачено вирішення комплексу проблем. Для їх реалізації інвестор зобов'язаний розробити концепцію освоєння даного кварталу і погодити її з містом.

"Ми розуміємо, що реновація кварталу п'ятиповерхових забудов для інвестора є інвестиційним проектом, а для міста, в тому числі, є вирішенням соціальних завдань з оновлення житлового фонду. Тому, безумовно, місто готове йти назустріч і всіляко стимулювати забудовників та інвесторів, які будуть братися за вирішення проблеми. Мова може йти і про звільнення інвестора від перерахувань коштів на розвиток інфраструктури, від передачі житла місту, але всі ці питання потрібно розглядати для кожного конкретного кварталу окремо, в залежності від тієї інвестиційної вигоди, яку може отримати інвестор", - заявив С.Броневицький.

Конкретні терміни реконструкції тих або інших об'єктів будуть обговорюватися і визначатися забудовниками та міською владою відповідно до окремих проектів забудов.

У свою чергу адвокат ЮФ "Василь Кісіль і Партнери" Наталія Доценко-Білоус зазначила: "На мій погляд, реконструкція застарілого житлового фонду є можливою після істотної зміни Закону про комплексну реконструкцію кварталів, мікрорайонів, застарілого житлового фонду, який на сьогодні створює правові перешкоди для реалізації подібних інвестиційних проектів. Одним з істотних питань у цьому контексті є захист прав власників, відселяються в стартові будинки, які схильні до ризику не отримати нове житло у зв'язку з неможливістю інвестора побудувати передбачуваний об'єкт, за винятком стартового будинку (досвід міста Москви)".

ІА ЛIГАБiзнесIнформ


Топ-оголошення

Продам 3 комнаты в 4-х комнатной квартире Борщаговка, пр.Королева 24А
Південна Борщагівка, Корольова просп., 24, 40 кв.м, 40 000$, Продам 3 комнаты в 4-х комнатной ...

Кімнати > Продам > Київ > Святошинський р-н

офис 75м фасад Печерские Липки от хозяина
Липки, 75 кв.м, 22 000грн/месяц, Предлагается в аренду офис (ж/ф) на Печерских Липках - на ул. ...

Офісні приміщення > Здам > Київ > Печерський р-н

Топ-оголошення

офис 160м нежилой фонд ремонт Золотые Ворота от хозяина
Золотые Ворота, 160 кв.м, 47 000грн/год, Офисное помещение нежилой фонд, по ул. О. Гончара, общей ...

Офісні приміщення > Здам > Київ > Шевченківський р-н

Продам 2к 72м Коноплянская 22а ЖК Навигатор 2 без комиссии
Минский массив, Коноплянская ул., 22, 2 комнаты, 72/36/18 кв.м, 16/25, 69 000$, Продам 2-ю квартиру ...

Квартири > Продам > Київ > Оболонський р-н

Сдам жилье в Днепропетровске -(Днепре)- Варианты аренды
2 000грн/месяц, Сдам жилье -в м, Днiпро, (Днепропетровск) - Варианты аренды жилья по срокам от недели ...

Кімнати > Здам > Житомирська обл. > Брусилівський р-н > Брусилів