Вся нерухомість > Новини > Американський стиль в дизайні інтер'єру
↑ До списку новин

Американський стиль в дизайні інтер'єру

2 червня 2014

Типова «американська мрія»: хороша і престижна робота, міцна сім'я і красивий будинок. Так, американці, напевно, як ніхто, вміють оформляти свої будинки – їх інтер'єри практично завжди дуже стильні і характерні. Так, навіть з'явився окремий стилістичний напрямок, про який і піде мова в даній статті.

Американський стиль в інтер'єрі: основи

Для початку слід сказати, що такий дизайн інтер'єру буде доречний в просторій квартирі або, ще краще, великому будинку. Це обумовлено тим, що американський стиль передбачає великі меблі, причому в чималій кількості: у маленькому житлі він буде породжувати лише дискомфорт і тісноту. Більше того, планування будинків по-американськи дещо відрізняється від наших: просторі і, найчастіше, об'єднані кімнати (кухня-вітальня або навіть передпокій-вітальня-кухня), наявність вікон у ванних, всілякі ніші, арки, еркери і так далі.

Кольорове рішення для американського стилю в інтер'єрі

Традиційно американський стиль в інтер'єрі відображений у світлих тонах. Краще всього використовувати теплі відтінки: пряжене молоко, слонова кістка, шампань, яєчна шкаралупа, кремовий, персикова пастель і так далі. В окремих випадках можна використовувати сміливі колірні контрасти. Наприклад, дуже ефектно виглядатиме пофарбована в теракотовий колір стіна. При цьому яскраві акценти повинні бути не в обробці, а в аксесуарах.

Матеріали, використовувані в американському стилі інтер'єру

Найбільш затребуваним матеріалом у традиційних американських будинках є, звичайно ж, дерево та всілякі його імітації. Так, навіть обробка стін по-американськи нерідко передбачає шпалери, доповнені дерев'яними панелями по низу. Взагалі, даний напрямок відрізняється великою кількістю накладного декору у вигляді профільованих карнизів, фальш-балок, фільонок, віконних наличників і складних віконних плетінь.

Меблі в американському інтер'єрі

Вітальня в американських будинках – це основне приміщення, на оформленні якого робиться особливий акцент. Тут можна по праву відзначити, що центром даної кімнати (як у переносному, так і в прямому сенсі) завжди є зручний і красивий диван. Також американські дизайнери з особи теплом ставляться до об'ємних, комфортабельних крісел і стільців в текстильних чохлах. Кухонні меблі в такому стилі також дещо інші: тут, як правило, використовуються кухонні острови, вбудовані меблі і різна побутова техніка. У деяких випадках жителі Америки вважають за краще встановлювати у своїх будинках навіть вбудовані холодильники, що в наших широтах трапляється вкрай рідко.

Декор і освітлення

В американському стилі інтер'єру декоративним елементам приділяють особливу увагу. Це можуть бути як антикварні предмети, так і хенд-мейд аксесуари. І ми не даремно об'єднали питання освітлення та декорування в один розділ, адже в будинках американців широко використовуються локальні світильники (торшери, бра, настільні лампи), які самі по собі вже служать не тільки джерелами штучного світла, але і прикрасою інтер'єру. До слова, фотографії – це також невід'ємна частина декору в будь-якому американському будинку.

Polly Dozzi, спеціально для журналу Ваш интерьер


Топ-оголошення

Продам дом 330 кв.м. в сосновом лесу с. Песчанка.
5 и более комнат, 330 кв.м, 20 соток, 190 000$, Продам дом 330 кв.м. в сосновом лесу с. Песчанка. ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Продам > Дніпропетровська обл. > Новомосковський р-н > Песчанка

Продаж. 2-кімнатан. Оріхуватська (Бурмістенка), 13. Метро Васильківська.
Голосіїв, Бурмистенка вул., 13, 1 кімната, 31,5/21/4,7 кв.м, 5/5, 38 000$, 5/5цегла 31, 5/21/4, 7кв.м ...

Квартири > Продам > Київ > Голосіївський р-н

Топ-оголошення

Продам участок в Вапнярке
6 соток, 6 000$, Шикарный участок 6 соток с видом на Море и Лиман Правильная форма Все коммуникации: ...

Земельні ділянки > Продам > Одеська обл. > Лиманський р-н > Вапнярка

Люстдорфская дор.: продам великолепную 2к квартиру в новом ЖК Одиссей!
Люстдорфская дор., 55Л, 2 комнаты, 90/34/27 кв.м, 8/16, 79 000$, Люстдорфская дорога / 3-я станция ...

Квартири > Продам > Одеса > Київський р-н

Максимовича 32-А, ЖК Liko-Grad, Фасад Помещения 58м, 172м, 186 м. Васильківська 7хв
Совки, Максимовича (Трутенко) ул., 32А, 1/24, 17 250грн/месяц, Вул. Максимовича (Трутенка) 32-А, ЖК ...

Інше > Здам > Київ > Голосіївський р-н