Вся нерухомість > Новини > Що таке пасивний будинок?
↑ До списку новин

Що таке пасивний будинок?

14 червня 2011

Пасивний будинок, енергоефективний будинок або екобудинок - споруда, основною особливістю якої є відсутність необхідності опалення чи мале енергоспоживання - у середньому близько 10% від питомої енергії на одиницю обсягу, споживаної більшістю сучасних будівель.

Найкраще це можна пояснити на такому простому прикладі: кожний з вас відчував приємне відчуття тепла, перебуваючи в спальному мішку. Це тепло виходить від вашого тіла, і за допомогою пухового прошарку спального мішка зберігається всередині. Але якщо Ви доторкнетеся до блискавки спальника, то відчуєте так званий «місток холоду» зовні. Саме в цьому місці відбувається витік тепла. Точно також працює пасивний будинок - тепло зберігається в будинку за рахунок того, що кількість і розмір містків холоду скорочуються.

У ситуації діючих будівельних стандартів витік тепла відбувається багатьма способами. Тепло виходить через погано ізольовані стіни, дахи, старі вікна і т.п. Тому для поповнення втрат тепла наших домівок необхідне опалення. У той же час розроблена в Німеччині система «пасивний будинок» не вимагає опалення взагалі!

Ви запитаєте: як це можливо?! У кожному будинку тепло виходить не тільки від батарей, але і виробляється роботою електроприладів (холодильник, пральна машина, плита тощо), а також продукується самими мешканцями. Цю безкоштовну теплову енергію ми зберігаємо всередині пасивного будинку завдяки будівельним елементам, які мають найвищу теплоізоляцію і герметичність. Зовні в будинок, у свою чергу, надходить безкоштовна сонячна енергія, яку ми проводимо всередину за допомогою доцільно розподілених віконних прорізів.

І, нарешті, в будинку встановлюється так звана «комфортна» вентиляція (кожне приміщення автоматичним способом забезпечується свіжим повітрям). Таким чином, скорочуються ті втрати тепла, які зазвичай виникають при провітрюванні приміщення.

Інакше кажучи, Ваш будинок не буде мати потребу в дорогому опалюванні і, незважаючи на це, в ньому буде тепло і затишно.

До принципу роботи пасивного будинку спочатку ставилися з недовірою і в Німеччині. Однак у даний момент за цим методом побудовано вже більше 10.000 будинків, шкіл, адміністративних та інших будівель по всій країні. Замовники дуже задоволені результатами і, маючи лише на 5% більше витрат на будівництво, повністю економлять витрати на опалення. У Німеччині додаткові витрати на будівництво пасивного будинку окупаються повністю приблизно через 7 років.

pro-passivhaus.com


Топ-оголошення

Продажа 2-комнатных пр.Глушкова ж/б 15 ЖК ЭВРИКА Без %
Голосеево, Ломоносова ул., 6, 2 комнаты, 66/31/9 кв.м, 17/25, 81 000$, Застройщик Столица Групп! ...

Квартири > Продам > Київ > Голосіївський р-н

Экслюзивная 3-х комнатная квартира с дизайнерским ремонтом центр Лукьяновка Шевченковский (ул. Коперника, 3)
Лукьяновка, Коперника ул., 3, 3 комнаты, 125/76/18 кв.м, 2/24, 399 000$, Эксклюзивная 3-х комнатная ...

Квартири > Продам > Київ > Шевченківський р-н

Топ-оголошення

Оренда 235 кв.м. Фасад/м. Мінська/Власник
Оболонь, Оболонский просп., 35, 2/4, 280грн/кв.м/месяц, Оренда Фасадного приміщення 235 кв.м.з ...

Інше > Здам > Київ > Оболонський р-н

Офис 45м евроремонт мебель м.Лукьяновская 5мин отхозяина
Лукьяновка, 45 кв.м, 11 900грн/месяц, лица Глебова .(5 минут пешком от ст.м.Лукьяновская).Офис ...

Офісні приміщення > Здам > Київ > Шевченківський р-н

Продаж 1-кімнатних же/би 1 ЖК ДЕСНЯНСЬКИЙ Троєщина!
Троєщина, Електротехнічна вул. 43, 49/18/12 кв.м 4/25, 41 975$, ЖК Деснянський, ул.Электротехническая ...

Квартири > Продам > Київ > Деснянський р-н