Вся нерухомість > Новини > ТОП-5 найбільш архітектурно-досконалих торгових центрів України
↑ До списку новин

ТОП-5 найбільш архітектурно-досконалих торгових центрів України

11 червня 2010

Рейтингове агентство Hallmarker презентувало перший рейтинг найбільш знакових споруд країни, які були зведені в роки незалежності. Це переможці в номінації «Кращий об'єкт торговельної нерухомості».

При оцінці об'єкта нерухомості враховується його зовнішня архітектура та її відповідність загальній архітектурі міста. Переможця визначали за допомогою голосування експертного журі.

Кращим в Україні з точки зору архітектури визнано торговий центр «Капітан», побудований у Севастополі. Він відкрився 5 червня цього року і переміг у цій номінації, набравши 1550 балів.

Архітектуру і зовнішній дизайн для об'єкта розроблений одеським ГІП «Архітектурне Ательє Матус В.А.». ТЦ «Капітан» має 3-поверхову висотність по вулиці Рєпіна і два поверхи по вулиці Руднєва.

Серед інших факторів першості: вдала підсвічування ТЦ в нічний час, облаштованість прилеглої території, грамотне використання скляних конструкцій при оформленні фасаду будівлі.

За словами одного з експертів, київського архітектора Юрія Безбородова, центри, що потрапили в топ-5 рейтингу, це чи не єдині торговельні комплекси, що мають індивідуальне «архітектурне обличчя».

Фахівець вважає, що інвестор, який прийняв рішення побудувати торговий центр, повинен усвідомлювати, що гарна архітектура здатна залучати не тільки погляди перехожих, а й великі потоки покупців і знакових орендарів.

2-е місце журі присудило київському ТЦ «Комод» на Броварському проспекті (1390 балів). Архітектурне рішення створювали фахівці «Київпроекту». Архітектурний задум і оздоблення інтер'єрів нової будівлі ТРЦ «Комод» здійснені в стилі функціонального конструктивізму. Будівлю споруджено з залізобетонних конструкцій, при обробці фасадів були використані сучасні оздоблювальні матеріали. У вирішенні цих завдань брали участь проектні та дизайнерські бюро, а також консалтингові фірми України.

Третім в рейтингу став ТЦ «Сади Перемоги» в Одесі (1100 балів). Керівник проекту Борис Музальов. Відкрився ТЦ в березні 2007 року. «Сади Перемоги» - унікальне для України споруда за масштабами, підходу до будівництва і формату. Розкіш і комфорт галереї «Сади Перемоги» можна відчути вже в валет-паркінгу.

Покупці можуть спуститися в паркінг на сучасному ліфті у супроводі product-консьєржа. Колони підземного гаража обшиті морений дубом. З паркінгу на поверхи лакшері-галереї можна піднятися як на панорамних ліфтах, так і по мармурових гвинтових сходах.

У літній lounge-зоні на балконі розміщуються чотири бари, з балкону відкривається прекрасний вид на нічну Аркадію і Одесу.

На 4-му місці ТЦ «Домосфера» у Києві (930 балів). Проект девелоперської компанії DeVision. Відкриття першої черги торгового комплексу відбулося навесні 2009 року. ТЦ знаходиться на перетині Столичного шосе та вул. Академіка Заболотного. Загальна площа комплексу - 129 тис. кв. метрів. Він створений в інноваційному форматі «торгового кварталу».

ТЦ «Домосфера» складається з 3 корпусів (блоків): перший корпус має 3 поверхи, другий - 1 поверх, третій - 2 поверхи. Корпуси з'єднаних транспортними тунелями та об'єднані єдиною ідеєю, системою експлуатації і зручною навігацією. До складу комплексу також входить офісний центр класу В.

Отримавши від журі рейтингу 830 балів, на 5-му місці опинився ТРЦ «Дрім Таун» (Київ, Оболонський проспект). Головний архітектор проекту - київська творча майстерня «Вісак». ТЦ відкрився в жовтні 2009 року. Довгою «гусінью» розтягнувся ТРЦ між двома станціями метро. Трирівневий ТРЦ приємно радує око: бежеві відтінки чудово вписуються в навколишню забудову. У «Місті мрії» широкі коридори, високі стелі, багато простору. Основна фішка об'єкта полягає в тому, що кожен атріум ТРЦ (міні-блок в 3 поверхи) виконаний у стилі відомої країни чи міста - Голландії, Франції, Греції, Росії, Китаю, Мексики, Бразилії та ін.

Агентство Hallmarker буде складати рейтинги ще в п'яти номінаціях: «Кращий об'єкт офісної нерухомості», «Кращий об'єкт житлової нерухомості», «Кращий об'єкт готельної нерухомості», «Кращий об'єкт нерухомості соціальної сфери», «Кращий об'єкт інфраструктурної нерухомості».

Марина КорчевськаПортал Est!


Топ-оголошення

Здам торгівельно-офісну будівлю 6000 кв.м. з ремонтом в районі Запорізького Шосе.
Запорізьке шосе, 6000 кв.м, 200 грн./кв.м/місяць, Здам торгівельно-офісну будівлю 6000 кв.м. з ...

Окремі будівлі > Здам > Дніпро > Шевченківський р-н

Продам смарт квартиру, ул. Преображенская/Троицкая, 3/3, 28 кв.м.
Центр, Преображенская ул., 1 комната, 28/-/- кв.м, 3/3, 25 000$, Продам смарт квартиру, ул. ...

Квартири > Продам > Одеса > Приморський р-н

Топ-оголошення

Днепр (Днепропетровск) - Варианты аренды жилья (комнат, кварСдам жилье в Днепропетровске -(Днепре)- Варианты аренды жилья
15 кв.м, 2/9, 1 600грн/месяц, Сдам жилье -в м, Днiпро, (Днепропетровск) - Варианты аренды жилья по ...

Кімнати > Здам > Чернівецька обл. > Сторожинецький р-н > Сторожинець

Вторинний новострой! 150 кВ м! 925 поділ кВ м! Центр Набережна Ливарні Парк
"нагорный", 4 кімнати 150/120/30 кв.м 5/10, 140$, Продам 4-5 Ти комн квартиру в цегельному будинку ...

Квартири > Продам > Дніпро > Соборний р-н

Сдам жилье в Днепропетровске -(Днепре)-- Варианты аренды жилья
2 000грн/месяц, Сдам жилье -в г, Днiпро, (Днепропетровск) по срокам от недели -месяца, длительно- ...

Кімнати > Здам > Миколаївська обл. > Врадіївський р-н > Врадіївка