Вся нерухомість > Новини > Хаотичної забудови міст не буде через посилення ролі генпланів: М.Азаров
↑ До списку новин

Хаотичної забудови міст не буде через посилення ролі генпланів: М.Азаров

26 січня 2011

Хаотичної забудови міст не буде через посилення ролі генерального плану міста. Про це журналістам заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров у відповідності з прийнятим парламентом законом "Про регулювання містобудівної діяльності", який посилює роль генеральних планів у розвитку міст, - передає кореспондент РБК-Україна.

"Ніякої хаотичної забудови не може бути, тому що значно посилена роль генерального плану. Вводиться ціла низка серйозних позицій, які визначають, що генеральний план буде розроблено з урахуванням історичної забудови міста, а це відповідно виключить знесення пам'ятників архітектури і так далі", - зазначив М.Азаров, коментуючи на прохання журналістів побоювання, висловлювані громадськими організаціями щодо прийняття парламентом згаданого закону.

Також він підкреслив, що в даному законі зберігається громадське обговорення, але ні в якому разі не можна допустити, щоб під виглядом громадських обговорень гальмувалося або зупинялося будівництво потрібних для міст або країни об'єктів.

В якості прикладу, прем'єр-міністр навів ситуацію, коли "так званий подільський мостовий перехід, який уткнувся в Русанівські дачі". "Скажіть будь ласка, хіба це нормально, що 7 років настільки важливий для киян міст не будується через те, що інтереси мільйонів киян зіткнулися з інтересами 20-ти власників цих дач? Таких прикладів можна наводити чимало, тому завжди інтереси певних людей, яким будівництво того чи іншого об'єкта може перешкодити, не треба погоджувати з інтересами мільйонів людей. Такий механізм закладений у новому законі. Тому про зниження ролі громадськості навіть не йдеться", - сказав М.Азаров.

За його словами, уряд вже приймає і має намір надалі приймати регуляторні документи, пов'язані з цим законом, знижуючи тим самим роль адміністративних чинників в ухваленні рішень, "а значить підвищуємо роль громадськості".

Нагадаємо, 17 січня ц.р. М.Азаров заявив, що у першому півріччі 2011 р. будівельна галузь вийде на докризовий рівень будівництва. "За 2010 р. ми досягли приблизно 90-92% від рівня будівництва в 2007 р., тому я хочу послухати безпосередньо тих, хто будує і почути їх бачення; як нам у першому півріччі 2011 р. повернути обсяги будівництва на докризовий рівень", - підкреслив прем'єр-міністр, звертаючись до керівників будівельного комплексу столиці.

За його словами, в 2010 р. побудовано 9,3 млн. кв. м житла. Це майже на 3 млн. більше, ніж у 2009 р. Проте слід зауважити, що в практичному вимірі це лише 510 багатоповерхових будинків на всю країну. Зокрема, в Києві здано 44 будинки, а в Житомирській і Кіровоградській областях тільки по одному будинку.

Крім того він додав, що ухвалення парламентом закону України "Про регулювання містобудівної діяльності" значно спростить ведення бізнесу в будівельній галузі. Він поцікавився у керівників будівельних компаній, що уряд може ще зробити для дерегуляції в будівництві.

Нагадаємо, 13 січня Верховна Рада України (ВР) прийняла урядовий законопроект, що передбачає продовження до 1 січня 2013 р. можливості прийняття в експлуатацію самовільно зведених житлових споруд, побудованих до 31 грудня 2009 р., а також спрощення дозвільних процедур у будівництві.

Згідно з документом, об'єктами містобудування на державному та регіональному рівнях є планувальна організація території, система розселення, система взаємозв'язаного комплексного розміщення основних об'єктів промисловості, транспорту, інженерної та соціальної інфраструктури, функціональне зонування території України, її частин (груп областей), території Автономної Республіки Крим, областей, адміністративних районів.

Закон також скорочує кількість дозвільних документів і погоджувальних процедур з 93 до 23, а термін отримання дозволів - з 415 до 60 днів.

РБК-Україна


Топ-оголошення

Продам 3 х кв-ру на пос. Котовского.
Котовського, 3 кімнати, 64/-/- кв.м, 3/10, 29 900$, Предлагается к продаже 3 х квартира пос. ...

Квартири > Продам > Одеса > Суворівський р-н

БЕЗ%, дім 91м2, с.Дмитрівка, Бучанський (Києво-Святошинський) район, 15 км ст.м Житомирська
Мічуріна, 4 кімнати, 91 кв.м, 13 соток, 70 000$, БЕЗ%, дім 91м2, с.Дмитрівка, Бучанський ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Продам > Київська обл. > Києво-Святошинський р-н > Дмитрівка

Топ-оголошення

допоможу швидко здати вашу квартиру
2 кімнати, допоможу швидко здати вашу квартиру.Напрацьовані клієнти.Досвід роботи..з фото буде ...

Квартири > Зніму > Одеса

Продам ділянку 15 сотів під будівництво з.Вишні
15 соток 15 000$, Продам ділянку під будівництво з.Вишні, Бориспільський р-н, 15 соток (50/30) в ...

Земельні ділянки > Продам > Київська обл. > Бориспільський р-н > Вишеньки

Здам 2 до на же/м Сокіл
Космічна вул., 2 кімнати 60/40/9 кв.м 2/9, 7 000грн./місяць, Здам 2 до квартиру на Соколові (АТБ) ...

Квартири > Здам > Дніпро > Соборний р-н