Вся нерухомість > Новини > Мінрегіонбуд знизив планку готовності недобудов з 70% до 50%
↑ До списку новин

Мінрегіонбуд знизив планку готовності недобудов з 70% до 50%

14 червня 2010

Вибираючи об'єкти недобудованого житла для пільгового фінансування, в цьому році Мінрегіонбуд ставить планку не в 70%, а нижче - від 50% готовності. Таких об'єктів в Україні 680. Про це заявив кореспонденту ЛІГАБізнесІнформ заступник міністра регіонального розвитку і будівництва Дмитро Ісаєнко.

За його словами, в минулому році гроші забудовникам починали виділяти у вересні місяці. І об'єктів, які можна було б добудувати за 3 місяці було небагато. "У цьому році ми повинні стартувати в липні - на два місяці раніше. Це дасть можливість профінансувати і добудувати більшу кількість недобудов", - завив Д. Ісаєнко.

Нагадаємо, що раніше Міністр регіонального розвитку та будівництва уточнював, що в списку фігурують як об'єкти з готовністю більше 70%, так і з 50% готовності, за його словами, в першу чергу буде розглядатися можливість кредитування об'єктів з більш високим ступенем готовності.

При цьому В. Яцуба зазначив, що міністерство націлене в першу чергу на те, щоб допомогти з кредитуванням добудови об'єктів в регіонах. "Ми налаштовані на те, щоб допомогти в регіонах. Там знайти кредити важче, ніж у Києві", - сказав він.

Згідно з переліком об'єктів, необхідна загальна сума кредитних коштів на фінансування цих об'єктів становить 587,273 млн. грн. при загальній сумі для їх добудови на рівні 691,138 млн. грн. Зокрема, з 34 об'єктів рівень готовності 24 будинків становить 70% і вище, тоді як готовність 10 об'єктів становить 60-69%.

У даний перелік потрапили житлові недобудови в Києві (6 об'єктів), Київській області (6), Харкові (6), Дніпропетровську (3), Севастополі (2), Хмельницькому (2) і по одному в Сімферополі, Житомирі, Луганську, Херсоні, Чернігові, Рівному, а також Полтавській, Вінницькій і Кіровоградській областях.

Серед великих забудовників до переліку увійшли об'єкти ОА "Холдингова компанія" Київміськбуд "(Київ), ВАТ" Трест "Житлобуд-1" (Харків), ТОВ "ТМО" Ліко-Холдинг "(Київ), ТОВ" Фірма "Консоль ЛТД" ( АРК) та інші.

У минулому, 2009 році, за словами Ісаєнка, держава викупила у забудовників житло по 4, 200грн за кв.м. і добре заощадила. У неї є зобов'язання перед певною кількістю громадян, яке вона зобов'язане забезпечити житлом, і держава вирішила цю проблему скориставшись кризою, і викупивши у забудовників новобудови "по-дешевці".

"Ми купили житла рівно стільки, скільки було пропозицій. Держава виділила 2 млрд. грн, але на 500 млн. я житла не знайшов. У 184 компаній ми викупили квартир на 1,5 млрд. грн. Й усі залишилися задоволені", - заявив Д. Ісаєнко.

ІА ЛIГАБiзнесIнформ


Топ-оголошення

Троещина комната Без хозяев пр Маяковского начало
Троещина, 3 000грн/месяц, комната отдельная пр.Маяковского 2 троещина начало ФОТО настоящ. Комната с ...

Кімнати > Здам > Київ > Деснянський р-н

Абсолютно для Вас - Шикарна пропозиція під будь-який вид діяльності!
Паркова, 200 кв.м, 10 000 грн./місяць, 22 км.от М.Лісова Києва, Висота - 3.7м. Вода свердловина. ...

Виробничі приміщення > Здам > Київська обл. > Броварський р-н > Большая Дымерка

Топ-оголошення

Ділянка 3 сотки в центрі Русановских Садів.
Никольская Слобідка, 3 соток 25 000$, Ділянка 3 сотки на 8 ліній, ліва сторона, асфальтований ...

Земельні ділянки > Продам > Київ > Дніпровський р-н

Продажа 46.23 кв.м ул.Б.Гмыри ж/б 27 ЗБАРАЖ ЖК Патриотика Без %
Позняки, Гмыри ул., 27, 1 комната, 46/22/6 кв.м, 3/25, 27 000$, ЖК Патриотика Збараж ж/б 27 Продается ...

Квартири > Продам > Київ > Дарницький р-н

8 соток в с. Пухівка біля озер та р. Десна, член СТ Вега!
Вегівська, 25 000$, Гарна ділянка 8 соток у чудовому, сонячному місці в с. Пухівка Броварського ...

Земельні ділянки > Продам > Київська обл. > Броварський р-н > Пуховка