Вся нерухомість > Новини > Українцям обіцяють котеджі за 12 тисяч
↑ До списку новин

Українцям обіцяють котеджі за 12 тисяч

21 липня 2010

Пропонують дешеві будинки. Якщо у вас є гроші на покупку землі ...

Міністр регіонального розвитку та будівництва Володимир Яцуба обрадував пропозицією дешевого житла: ось-ось - вже в серпні - в районі ВДНГ (Нацкомплекса «Експоцентр України») почнуть зводити міні-котеджі висотою 1-2 поверхи, побудовані за новими технологіями. Мовляв, невеликий особнячок можна придбати всього за $12 тисяч, а доміно в 200 «квадратів» - лише за $80 тисяч. Ціни дуже привабливі, проте, як з'ясувала «Сьогодні», оселитися близько ВДНГ не можна - тамтешні будиночки будуть лише демонстраційними: у них покупцям дадуть хіба що пожити пару днів. Якщо вам щось сподобається, то ... купіть собі ділянку землі і на ній для вас цю красу зведуть.

Наприклад, 6 соток в Києво-Святошинському районі - $30-35 тисяч, у Києві ж ціни стартують від $400-500 тисяч, правда, в районі Нивок ми виявили ділянку за $120 тисяч.

ЩО ЗА БУДИНОЧКИ. На фундамент у буквальному сенсі слова будуть приклеювати готові стіни з дерев'яних трісок, пінополістиролу і гіпсокартону. «У таких будинках вже давно живуть в Європі, США, Канаді, у нас ця технологія маловідома, але перспективна», - стверджує Яцуба. З його подачі на ВДНГ зроблять цілу вулицю для будівництва 22 дешевих нано-будиночків, які будуть зводити приватні будівельні компанії. Будівельники, які беруть участь в експерименті Мінрегіонбуду, кажуть, що головний плюс - це дешевизна будинку і мінімум часових витрат. «Будинок по індивідуальному ескізу ми можемо зібрати максимум за 2 місяці. Крім того, сім'я може сама зробити фундамент і замовити у нас будинок, ми його виготовимо і привеземо всі деталі на місце будівництва, а люди вже самі по інструкції його зберуть », - сказав нам Максим Маринін, заступник директора компанії« Сіпекобуд ». У комплект такого конструктора, за його словами, входить спеціальний каркас для дому і купа пластин, званих OSB-плитами (вдосконалена фанера з пінополістиролом), зібравши які, одержуємо «коробку» будинки. Далі все, як і в звичайному будинку, - потрібно вставити вікна, провести труби, поклеїти шпалери і т. д. «Багато хто думає, що якщо цей будинок так легко будується, то його миттю здує, але це не так - він витримує урагани і землетрусу », - говорить Маринин. Щоправда, через те, що ці будиночки практично дерев'яні, вони досить швидко запалюються. Саме тому їх у нас в країні заборонили будувати вище 3-х поверхів.

РАХУЄМО. Міністр упевнений, що за допомогою нових будиночків можна вирішити проблему доступного житла. За підрахунками Яцуби, спорудити будиночок зможе будь-яка родина, щомісячний дохід якої - лише 4 тисячі гривень. Щоправда, якщо підрахувати, то будиночок на 100 «квадратів» разом із землею в Києві обійдеться не дешевше, а то й дорожче, ніж квартира в Києві. Так, будиночок-конструктор дешевше цегельного. Приміром, крихітка в 30 «квадратів» з цегли вам обійдеться не в $12 тисяч, а в $30 тисяч. Проте 30-метровий дерев'яний теремок коштуватиме лише $14 тисяч. Єдина різниця - зруб з обробкою будуть будувати трохи довше: місяці 4. Але повторимося, головна проблема - це земля. Необхідність її купівлі серйозно зменшує економічну вигоду будиночків. Принаймні в Києві та навколо нього.

Ціни не впадуть 

«Витівка непродумано. Вони не по кишені простим людям з-за покупки землі, так що на ринку нічого не зміниться », - вважає керівник порталу «Столична нерухомість» Володимир Германов. Ціни на житло могли б значно впасти, якби держава виділяла безкоштовно під будиночки землю.

Анастасія Братковагазета "СЕГОДНЯ"


Топ-оголошення

Продам 2 комнатную квартиру, ул. Богдана Хмельницкого/Запорожская, 2/3, сталинка, 59, 6 кв.м.
Молдаванка, Хмельницкого ул., 2 комнаты, 59,6/-/- кв.м, 2/3, 45 000$, Продам 2 комнатную квартиру, ...

Квартири > Продам > Одеса > Малинівський р-н

БЕЗ%, дворівн 4 кімн 310м2, ЖК Freedom (Фрідом), Лівобережна, вид на Лавру, правий берег Києва
Воскресенка, Визволителів просп., 1а, 4 кімнати, 310/160/13 кв.м, 25/26, 550 000$, БЕЗ%, дворівн 4 ...

Квартири > Продам > Київ > Дніпровський р-н

Топ-оголошення

Аренда фасадного помещения 226 кв.м., Подол, Хоревая 55., 1-й этаж. Отд.вход.
Поділ, 226 кв.м, 14$/кв.м/місяць, Без комиссии от собственника.Под офис, фитнес-центр, отделение ...

Торговельні приміщення > Здам > Київ > Подільський р-н

Сигналізація пож.и охри, 2 окремої входу, 40 Ватів
Шулявка, 80 кв.м, 11 500 грн./місяць, Два свої окремих входу. Один вхід з вулиці уздовж жвавої траси, ...

Офісні приміщення > Здам > Київ > Солом'янський р-н

115 кв.м в новострое на ул.Кедрина / ул.Рабочая
Чечеловка, 3 кімнати 115/-/- кв.м 9/14, 150 000$, 3х комн квартира в новострое на ул.Кедрина / ...

Квартири > Продам > Дніпро > Чечелівський р-н