Вся нерухомість > Новини > Імітація в дизайні шпалер
↑ До списку новин

Імітація в дизайні шпалер

6 березня 2014

Звичайними шпалерами з квітковим або геометричним орнаментом вже давно нікого не здивуєш. Проте, наприклад, гола цегляна стіна - це стильно, актуально і оригінально. Те ж саме можна сказати і про стіни, оброблені  штукатуркою, деревиною і навіть старими газетними вирізками. Але, на жаль, далеко не в кожному приміщенні є можливість втілити в життя мрію про цегляну або дерев'яну стіну. У такому випадку фахівці рекомендують купувати... шпалери!

Різні імітації в дизайні шпалер дозволяють відтворити фактуру практично будь-якого матеріалу: від цегли до шкіри. Це відмінний варіант для тих, хто бажає зробити свій інтер'єр воістину характерним. Такий дизайнерський хід має масу переваг. По-перше, шпалери «під бетон» або «під цеглу» набагато тепліші, ніж оригінальні матеріали. По-друге, поклеїти шпалери, в більшості випадків, набагато швидше і простіше, ніж отримати бажаний зовнішній вигляд штукатурки, цегли, дерева і так далі. Ну і, по-третє, ціни на такі шпалери, як правило, в рази нижче, ніж на якісні натуральні матеріали.

Давайте розглянемо, які саме імітації в дизайні шпалер користуються найбільшою популярністю на сьогоднішній день.

Шпалери «цегляна кладка»

Даний різновид імітуючих шпалер можна сміливо назвати лідером у своєму сегменті, оскільки шпалери «під цеглу» з'явилися вже досить давно і користуються, мабуть, найбільшим попитом серед споживачів. Це не дивно, оскільки цегла може бути різних відтінків, розмірів і навіть форм, що дозволяє гармонійно доповнити її імітацією будь-який інтер'єр. Такі імітації будуть актуальні як на балконі або в кухні, так і у вітальні.

Шпалери «штукатурка»

Оштукатурені стіни завжди виглядають дуже охайно і стильно, а сам матеріал досить невибагливий в плані догляду: легко чиститься і миється. Але практика показала, що найчастіше штукатурку застосовують для зовнішньої обробки стін, а не для внутрішньої, оскільки даний матеріал вважається одним із «холодних». Зі шпалерами, що імітують зовнішній вигляд штукатурки, у вас такої проблеми виникати не буде.

Шпалери «дерево»

Сучасні стилістичні напрями в оформленні приміщень заохочують використання виключно натуральних матеріалів. Саме тому обробка стін деревом - це, як кажуть, «останній писк моди». Але, якщо мислити раціонально, то на таку обробку піде не тільки сила-силенна часу, а й коштів. Але це не привід відмовлятися від затії - можна вибрати відповідну імітацію деревини в шпалерах. Це може бути «груба і неотесана дошка», «білі дошки» або навіть благородне «червоне дерево» - вибирати тільки вам.

Шпалери «під тканину» і «шкіру»

Текстильні шпалери, як і шпалери «під цеглу», з'явилися відносно давно. Проте в їх виробництві, дійсно, використовуються волокна текстилю, тому декоративний шар таких шпалер дозволяє відчути волокна тканини навіть на дотик. Єдиний недолік таких шпалер - це їх маркість, тому, скажімо, для кухні краще вибрати інші імітації в дизайні шпалер.

Рельєфні шпалери, що повторюють текстуру шкіри крокодила, пітона чи будь-якої іншої тварини виглядають справді розкішно. Особливо добре виглядатимуть такі шпалери в суто чоловічому інтер'єрі.

Шпалери під «Hand-made»

Такий варіант чудово впишеться в офіс або кімнату творчої людини. Стіни, обклеєні листками з книг, зразками викрійок, листами з зошитів для нот або різними кресленнями здатні створити в приміщенні особливу атмосферу і відобразити сутність людини. Такі шпалери виглядають дуже реалістично й цікаво.

Polly Dozzi, спеціально для журналу «Ваш интерьер»


Топ-оголошення

Продаж. ЖК Rybalsky. 1-кімнатна. Будинок 11.
Рибальський острів, Набережно-Рибальська дорога, 11, 1 кімната, 48/11/24 кв.м, 8/9, 89 500$, ...

Квартири > Продам > Київ > Подільський р-н

Продам большую 1 ком.квартиру на Одесской-Грушевского
Слободка, Одесская ул., 1 комната, 42/18/16 кв.м, 1/4, 25 000$, 1/4.Одесская-Грушевского.Общая ...

Квартири > Продам > Одеса > Суворівський р-н

Топ-оголошення

Временное хранение вещей
Оболонь, Семьи Шовкопляс (Дыбенко) ул., 7, 2 кв.м, 585грн/месяц, Склады Индивидуального Хранения (для ...

Складські приміщення > Здам > Київ > Оболонський р-н

Сдам комнату в частном доме, 12 Квартал, Ремонт,
Моцарта ул., 35 кв.м, 3 000грн/месяц, Сдам комнату в частном доме, 12 Квартал, Ремонт, ...

Кімнати > Здам > Дніпро > Шевченківський р-н

Продам 1 км кв на пр. Металлургов
Чечеловка, 1 комната, 16/13/5 кв.м, 2/2, 9 000$, Продам 1 км кв 16 м.кв. Состояние жилое. Кухня общая ...

Квартири > Продам > Дніпро > Новокодацький р-н