Вся нерухомість > Новини > Завершувати будівництво можуть зобов'язати за 5 років
↑ До списку новин

Завершувати будівництво можуть зобов'язати за 5 років

28 квітня 2012

Народні депутати Юрій Воропаєв і Борис Дейч (обидва - Партія регіонів) ініціюють внесення змін до Земельного кодексу, спрямовані на те, щоб зобов'язати власників або користувачів землі, переданої під житлову або громадську забудову, починати і завершувати будівництво всього за п'ять років (не враховує термін затримки через стихійних лих або форс-мажорів). В іншому випадку власник ділянки в примусовому порядку буде позбавлений права власності, а з землекористувачем розірваний договір.

Як пише КоммерсантЪ-Украина в матеріалі "Земельний відбір", проводити відчуження планується в судовому порядку паралельно з припиненням права власності інвестора на об'єкти незавершеного будівництва. Земельні ділянки згодом будуть оцінюватися і продаватися з аукціону. При цьому в законопроекті N10370 не передбачена процедура відшкодування інвестору витрат на покупку землі і будівництво об'єктів.

Схема запропонована, щоб не допустити купівлі землі для її подальшого спекулятивного перепродажу. Законопроект містить і корупційні норми. Чиновники «органу виконавчої влади або органу місцевого самоврядування" зможуть своїм рішенням пролонгувати "термін завершення забудови на період не більше п'яти років" за заявкою зацікавлених громадян або юридичних осіб. Заявникам потрібно буде вказати "аргументовані причини пролонгації".

Нагадаємо, до кінця цього року земельне законодавство України чекають серйозні зміни, спрямовані на більш ефективне залучення сільськогосподарських і несільськогосподарських земель в економічний оборот. Держземагентство розповіло, що мова йде, перш за все, про законодавче врегулювання порядку проведення земельних аукціонів. Вони дозволять купувати вільні земельні ділянки несільськогосподарського призначення та права оренди сільськогосподарських і несільськогосподарських земель на відкритому конкурентному ринку, остаточно відкриють інвестору легальний і прозорий доступ до української землі.

Передбачається і законодавче врегулювання питань консолідації сільськогосподарських земель в єдині інвестиційно привабливі і зручні для обробки масиви. Ініціювати таку консолідацію зможуть як власники землі, так і орендарі.

ІА ЛIГАБiзнесIнформ


Топ-оголошення

Голосіївський проспект 90/2, метро "Голосіївька"- 5 хвилин пішки,
Голосіїв, 2 кімнати, 54/28/8 кв.м, 5/5, 105 000$, Голосіївський проспект 90/2, метро "Голосіївька"- 5 ...

Квартири > Продам > Київ > Голосіївський р-н

Продаж 1-кімнатних же/би 23 СИНЕВИР ЖК Патриотика! Без %
Позняки, Гмыри вул., 1 кімната 37/17/9 кв.м 16/25, 30 000$, же/би 23 СИНЕВИР ЖК Патриотика здача 2023 ...

Квартири > Продам > Київ > Дарницький р-н

Топ-оголошення

Продажа летнего домика
2 кімнати, 40 кв.м, 6 соток, 22 000$, Продажа небольшого летнего дома (дачи) в охраняемом СТ ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Продам > Київська обл. > Вишгородський р-н > Раківка

Продам 2-хэт. будинок ул.Елочная/ул.Ахматовой.
Таирова, 4 кімнати, 280 кв.м, 5 соток 465 000$, Продам 2-хэт. будинок ул.Елочная/ул.Ахматовой. ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Продам > Одеса > Київський р-н

Сдам жилье в Днепропетровске -(Днепре)-
15 кв.м, 2/9, 1 500грн/месяц, Сдам жилье -в г, Днiпро, (Днепропетровск) по срокам от недели -месяца, ...

Кімнати > Здам > Івано-Франківська обл. > Надвірнянський р-н > Надвірна