Вся нерухомість > Новини > Чому існує загроза недовиконання обсягів будівництва за програмами доступного житла?
↑ До списку новин

Чому існує загроза недовиконання обсягів будівництва за програмами доступного житла?

9 жовтня 2013

Питання реалізації державних програм забезпечення населення житлом дуже гостро стоїть в будівельній галузі України. Сьогодні будівельників турбує ситуація, що склалася в реалізації державних та місцевих програм щодо забезпечення населення доступним житлом. На черговому засіданні Ради директорів КСУ, яке відбулося 24 вересня, було прийнято рішення звернутися до Уряду з проханням забезпечити в 2013 році своєчасне і в повному обсязі фінансування державних програм забезпечення населення доступним житлом.

Порядком забезпечення громадян доступним житлом, який затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 11.02.2009р. № 140, Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву перераховує бюджетні кошти державної допомоги після внесення покупцем власних коштів, аналогічно, як і при наданні пільгових довгострокових державних кредитів за програмою молодіжного кредитування. При цьому, за даними регіональних управлінь вищезгаданого Фонду, платежі за зазначеними бюджетними програмами територіальними органами Державної казначейської служби України затримуються на тривалий термін.

Загальний запланований обсяг фінансування програми за КПКВК 2751190 «Надання державної підтримки для будівництва (придбання) доступного житла» за рахунок коштів державного бюджету, з урахуванням розпорядження Кабінету Міністрів України від 01.08.2013р. № 588-р, становить 198 млн. грн, що дозволяє забезпечити житлом більше 1,5 тис. сімей. У разі подальших значних затримок з боку Держказначейства програму буде значно недовиконано. У деяких регіонах України велика частина житла будується саме за державної підтримки.

Враховуючи, що забезпечення громадян доступним житлом є одним з пріоритетних проектів Президента України та з метою недопущення недовіри населення до програм будівництва доступного житла, Конфедерацією будівельників було направлено лист Прем'єр-міністру України з проханням розглянути можливість проведення платежів за бюджетними програмами КПКВК 2751190 та 2751390 без затримок.

Нагадаємо, що 24 вересня Голова правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Леонід Рисухін під час підписання Меморандуму з Конфедерацією будівельників висловив надію на подальшу плідну співпрацю з Конфедерацією. "Мета, яку ми ставимо перед собою цим меморандумом - співпраця та консолідація зусиль, спрямованих на реалізацію житлової політики держави", - зазначив Л. Рисухін.

Конфедерація будівельників України


Топ-оголошення

Участок с выходом на озеро в центре Русановских садов.
Микільська Слобідка, 7,5 соток, 60 000$, Центр русановских садов! 16 линия, левая сторона. Участок ...

Земельні ділянки > Продам > Київ > Дніпровський р-н

Аренда офиса 140 м2, Руставели 34, метро Дворец Спорта, Центр, Бессарабка
Руставели ул., 34, 140 кв.м, 40 000грн/месяц, - г. Киев, Печерский район, Исторический Центр; - ул. ...

Офісні приміщення > Здам > Київ > Печерський р-н

Топ-оголошення

Продам 1 комнатную квартиру, ул. Космонавтов/Иглези, 4/7, 37.1 кв.м.
Черемушки, Космонавтов ул., 1 комната, 37,1/-/10 кв.м, 4/7, 29 950$, Продам 1 комнатную квартиру, ул. ...

Квартири > Продам > Одеса > Малинівський р-н

Троещина комната для ПАРНЯ или ДЕВУШКИ Ул. БАЛЬЗАКА ТРЦРайон
Троещина, 2 800грн/месяц, Сдам комнату .для 1- ДЕВУШКИ или ПАРНЯ =2800гр. ФОТО НАСТОЯЩ. ул.. БАЛЬЗАКА ...

Кімнати > Здам > Київ > Деснянський р-н

Бориспіль, 18км від Києва, земельна ділянка в житловому масиві 7 соток
7 соток, 6 600$, Бориспіль, 18км від Києва, земельна ділянка в житловому масиві 7 соток, асфальтний ...

Земельні ділянки > Продам > Київська обл. > Бориспіль