Вся нерухомість > Новини > У Києві завелися «чорні орендодавці»
↑ До списку новин

У Києві завелися «чорні орендодавці»

26 листопада 2010

У Києві з'явилася мережа квартирних шахраїв. «Чорних орендодавців», за даними адвокатів постраждалих, близько 100! При цьому міліція нічого не може зробити - у них все по закону.

ЖЕРТВИ. Як нам розповіла наша читачка Оксана Цвіг, відвідавши біля метро «Либідська» офіс однієї з компаній, що пропонує недороге житло в оренду, вона підписала договір, заплатила 800 грн за кімнату в гуртожитку неподалік від станції метро «Лук'янівська», вибравши її по каталогу, отримала примірник документа і чек про оплату. Ключі від кімнати їй обіцяли передати наступного дня біля общаги. На жаль, ріелтор не з'явився на зустріч, а в гуртожитку заявили, що нічого не знають. Перечитавши договір, жінка виявила, що в ньому не прописаний адреса житла, а крім того, є позначка, що фірма може розірвати його в односторонньому порядку. Оксана тиждень оббивала поріг фірми, але гроші їй так і не повернули.

З аналогічним «розводом», але з іншою конторою на вул. Старовокзальній зіткнулася Наталя Бондарева. Вона теж заплатила 800 грн. Їй дали адресу біля метро «Берестейська». Але там нікого не виявилося. Протягом двох тижнів вона не змогла повернути гроші і звернулася в міліцію. «Але мені сказали, що такою маленькою сумою не будуть займатися», - сказала Бондарева. Тоді вона створила на сайті оголошень спеціальну групу, куди скликає всіх постраждалих від схожих афер. За кілька днів відгукнулося три людини з різних районів міста. «Будемо звертатися в прокуратуру», - сказала Бондарева.

МІЛІЦІЯ. Правоохоронці кажуть, що люди стають жертвами своєї недбалості. «У договорах прописано часто дрібним шрифтом, що компанія виступає лише посередником або надає інформпослуги, а не надає житло. Тобто працює фактично законно - значить, провину довести неможливо», - сказав нам начальник ЦГЗ міліції Києва Володимир Поліщук. Але правозахисник Едуард Багіров радить писати заяви в міліцію і прокуратуру. «Як тільки їх набереться багато, їх не зможуть ігнорувати і займуться шахраями», - упевнений він.

ТЕЛЕФОННІ РОЗВОДИ. З'явилися і липові ріелтори, які наживаються на ... дзвінках. У розділах «здам житло» розміщують оголошення з номерами телефонів. У рахунках за розмови за такими номерами потім стоять захмарні цифри. За словами Багірова, слід побоюватися оголошень з короткими номерами, що починаються на 703, 800, 900: «На тому кінці може виявитися автовідповідач, і за розмову знімуть 38-50 грн за хвилину. Я нарахував за день 5 оголошень про оренду житла з такими липовими номерами».

Анастасія Браткова, Газета «СЕГОДНЯ»


Топ-оголошення

Ділянка 1, 2 Га на трасі Дніпропетровськ-Київ - Лобойковка
120 соток 300$/сотка, Продам приватизовану ділянку 1, 2 Га на новій трасі, що діє, ...

Земельні ділянки > Продам > Дніпропетровська обл. > Петриківський р-н > Лобойковка

Аренда дизайн-офиса 80 м2 с мебелью, ул. Тарасовская 16, Центр
Тарасовская ул., 16, 80 кв.м, 1 100$/месяц, ОФИС БЕЗ ОТКЛЮЧЕНИЯ ЭЛЕКТРИЧЕСТВА! - г. Киев, ...

Офісні приміщення > Здам > Київ > Голосіївський р-н

Топ-оголошення

Здам 3к квартиру, просп. Глушкова, 12, ст.м. "Теремки"
Теремки-1, Глушкова просп., 12, 3 кімнати, 70/42/9 кв.м, 16/16, 15 000грн/місяць, Ст.м. "Теремки", ...

Квартири > Здам > Київ > Голосіївський р-н

Сдам жилье в Днепропетровске -(Днепре)
1грн/месяц, Сдам жилье -в г, Днiпро, (Днепропетровск) по срокам от недели -месяца, длительно- ...

Кімнати > Здам > Київська обл. > Баришівський р-н > Баришівка

Власник. Ділянка правильної прямокутної форми, рельєф рівний. Загальна площа 33 сотки.
Виноградарь, 33 соток, 750 000$, Власник. Ділянка правильної прямокутної форми, рельєф рівний. ...

Земельні ділянки > Продам > Київ > Подільський р-н