Вся нерухомість > Новини > Скільки заробили ріелтори в 2009 році
↑ До списку новин

Скільки заробили ріелтори в 2009 році

3 березня 2010

Ріелтори за рік заробили на ринку нерухомості України 136 млн. грн. Однак зараз третина угод проходить повз ріелторів. Одна з причин відмови від ріелторських послуг полягає в тому, що покупець не отримував необхідного обсягу послуг. Зараз приходить ринок покупця: на одного покупця доводиться 10 пропозицій про продаж.

Про це на прес-конференції в Прес-центрі ІА ЛІГАБізнесІнформ заявив засновник і керівник компанії "Arpa Real Estate" Михайло Арюхов.

За його словами, продавати стає все складніше, і саме тому ріелтори повинні продавати не контакти продавців або екскурсії по об'єктах, а знаходити покупця в умовах завмерлого ринку.

На ринку покупців платити повинен продавець. "Робота на боці покупця, технологія визначення справедливої вартості об'єкта і проведення переговорів на користь покупця", - стали новою пропозицією на ринку ріелторських послуг.

Протягом минулого 2009 нотаріуси України завірили майже 246,5 тис. договорів купівлі-продажу житлової нерухомості (квартир, житлових будинків, садиб). Цей показник на 27% нижче, ніж в 2008 році. При цьому в 2008 році, у порівнянні з 2007 роком, кількість угод зменшилася на 20%. Про це повідомив Міністр юстиції Микола Оніщук з посиланням на звітність Міністерства юстиції щодо роботи державних і приватних нотаріусів.

"Угоди, які проводилися в 2009 році - це в основному операції за рахунок власних накопичень громадян", - розповіла заступник голови ради Українського товариства оцінювачів Наталя Лебідь.

За даними Державного реєстру іпотек, представленим Міністерством юстиції України, за підсумками січня-листопада 2009 року кількість реєстраційних дій в порівнянні з таким же періодом 2008 року скоротилася на 77%.

Н. Лебідь оцінює загальний спад у сегменті житлової нерухомості у розмірі не менше 60%.

За даними Союзу фахівців з нерухомості України (ССНУ), у Києві на ринку вторинного житла протягом зими кількість угод була мінімальною. А ті, що полягали, в більшості випадків проходили без посередників.

За даними "SV Development", кількість угод на ринку вторинної нерухомості зростає. За підсумками лютого аналітики очікують близько 800 угод на столичному ринку нерухомості.

Зі свого боку в ССНУ вважають, що 800 угод на місяць на ринку нерухомості Києва - це небагато, подібний показник спостерігався в жовтні 2009 року.

ІА ЛІГАБізнесІнформ


Топ-оголошення

Сдам 2-у квартиру на Троещине
Троещина, Бальзака ул., 92, 2 комнаты, 52/30/8 кв.м, 7/9, 7 900грн/месяц, Хороша транспортна ...

Квартири > Здам > Київ > Деснянський р-н

Сдам 2к квартиру на Набережной
Набережна Леніна вул., 2 кімнати, 60/-/- кв.м, 15 000грн/місяць, Центр, Наб. Ленина, 2 комнатная, 3/5 ...

Квартири > Здам > Дніпро > Шевченківський р-н

Топ-оголошення

Сдам жилье в Днепре-(г, Днепропетровск)-Украина
1$/месяц, Сдам жилье -в г, Днiпро, (Днепропетровск) по срокам от недели -месяца, длительно- Комнаты, ...

Кімнати > Здам > Луганська обл. > Перевальський р-н > Перевальськ

Продаж 2-хкімнатних ул.Полесская 4 ЖК ВУДСТОРИЯ Без %
Нова Дарниця, Поліська вул. 4, 2 кімнати 73/30/18 кв.м 7/25, 61 075$, Продаж квартир 72.85/29.72/ ...

Квартири > Продам > Київ > Дарницький р-н

Оренда ОФІСУ 982 КВ.М вул. Жилянська 75, бізнес центр Євразія.
Жилянська вул., 75, 982 кв.м, 1$/кв.м/місяць, Оренда ОФІСУ 982 КВ.М вул. Жилянська 75, бізнес центр ...

Офісні приміщення > Здам > Київ > Голосіївський р-н