Вся нерухомість > Новини > В Україні закінчуються квартири для оренди
↑ До списку новин

В Україні закінчуються квартири для оренди

12 серпня 2014

Вимушені переселенці зі сходу підняли ціни на оренду житла по всій решті країни, яка не воює. Особливо сильно вони виросли в найближчих до Донбасу обласних центрах. Наприклад, у Запоріжжі майже в два рази. У деяких містах вже немає вільного житла.

КИЇВ

У столиці через наплив переселенців на одного потенційного наймача тепер доводиться чотири квартири, а не 30, як було нещодавно. Але оскільки вибір все ж залишився, ціни піднялися всього на 10%. Однокімнатну зараз пропонують за 3-3,5 тис., двійку від 4 тис. (раніше - 2700-3200). Але це без урахування комунальних платежів.

«Раніше наймач окремо платив тільки за електрику та інтернет, - каже президент Союзу фахівців з нерухомості України Олександр Рубанов. - Тепер господарі фіксують тільки щомісячну плату, а комунальні платежі, які істотно підвищаться з осені, орендар буде платити додатково». Таким чином, однокімнатні квартири вже фактично подорожчали приблизно на 200 грн, двокімнатні - на 400 грн.

ХАРКІВ

У Харкові практично не залишилося квартир для оренди - все здано біженцям, говорить «Вестям» ріелтор Юрій Ус. За словами ріелтора АН ХАН Юлії Череватенко, заможні переселенці пред'являють завищені вимоги до житла: «Вони хочуть надовго зняти апартаменти не тільки з побутовою технікою і меблями, але й постільною білизною та посудом».

Інші шукають житло на два-три місяці, сподіваючись що за цей час бойові дії у них закінчаться. Але орендодавці не хочуть здавати на такий термін. «Бізнесмени притримують квартири, побоюючись, що люди, які готові платити тільки за місяць-два, навряд чи будуть ретельно дбати про стан житла, і після них доведеться робити ремонт», - каже Череватенко.

При цьому ціни на оренду, в порівнянні з травнем, виросли в середньому на 20%. Двокімнатна в хорошому стані подорожчала з 2,3-2,5 тис. грн до 2,8-3 тис. грн.

ДНІПРОПЕТРОВСЬК І ЗАПОРІЖЖЯ

У Дніпропетровську вже немає вільного житла для тих, хто там працює. «Все зняли біженці. Багато працюючих у Дніпропетровську не можуть знайти варіант для довгострокової оренди», - розповів ріелтор Олексій Алексєєнко. Підвищений попит трохи підняв ціни - на 100-300 грн. Однокімнатна квартира з гарним ремонтом або двокімнатна в спальнику подорожчала в середньому з 2,5 тис. грн до 2,8 тис. грн. на місяць.

А в Запоріжжі в липні ціни злетіли на 70-100%. «Однокімнатна хрущовка, з техніки тільки холодильник. Навесні б така коштувала 2 тис. Максимум, тепер господиня хоче 3,5 тис. на місяць», - розповідає директор АН «АРТА» Вікторія Шахмаєва. Двокімнатні квартири подорожчали з 2,5-3 тис. грн до 5-6 тис. грн в місяць плюс комунальні платежі.

«Вести»


Топ-оголошення

Продам. 3-к.кв. 3/5, пр.Дмитрия Яворницкого
"нагорний", 3 кімнати, 72/-/- кв.м, 3/5, 75 000$, Продам. 3-к.кв. 3/5, пр.Дмитрия Яворницкого, район ...

Квартири > Продам > Дніпро > Соборний р-н

Продаю 2к.квартиру в районі кінотеатру "Юність"
вул. Театральна, 2 кімнати, 44/28/5 кв.м, 3/4, 24 900$, Продаю 2к квартиру в районі кінотеатру ...

Квартири > Продам > Миколаїв > Ленінський р-н

Топ-оголошення

Продам 1 комнатную квартиру в новом доме жк Brussels, ул. Ген. Бочарова, 6/6, 42.4 кв.м.
Котовского, Бочарова ул., 1 комната, 42,4/-/10 кв.м, 6/6, 23 320$, Продам 1 комнатную квартиру в ...

Квартири > Продам > Одеса > Суворівський р-н

Продаем в Одессе элитный дом у моря 390 м кв, 5 соток, 9ст Фонтана
Ванний пров., 5 і більше кімнат, 390 кв.м, 5 соток, Предлагаем в продажу элитный дом у моря в Одессе ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Продам > Одеса > Приморський р-н

Аренда офиса 114 кв.м., в БЦ, Константиновская 75. Метро "Т.Шевченко".
Подол, 114 кв.м, 28 500грн/месяц, Аренда офиса 114 кв.м., в БЦ на Подоле, Константиновская 75, офис ...

Офісні приміщення > Здам > Київ > Подільський р-н