Вся нерухомість > Новини > Стати киянином можна за $1200
↑ До списку новин

Стати киянином можна за $1200

9 липня 2013

Стати киянином відтепер можна за кілька днів і $250-1200, пишуть vesti.ua. У Києві з'явилися фірми, які займаються продажем прописки. «Оселити» вони можуть навіть в гуртожитку міліції або в депутатському будинку.

У БУДИНКУ У ДЕПУТАТІВ

Одне з агентств з продажу фіктивної прописки ми виявили на бульварі Лесі Українки. «Вам прописка для чого потрібна? Для форми № 3, кредиту, отримання візи? Ми робимо все офіційно, співпрацюємо з паспортистами. Прописуємо мінімум на півроку в гуртожитку за $300, але якщо потрібно для отримання форми № 3, то буде дорожче - близько $1000», - консультував нас співробітник фірми Андрій. Він уточнив, що на квадратні метри претендувати клієнт не може - хіба що на штамп у паспорті. В агентстві на Ярославовому Валу пішли далі і пропонують навіть адреси на вибір. «Можемо прописати на Срібнокільській, знаєте, там є депутатський будинок? А ще у міліцейській гуртожиток, є також квартира в центрі. У ній дорожче - $400 за півроку, а в гуртожитку - $250. Є у нас і економ-варіант - гуртожиток у Броварах, на три роки всього за $1200», - розповідала нам співробітниця фірми Наталя. Вона пропонує навіть прописку з дитиною - щоб влаштувати її в хороший сад, але за малюка доведеться доплатити $100. «І потрібна буде довідка від тата, що він не проти. Якщо домовимося, то ви даєте нам свій паспорт, довідку про виписку, підписуєте з нами договір про співпрацю, і через п'ять днів все буде готово», - говорить вона. На питання, мовляв, чи не буде проблем із законом, в агентствах відповідають: ні. «Ані ви, ані ми нічим не ризикуємо. Паспортист, природно, про все знає - ми йому $50 платимо. У гуртожитках і квартирах всі все знають, так що не переживайте», - каже Наталя. Андрій взагалі придумав відмовку: «А у нас є закон, за яким ми можемо прописувати всіх бажаючих в гуртожитку, так що ми діємо по ньому».

БЕЗ РИЗИКІВ

Юристи кажуть, що цей варіант не ризикований. «Зрозуміло, що ніяких таких законів про прописку в гуртожитках немає. Це все байки для людей, які не розбираються. Ці агентства роблять лише тимчасову реєстрацію. За законом, вона не дає право прописаній людині на чуже майно, так що господарі квартир нічим не ризикують. Хіба що за комуналку доведеться дорожче платити, адже за кожного нового мешканця там нараховується додаткова плата за воду. Але і тут агентства примудряються відкрутитися - просто пишуть у ЖЕК заяву про те, що ви тут на даний час не живете, або ж взагалі опломбують квартиру і нічого за неї не платять», - розповідає нам правозахисник Едуард Багіров. Прес-офіцер столичної міліції Ольга Білик дуже здивована, що пропонують прописку в міліцейському гуртожитку: «Туди прописатися просто неможливо, адже для цього потрібно зібрати настільки багато папірців, стояти на спецобліку в МВС, та й кожні три місяці підтверджувати, що ти там насправді живеш. А з приводу таких агентств у нас скарг не було».

Анастасія Браткова, vesti.ua


Топ-оголошення

Продам 3-х ком. просторную, светлую, квартиру пр.Гагарина/ЖК "Четыре сезона".
Центр, 3 комнаты, 101/51/22 кв.м, 9/24, 128 000$, Продам 3-х ком. просторную, светлую, квартиру ...

Квартири > Продам > Одеса > Приморський р-н

8 і 8, 5 соток біля Затоки Десни в Пушку!
Веговская, 8 соток 3 200$/сотка, Продам 2 чудових ділянки в с. Пушок Броварського району, 8 і 8.5 ...

Земельні ділянки > Продам > Київська обл. > Броварський р-н > Пуховка

Топ-оголошення

Продам 2-ю квартиру 77м Антоненко-Давидовича ул. 1 ЖК Вудстория без комиссии
Новая Дарница, Полесская ул., 5, 2 комнаты, 77/36/12 кв.м, 15/25, 76 000$, Продам 2-х квартиры ...

Квартири > Продам > Київ > Дарницький р-н

Продам 1 комнатную квартира в современном жилом комплексе Успех, Небесной сотни пр./Иглези, 5/16, 44 кв.м.
Таирова, Небесной сотни (Жукова маршала) пр., 1 комната, 44/-/14 кв.м, 5/16, 50 000$, Продам 1 ...

Квартири > Продам > Одеса > Київський р-н

Сдам жилье в Днепропетровске -(Днепре)- Варианты аренды жилья
1 500грн/месяц, Сдам жилье -в г, Днiпро, (Днепропетровск) по срокам от недели -месяца, длительно- ...

Кімнати > Здам > Маріуполь