Вся нерухомість > Новини > Як перетворити сумну забудову радянських часів у приємне житло
↑ До списку новин

Як перетворити сумну забудову радянських часів у приємне житло

10 червня 2010

Пошук відповіді на це питання стає основним трендом в російській архітектурі. І саме цьому була присвячена Московська бієнале архітектури і виставка «АрхМосква-2010», що пройшли в кінці травня.

Куратором «Архбіеннале» був голландський архітектор Барт Голдхоорн, який переконаний в тому, що головним завданням архітекторів стане в найближчі роки не освоєння нових просторів, а розвиток вже існуючих. А звідси і головна тема експозиції цього року - «Перебудова».

Ця тема актуальна як на місцевому рівні - у зв'язку з недавніми жаркими дебатами з приводу нового Генерального плану Москви, так і на глобальному - через триваючу економічну кризу та зміну клімату.

Розбудова та модернізація - архітектурний тренд. Навіщо будувати нове, якщо можна оновити старе? Навіщо розтягувати міста, коли можна ущільнити вже існуючу забудову?

Гарний проект втілити легко, а куди подіти нескінченні типові мікрорайони? На ці питання вже десять років шукають відповіді в Німеччині, адже на території колишньої НДР залишилися цілі міста блокової забудови - практично повні близнюки радянських.

 На виставці були представлені проекти зі східних німецьких земель, щоб показати, що можна зробити в Росії. У Німеччині дуже актуальні ідеї скорочення житлової площі в колишніх «хрущовках». Тут з колишнього п'ятисекційного панельного будинку роблять три вілли міського типу. Вілли одягають у нарядні енергозберігаючі фасади, витончено приховують сумну панельну сутність будівлі.

Сьогодні всі містобудівні надії російських архітекторів зосереджені не в Москві чи Пітері, а в ... Пермі. На відкритті бієнале голландські архітектори вручили губернатору Пермської області майстер-план розвитку міста на 50 років. Це перший російський чиновник, який запросив перебудовувати російське місто іноземців - голландське архітектурне бюро KCAP.

Раніше в Пермі будували нові мікрорайони, а тепер влада міста і області зрозуміла, що треба ущільнювати старі, щільно будувати малоповерхові будинки замість висоток, які стоять рідко.

Марина КорчевськаПортал Est!


Топ-оголошення

Оренда квартири на Березняках
Березняки, Березняковская ул., 3 комнаты, 55/41/8 кв.м, 8/9, 9 000грн/месяц, Оренда: вул. ...

Квартири > Здам > Київ > Дніпровський р-н

М. "Левобережная"-пешком. РУСАНОВКА.Сдам 1 к. квартиру. 4 эт.Газовая плита!
Русановка, 1 комната, 34/17/6 кв.м, 4/9, 8 000грн/месяц, Актуально! Квартира готова к заселению. Фото ...

Квартири > Здам > Київ > Дніпровський р-н

Топ-оголошення

Продам прекрасную 4-х ком. кв. Французский бульвар/ЖК "Гринвуд".
Аркадія, 4 кімнати, 130/60/50 кв.м, 6/16, 420 000$, Продам прекрасную 4-х ком. кв. Французский ...

Квартири > Продам > Одеса > Приморський р-н

Сдам жилье в Днепропетровске -(Днепре)-
15 кв.м, 2/9, 1грн/месяц, -Варианты аренды жилья -в г, Днiпро, (Днепропетровск) по срокам от недели ...

Кімнати > Здам > Івано-Франківська обл. > Городенківський р-н > Городенка

БЕЗ % Аренда офиса 180 м2, БЦ А4, метро Дарница
Соцгород, Тороповского (Дубового) ул., 2, 180 кв.м, 45 000грн/месяц, БЕЗ % Аренда офиса 180 м2, БЦ ...

Офісні приміщення > Здам > Київ > Дніпровський р-н