Вся нерухомість > Новини > Французи принесли зірки
↑ До списку новин

Французи принесли зірки

13 грудня 2010

Французький готельний оператор Louvre Hotels&Golden Tulip виходить на український ринок. Разом з українським девелопером UDC Holding компанія планує побудувати шість готелів під брендом Campanile і керувати ними.

Про підписаний договір з Louvre Hotels&Golden Tulip заявила компанія UDC Holding. Україна стала 43-ю країною, де компанія Louvre Hotels&Golden Tulip буде здійснювати управління готелями.

Деталі проекту

Відповідно до підписаної угоди, мережа готелів Campanile буде охоплювати такі міста, як Київ, Львів, Харків, Донецьк, Одеса, Дніпропетровськ, з номерним фондом від 120 до 220. Передбачуваний обсяг інвестицій складе EUR54 млн. Загальна реалізація проекту розрахована на два роки, до вересня 2012 р.

За словами Леоніда Богданова, генерального директора UDC Holding, для компанії це перший проект будівництва мережі тризіркових готелів в Україні. Президент групи компаній Louvre Hotels&Golden Tulip П'єр Фредерік Рулот зазначив, що підписана угода з UDC Holding «надає широкі можливості виходу та розвитку на українському ринку для Louvre Hotels, оскільки сегмент бюджетних готелів в Україні практично не розвинений, що створює додаткові прерогативи для нашого бренду. Крім того, ми сподіваємося, що отриманий досвід роботи в Польщі, а також інших країнах Східної Європи, дозволить нам ефективно і без особливих затримок реалізувати проект».

«i» писали, що UDC Holding в минулому році підписав договір на 25 років з французьким готельним оператором Accor Hospitality на використання брендів Etap (дві зірки) і Ibis (три зірки). У планах компанії створити мережу з 25 готелів Etap у всіх обласних центрах країни і шести Ibis - у містах-мільйонниках із загальним обсягом інвестицій близько EUR100 млн. Влітку 2010 р. компанія заявила, що шукає ділянки для свого готельного бізнесу, а в жовтні повідомила, що розглянула ряд дільниць у регіонах.

Терміни реалізації заявленого проекту пов'язані і з держобіцянками. Нагадаємо, в серпні Віктор Янукович підписав прийнятий Верховною Радою закон, згідно з яким 3 -, 4 - і 5-зіркові готелі звільняються від сплати податку на прибуток на 10 років з 1 січня 2011 р. При цьому є жорстке обмеження - пільги надаються «у разі , якщо такі готелі введені в експлуатацію до 1 вересня 2012 р.».

«Зазначені терміни (18-20 міс.) досить обмежені і вимагають якісного project-менеджменту, надійного генпідрядника та відсутності затримок з фінансуванням і прострочень з узгодженням дозвільної документації. Іншими словами, теоретично можливо побудувати невисоку будівлю під готель категорії 3 зірки (площею близько 10 тис. кв.м) і облаштувати її під готель за 1,5-2 роки. Однак досвід реалізації інших готельних проектів в Україні свідчить не на користь зазначених термінів», - говорить Катерина Березинець, консультант департаменту оцінки й консалтингу Colliers International. Але додає, що в той же час слід брати до уваги специфіку кожного з проектів: можливо, в деяких містах йде мова про недобудови, або про старих адміністративних будівлях / готелях. У такому випадку реалізація даних проектів до вересня 2012 р. досить вірогідна.

