Вся нерухомість > Новини > Українцю на квартиру треба збирати 20 років
↑ До списку новин

Українцю на квартиру треба збирати 20 років

14 липня 2010

Українцю на квартиру треба збирати 20 років, берлінцю - 3 роки, москвичу - 17 років, а сингапурцю - 36, - пише "ДЕЛО".

Міжнародне агентство нерухомості Gordon Rock визначило, скільки років необхідно пропрацювати жителям найбільших міст світу, щоб придбати квартиру у своєму місті. Відповідно до проведених досліджень, жителям Берліна буде потрібно всього 3 роки. Це обумовлено тим, що берлінці можуть купити нерухомість за ціною до 1 тисячі доларів за квадратний метр - значно нижче, ніж в інших європейських столицях. Найбільших міст США і Канади - не більше 6, жителям більшості європейських столиць - від 7 до 14 років, Лондона, Парижа, Рима, Токіо, Сіднея, Києва, Москви, Санкт-Петербурга - до 20 років. Найменше пощастило мешканцям Сингапуру, яким потрібно пропрацювати цілих 36 років.

В основу методики дослідження покладено дані про середній річний дохід жителів і дані про середню заробітну плату в містах. Важливо відзначити, що розрахунок доходу проведений для середньостатистичних мешканців міст - тобто для тих, чия професія може бути віднесена до робочих спеціальностей, сфері послуг, сфері освіти і службовцям. Як наслідок, проведена оцінка вартості таких об'єктів нерухомості, які є затребуваними саме у звичайних мешканців міст. Як типовий об'єкт нерухомості в дослідженні прийнята квартира площею 70 кв. метрів, яка розташована в периферійних районах міста і яка може бути умовно віднесена до класу «типова новобудова». Тому вартість квадратного метра в конкретному місті, використовувана в дослідженні, нижче середньої вартості квадратного метра, на яку істотно впливає житло luxury і бізнес-класу.

Більшість найбільших міст Європи має значення показника в діапазоні від 10 до 14 років. А для самих дорогих столиць Європи термін і того більше - Лондон (16.4), Париж (19.0) і Рим (20.9 років), Москва (17.2) і Київ (20.1). Основна причина полягає в тому, що середній рівень заробітної плати жителів цих мегаполісів поки істотно нижче європейського рівня.

Разом з тим, досить короткі терміни будуть потрібні жителям Риги (6.8 років), Хельсінкі (7.1), Таллінна (7.9), Брюсселя (8.0), Копенгагена (8.3), Лісабона (8.4), Відня (9.3) і Осло (10.0 років) .

Але навіть ці не швидкі показники виглядають «нормальними» у порівнянні з терміном у 36 років - саме стільки належить відпрацювати звичайному жителю Сингапуру для придбання типової квартири. А в США і Канаді показники кращі європейських і поступаються лише «рекордного» Берліну: Майамі - 4.0 року, Монреаль - 5.2, Нью-Йорк - 5.7, Лос-Анджелес - 5.9 років.

Будівельний портал Інфобуд


Топ-оголошення

Продажа 1-комнатных ул.Полесская ж/б 6 ЖК ВУДСТОРИЯ Без %
Новая Дарница, Полесская ул., 6, 1 комната, 31/20/8 кв.м, 5/24, 32 000$, ЖК Вудстория, м.Красный ...

Квартири > Продам > Київ > Дарницький р-н

Продам 2к 66м Коноплянская 22а ЖК Навигатор 2 без комиссии
Минский массив, Коноплянская ул., 22, 2 комнаты, 66/36/12 кв.м, 16/25, 68 000$, Продам 2-ю квартиру ...

Квартири > Продам > Київ > Оболонський р-н

Топ-оголошення

Сдам жилье в Днепре-(г, Днепропетровск)-Украина
1грн/месяц, Сдам жилье -в г, Днiпро, (Днепропетровск) по срокам от недели -месяца, длительно- ...

Кімнати > Здам > Хмельницька обл. > Летичівський р-н > Летичів

Продажа 58.9 кв.м Балтийский переулок 3-А ЖК НАВИГАТОР Без %
Куреневка, 1 комната, 59/21/12 кв.м, 6/25, 65 000$, ЖК Навигатор -1, пер.Балтийский, 3-А продается ...

Квартири > Продам > Київ > Оболонський р-н

Продаж нежитлових приміщень від 47 до 71 кв.м ЖК ВУДСТОРИЯ!
Нова Дарниця, Поліська вул. 1, 68 225$, .Красный Хутір, ЖК Вудстория ул.Полесская 1, Продаж ...

Офісні приміщення > Продам > Київ > Дарницький р-н