Вся нерухомість > Новини > Хмарочоси підкорюють Лавру
↑ До списку новин

Хмарочоси підкорюють Лавру

10 вересня 2010

У Печерському районі закінчується будівництво найвищого для Києва хмарочоса. Його висота складе 162 метра.

До цього дзвіниця Києво-Печерської Лаври візуально була найвищою будівлею, особливо, якщо дивитися з правого берега Дніпра. Висотка є проектом відомого архітектора Сергія Бабушкіна. Про нього нам ще довго буде нагадувати і хмарочос на вул. Грушевського, і житловий комплекс Diamond Hill, висота якого в перспективі повинна досягти 83 метри.

Хмарочос буде перебувати на Кловському узвозі 7а, а куруванням споруди займається будівельна фірма «Житлобуд». Сусідніми є будівля офісу «Правекс-банку» і завод «Арсенал». Дуже цікавим є зовнішній вигляд новобудови - вона являє собою 16-поверховий будинок, з'єднаний з основною будівлею хмарочоса 8-поверховим переходом. На даний момент висотка являє собою 143м, і продовжує стрімко зростати.

Планується, що будівництво буде закінчено на початку 2011 року і вміщатиме в собі п'ять модернізованих ліфтів. Висота вибрана не випадково, вона є максимальною, вище за яку вже літають літаки. На даху будинку планується вертолітний майданчик.

Так як за Європейськими стандартами, хмарочос - це будівля висотою від 150 метрів - комплекс стане першим хмарочосом в Києві.

Після Кловського, планується будівництво ще двох готелів заввишки по 210 метрів, розташованих біля будівлі центрального РАГСу.

За інформацією, отриманою журналістами компанії «Соцмарт», архітектурний проект був створений ще в далекому 2005 році, після чого в 2008 році був видозмінений для збільшення висоти. Головним інвестором виступила компанія «Завод Арсенал», вклавши в проект $200 млн. Будівля вміщає в собі 238 квартир, з яких перші п'ять поверхів будуть віддані під офіси. На даний момент з усіх квартир у продажу залишилася тільки одна.

Залишається тільки одна проблема - в підземній автостоянці можна розмістити до 284 автомобілів одночасно, що, звичайно ж, дуже мало. Але, незважаючи на ризик постійних пробок біля будівлі, проект був схвалений без ускладнень.

Найцікавішим залишається факт, що навіть такий хмарочос видно не з будь-якої точки Києва - наприклад, з площі Лесі Українки або Арсенальної площі висотка не спостерігається, хоча відстань до неї, як там не є, мінімальна. У той же час, з інших частин міста вона проглядається набагато краще, ніж торговий центр «Парус», який був найвищим будинком у Києві.

Соцмарт


Топ-оголошення

Продам 1-ком. апартаменты премиум класса ЖК"Costa Fontana"/12 станция Большого Фонтана.
Таїрова, 1 кімната, 70/18/28 кв.м, 5/9, 185 000$, Продам 1-ком. апартаменты премиум класса ЖК"Costa ...

Квартири > Продам > Одеса > Київський р-н

Сдам жилье в Днепре-(г, Днепропетровск)-Украина
1грн/месяц, жилья -Варианты аренды жилья -в г, Днiпро, (Днепропетровск) по срокам от недели -месяца, ...

Кімнати > Здам > Луганська обл. > Лутугинський р-н > Лугутине

Топ-оголошення

Продам 1-ком.кв. ул.Академика Вильямса/ул.Академика Королева.
Таїрова, 1 кімната, 42/17/8 кв.м, 5/16, 27 000$, Продам 1-ком.кв. ул.Академика Вильямса/ул.Академика ...

Квартири > Продам > Одеса > Київський р-н

Продам прекрасную 1 ком.кв. ул.Жемчужная/ул.Архитекторская. ЖК "56 Жемчужина".
Таїрова, 1 кімната, 42/20/13 кв.м, 16/19, 43 000$, Продам прекрасную 1 ком.кв. ...

Квартири > Продам > Одеса > Київський р-н

Здам 2 до на же/м Сокіл
Космічна вул., 2 кімнати 60/40/9 кв.м 2/9, 7 000грн./місяць, Здам 2 до квартиру на Соколові (АТБ) ...

Квартири > Здам > Дніпро > Соборний р-н