До нас йдуть іноземні готельєри

Для міжнародних операторів ринок України досить цікавий. За даними Knight Frank LLC Ukraine, на початок 2010 р. середній показник забезпеченості номерним фондом на 1 тис. жителів столиці склав 3,6 номери, що в 2,5 рази нижче, ніж у середньому по Європі. У Києві ряд девелоперів розвивають проекти також з міжнародними операторами: Sofitel («XXI Століття»), Crown Plaza («ITT-Плаза»), Swissotel Kyiv (KDD Group). Про свої плани розвивати нові готельні проекти заявили Accor Group, Hilton Hotel Group, AZIMUT Hotels, Wyndham Hotel Group International. При цьому не варто забувати, що сектор готелів рівня 3 зірки і нижче в Києві представлений в основному об'єктами з украй низьким рівнем обслуговування і невеликим набором послуг. У першому півріччі були підписані договори на управління новими готелями з операторами Fairmont Raffles Hotels International і AZIMUT Hotels. В регіонах аналітики Colliers International (Україна) знаковим для ринку називають підписання договору Starwood Hotels & Resorts Worldwide на управління готелем в м. Запоріжжі під брендом Four Points (4 зірки; 170 номерів).

«Однозначно міжнародні мережеві оператори зацікавлені у відкритті готелів у регіональних містах України. Основна причина такого інтересу - мала кількість мережевих готелів середнього сегменту як у Києві, так і в інших великих містах країни. Практично всі готельні групи, активні на пострадянському просторі, готові розглядати проекти готелів у Києві, Львові, Дніпропетровську, Одесі, Харкові та Донецьку. Такий вибір міст пов'язаний не стільки з проведенням Євро-2012, як з діловим та/або туристичним потенціалом цих міст», - пояснила «і» Катерина Березинець.

«Проте, не дивлячись на низку заходів, що вживаються державою для стимулювання розвитку нових готелів напередодні Євро-2012, масового відкриття нових об'єктів до початку чемпіонату не очікується. Ряд проектів, по яких ведуться активні переговори з готельними операторами, найбільш ймовірно, з'явиться не раніше 2013 р., що пов'язано як з процесом отримання необхідних дозволів, проектування згідно стандартам певного оператора, будівництва, так і з часом, необхідним на пошук і навчання персоналу», - прогнозують аналітики Knight Frank LLC Ukraine.

Готельний оператор Louvre Hotels є одним з найбільших у світі гравців в готельній індустрії з більш ніж 1 тис. готелів в 42 країнах. Louvre Hotels входить до складу холдингу Groupe du Louvre, який належить Starwood Capital Group, приватної акціонерної компанії. Louvre Hotels спільно з Golden Tulip Hospitality Group з липня 2009 р. управляє сім'ю диференційованими готельними брендами, починаючи від однієї до п'яти зірок - Premiere Classe, Campanile, Kyriad, Kyriad Prestige, Tulip Inn, Golden Tulip і Royal Tulip.

Ніна Міщенко, Экономические известия


Топ-оголошення

БЕЗ % Аренда офиса 52 м2, м.Левобережная, Бизнес центр
Левобережный массив, Сверстюка (Расковой) ул., 21, 52 кв.м, 12 000грн/месяц, БЕЗ % Аренда офиса 52 ...

Офісні приміщення > Здам > Київ > Дніпровський р-н

Особняк в Кировском! Нова ціна!
Березановка, 5 і більш за кімнати, 450 кв.м, 19 соток 375 000$, Продається 2-хповерховий ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Продам > Дніпро > Амур-Нижньодніпровьский р-н

Топ-оголошення

Продаж таунхауса 151, 4 кв.м. в КМ "Балатон"
5 і більше кімнат, 151 кв.м, 3 соток, 125 000$, Продаж таунхауса 151, 4 кв.м. в КМ "БАЛАТОН" (с. Нові ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Продам > Київська обл. > Вишгородський р-н > Нові Петрівці

Сдам отдельную комнату для одной девушки, . Р-н ТРЦ КАРАВАН
Щербины ул., 30 кв.м, 3 000грн/месяц, Сдам отдельную комнату для одной девушки, без детей и животных. ...

Кімнати > Здам > Дніпро > Індустріальний р-н

Сдам 2к квартиру на Набережной
Набережна Леніна вул., 2 кімнати, 60/-/- кв.м, 15 000грн/місяць, Центр, Наб. Ленина, 2 комнатная, 3/5 ...

Квартири > Здам > Дніпро > Шевченківський р-н