Вся нерухомість > Новини > Що заважає активному зведення котеджних містечок під Києвом?
↑ До списку новин

Що заважає активному зведення котеджних містечок під Києвом?

29 вересня 2010

За останні кілька років котеджна забудова активно розвивалася поряд з іншими видами будівництва житлової і комерційної нерухомості.

З приходом складних часів в економічному розвитку країни даний сектор нерухомості постраждав не більше і не менше, ніж інші його родичі. Тим не менше, як самостійний, заміський сегмент нерухомості, котеджне будівництво має свої проблеми і труднощі в розвитку. З точки зору обивателя, передмістя Києва повністю забудоване котеджами. Симпатичні пряникові будиночки в огорожі високого паркану, містечка мрії зображені на рекламних плакатах. Поруч з існуючою думкою про експансію котеджної забудови столичного регіону забудовникам заміської нерухомості живеться не так вже легко. Журналісти www.socmart.com.ua побували на конференції «Проблеми та перспективи розвитку київської агломерації» 23 вересня 2010р., де піднімалися ці питання.

Основними проблемами, що гальмують котеджну забудову, є відсутність розвиненої інженерної інфраструктури за межами міста Києва. Проблема застарілих комунікацій Київської області - серйозний камінь спотикання на шляху зведення котеджних містечок. Забудовникам доводиться самим відновлювати або проводити з нуля інженерні мережі - встановлювати трансформаторні підстанції, очисні споруди. Всі вище перераховані дії вимагають значних фінансових витрат, що в підсумку відбивається на кінцевій вартості окремого домоволодіння.

Крім інфраструктурних проблем, каменем спотикання для котеджного будівництва можна назвати відсутність містобудівної ієрархії, що згодом ускладнює процедуру оформлення документів. До речі, проблеми містобудівної документації обіцяє вирішити новий містобудівний кодекс.

Тим часом, істотне пожвавлення в сегменті заміської нерухомості можна чекати після зміни кредитної політики банківськими установами, оскільки пропоновані сьогодні умови кредитування не сприяють активному розвитку котеджного будівництва. У той самий час, кредитування є сьогодні болючим питанням для ринку нерухомості та будівництва в цілому.

Інна Фризюк, Соцмарт


Топ-оголошення

Продам 2-ком. квартиру м."Дарница"
Соцгород, Попудренко ул., 28, 2 комнаты, 41/29/5 кв.м, 2/5, 46 000$, 2-ком. Днепровский р-н. ул. ...

Квартири > Продам > Київ > Дніпровський р-н

Продам. 1-к.кв. 7/9, ж/м Левобережный-3, ул.Гетманская ЖК "Олимпийский".
Лівобережний-3, 1 кімната, 40/-/- кв.м, 7/9, 51 000$, Продам. 1-к.кв. 7/9, ж/м Левобережный-3, ...

Квартири > Продам > Дніпро > Індустріальний р-н

Топ-оголошення

Новий 2-поверховий будинок без оздоблення в селі Саливонки
5 і більше кімнат, 300 кв.м, 50 соток, 130 000$, Продається будинок в селі Саливонки, Білоцерківський ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Продам > Київська обл. > Васильківський р-н > Саливонки

Аренда помещения на Осокорках
Осокорки, 78 кв.м, 15 000грн/місяць, Сдается ул. Гмыри Дарницкого р-на помещение под офис: жилой ...

Офісні приміщення > Здам > Київ > Дарницький р-н

Сдам жилье в Днепропетровске -(Днепре)-
17 кв.м, 2/9, 2 000грн/месяц, Сдам жилье -в г, Днiпро, (Днепропетровск) по срокам от недели -месяца, ...

Кімнати > Здам > Полтавська обл. > Диканський р-н > Диканька