Вся нерухомість > Новини > Кладовище МАФів: що відбувається з демонтованими кіосками
↑ До списку новин

Кладовище МАФів: що відбувається з демонтованими кіосками

7 липня 2014

Останні тижні кияни та гості столиці, виходячи з метро, відчувають легкий шок - біля багатьох станцій зникли кіоски, намети, лотки, навіси, фургони та ін. Очищення Києва від МАФів - пріоритет нового мера Віталія Кличка.

"За два тижні демонтовано понад 120 тимчасових споруд (МАФів), які розміщувалися в 20-метровій зоні біля входів / виходів станцій метро" - відповіли в прес-службі КМДА. Крапля в морі, враховуючи, що в Києві налічується більше 20 000 ларьків. "Зараз прибирають кіоски, які стоять в 20-метровій зоні від входів / виходів в метро" - розповідає один з координаторів спільноти "Кияни проти МАФів" Григорій Мельничук.

ІА ЛІГАБізнесІнформ побувало на демонтажі незаконно встановлених скляних магазинів на проспекті Бажана.

ІА ЛІГАБізнесІнформ з'ясувала, яка доля у знесених кіосків і які шанси, що вони знову не з'являться на вулицях столиці. Демонтажем МАФів займається комунальне підприємство (КП) "Київблагоустрій". "МАФи, демонтовані нашим підприємством, звозять на майданчики тимчасового зберігання по вул. Богатирській, 1а та вул. Народного ополчення, 16" - розповідають у прес-службі «Київблагоустрій». Це найбільші штрафмайданчики для кіосків.

Господарі можуть забрати звідси свої ларьки після того як оплатять штраф і витрати «Київблагоустрою» на демонтаж, перевезення і зберігання. Підсумкова сума залежить від часу простою ларька на штрафмайданчику. За даними голови Асоціації підприємців Києва Вікторії Гапоненко, сума штрафу - від 3000 гривень. Багато власників кіосків платять їх по кілька разів. "Хтось ставить визволений МАФ на те ж місце, звідки його знову прибирають, хтось відвозить в інше місце, де їх знову демонтують, якщо на них все ще немає документів. Хтось здає в оренду, і вже орендар стикається з такою ж проблемою"- розповідає Гапоненко.

Ніхто не сподівається, що штрафи зупинять власників МАФів від їх використання. Справа в тому, що зараз МАФи працюють у правовому вакуумі. На даний момент не діє жодного рішення Київради, яке б регламентувало порядок реєстрації та розміщення кіосків, а також тарифи за їх використання.

Проблему київських МАФів ще торік мав вирішити документ під назвою Комплексна схема розміщення тимчасових споруд. Він передбачає чітке зонування: де, які і за скільки можуть стояти кіоски, відповідно до концепції, у Києві їх повинно було залишитися 6500 з сьогоднішніх майже 20 0000. Але в квітні в.о. голови КМДА Володимир Бондаренко відправив його на доопрацювання. Подальша доля документа не відома.

"Легально поставити кіоск зараз ніяк не можна. Єдиний можливий варіант - вдатися до тимчасового рішення - Київраді в черговий раз затвердити порядок розміщення кіосків до остаточного доопрацювання та затвердження Комплексної схеми" - вважає Мельничук.

ІА ЛІГАБізнесІнформ


Топ-оголошення

Офис 175м в стиле Loft меьель новый дом фасад м.Нивки 7 мин от хозяина
Нивки, 175 кв.м, 44 000грн/месяц, Комфортний офіс у стилі Loft. Доступ 24/7. 1 поверх. Особистий ...

Офісні приміщення > Здам > Київ > Шевченківський р-н

офис 135м евроремонт . "пл. Независимости" - 2мин от хозяина
Майдан Незалежности, 135 кв.м, 24 000грн/месяц, Сдаётся офисное помещение на ул.Михайловская, ...

Офісні приміщення > Здам > Київ > Шевченківський р-н

Топ-оголошення

Будинок у селі Юрківка, Уманський район
4 кімнати, 57 кв.м, 30 соток, 7 500$, Чудовий будинок на вулиці Молодіжній, 17 (Радянська) у селі ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Продам > Черкаська обл. > Уманський р-н > Юрківка

Приміщення 360 кв.м. (0, 93 Га) на пересіченні Сімферопольської і Донецької трас
пересічення трас Сімферополь/Донецьк, 360 кв.м 250 000$, Продається приміщення 360 кв.м. з територією ...

Окремі будівлі > Продам > Дніпропетровська обл. > Новомосковський р-н > с. Песчанка

Продам 2к кв Чабани
Машинобудівників, 4б, 2 кімнати, 83/38/13 кв.м, 1/14, 82 000$, Чабани, 3км від Києва по Одеській ...

Квартири > Продам > Київська обл. > Києво-Святошинський р-н > Чабани