Вся нерухомість > Новини > «П'ятирічка» для Києва: три станції метро, канатна дорога та знесення хрущовок
↑ До списку новин

«П'ятирічка» для Києва: три станції метро, канатна дорога та знесення хрущовок

26 березня 2010

Проекти помірно-грандіозні: за словами в. о. головного архітектора Сергія Броневицького, до 2015 року планують повністю окільцювати місто міською електричкою, побудувати два мости через Дніпро, продовжити лінію швидкісного трамвая та реконструювати мікрорайони з хрущовками.

А ось розширювати місто за рахунок області не будуть, навіть до 2025 року. Правда, за межі міста хочуть винести більшість промпідприємств. У главку архітектури та дизайну, плани на «п'ятирічку» здійснять за бюджетні і гроші інвесторів, пише газета Сегодня.

До 2015 року влада сподівається добудувати довгоочікувані станції метро «Деміївську», «Голосіївську» і «Васильківську». Станції готові на 90%, і здати їх обіцяли вже навіть цього року, але грошей немає. На завершення будівництва необхідно 600 млн. грн. «Метро на Троєщину за найближчі п'ять років ми можемо тільки почати будувати. Якщо врахувати, що за 10 років проклали всього 8 км. підземки, нову гілку скоро не чекайте», - сказав заступник начальника «Центру містобудування та архітектури» Василь Присяжнюк.

Проте швидкісний трамвай, який реконструюється зараз, збираються продовжити до метро «Університет» вже в найближчі п'ять років. Це, на думку архітекторів, зможе розвантажити станцію метро «Вокзальна».

Крім того, за словами Присяжнюка, до 2015 року все місто буде окільцьоване міською електричкою, яка зараз курсує лише між Петрівкою і Троєщиною. У транспортні плани на 5 років також входять добудова двох київських мостів - Дарницького і Подільсько-Воскресенського.

Крім того, архітектори розраховують побудувати багаторівневі розв'язки на Поштовій і Ленінградській площах, Харківському шосе і біля метро «Дніпро». І, природно, закінчити Московську площу. Канатну дорогу, що пройде по Дніпровським схилам, закінчать до 2012 року. А ось тунелі під Дніпром (від площі Перемоги на Лівий берег) здадуть не раніше 2017 року.

Архітектори скептично ставляться до планів влади. «Це все декларація, хоча і правильна. Чинний Генплан з транспорту виконаний на 6-7%. Думаю, цей план спіткає та ж доля», - говорить віце-президент Київської організації Національного союзу архітекторів Георгій Духовичний.

За п'ять років у Києві з'явиться приблизно 10 млн. кв.м житла, пізніше - ще 35 млн. кв.м житла. Тобто в рік по 2,5 млн. «квадратів». Для порівняння, у докризових 2008-2007 роках здавали по 1,4 млн. Розмістяться новобудови на Північних та Центральних Осокорках, новому мікрорайоні в районі проспекту Бажана, Теремках-3, вул. Ломоносова і Трутенка.

Крім того, до 2015 року архітектори розраховують частково вирішити проблему хрущовок. Десь старі будинки будуть зносити і будувати нові, а десь їх утеплять і поставлять нові вікна. «Плани влади по житлу нереалістичні. У нас немає стільки вільних площ у вказаних районах», - говорить Духовичний.

ФОКУС


Топ-оголошення

комната для 2- ул.Бальзака -(троещина) ЦЕНА уже с коммунал.
Троещина, 1 500грн/месяц, Сдается отдельная под ключ комната для 2 чел. по 1500гр +500гр. ЗА ВСЕ!! ...

Кімнати > Здам > Київ > Деснянський р-н

БЕЗ % Аренда офиса 37 м2, ул. Никольско-Слободская 6 Д, метро Левобережная
Лівобережний масив, 37 кв.м, 11 000$/рік, БЕЗ % Аренда офиса 37 м2, ул. Никольско-Слободская 6 Д, ...

Офісні приміщення > Здам > Київ > Дніпровський р-н

Топ-оголошення

Продаж заміського будинку
5 і більше кімнат, 294 кв.м, 33 соток, 40 000$, Продається 3-х поверховий цегляний будинок в селі ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Продам > Київська обл. > Бородянський р-н > Вабля

Продам 1к. квартиру по вул. Олевська, 13/50 в ЖК Сосновый Бор Святошинський р-н
Новобеличи, Олевская ул., 13/50, 1 комната, 27/-/- кв.м, 14/25, 22 768$, Продається 1к. квартира ...

Квартири > Продам > Київ > Святошинський р-н

Без% продам паркомісце вул. Лейпцизька 13, Печерськ, Царське село, центр Києва
Печерськ, Лейпцизька вул., 13 кв.м, 42 000$, Без% продам паркомісце вул. Лейпцизька 13, Печерськ, ...

Гаражі. Парковки > Продам > Київ > Печерський р-н