Вся нерухомість > Новини > У столиці розпочалося будівництво житлового будинку для нардепів
↑ До списку новин

У столиці розпочалося будівництво житлового будинку для нардепів

21 червня 2013

У Києві починається будівництво будинку для депутатів. 16-поверхова висотка на 195 квартир зросте через два роки на вулиці Тропініна, зовсім недалеко від центру. Квартири тут отримають народні обранці, співробітники Верховної Ради, а решті житло продадуть за $ 1тис. за квадратний метр. У планах - будівництво ще трьох будинків для нардепів, пишуть Вести.ua.

Будинок без привілеїв

Майданчик для майбутнього будинку вже готовий. А в інтернеті, на сайті компанії-забудовника, почали розпродаж квартир. «Так, у нас є одно-, дво- і трикімнатні квартири. Ви хочете більше? Не проблема! Можемо домовитися і з'єднати дві квартири, а можна зробити і дворівневу. Будівництво почнеться вже в липні», - розповіла нам менеджер Раїса. Ціна за квадратний метр 8-8,1 тис. грн. У будинку передбачено підземний паркінг. Також для комфортного життя нардепів збираються поміняти всі старі комунікації в окрузі. «Це дійсно депутатський будинок, але, скільки буде їх тут жити, ми поки не знаємо. Ви не хвилюйтеся, ніяких особливих привілеїв для них не буде, всі будуть рівні», - заспокоїла нас Раїса.

У мерії кажуть, що будівництво дійсно скоро почнеться. Правда, скільки квартир відійде Верховній Раді, поки не знають. «Це вони вже самі з інвестором укладають договір», - сказав нам заступник голови КМДА Михайло Кучук.

У готелях незручно

У планах Верховної Ради - будівництво ще трьох будинків, які допоможуть вирішити квартирне питання «бездомних» парламентаріїв: на вул. Обсерваторній, в Нестеровському провулку та на вул. Глибочицькій. На будівництво і проектування всіх чотирьох будинків цього року в кошторисі Ради закладено 22800000 грн (кошти повинні виділити учасникам будівельного процесу, а ті в свою чергу - віддати у вічне користування частину квартир). Зараз близько 200 депутатів живуть у готелях «Україна», «Національний» і «Київ», на що в держбюджеті передбачено 38 млн. грн. Правда, народні обранці скаржаться. «Я, наприклад, живу в «Києві», у мене номер 14 кв. м, є телевізор і Wi-Fi, в минулому році ми домоглися, щоб нам встановили кондиціонери. Але жити там незручно. Хоча я відмовлюся від квартири з принципу», - говорить Андрій Парубій.

А депутат Сергій Гриневецький зовсім не проти отримати житло. «Я в готелі «Україна» живу з 1998 року. Звичайно, хочеться окремого житла, кухні, щоб супчик собі зварити. Може, і сім'я до мене приїхала б. Але якщо будуть претендувати на житло більш нужденні колеги, то я сперечатися з ними не буду, а якщо житла вистачить - не відмовлюся», - сказав нам Гриневецький.

Розіграли чотири квартири

Житло для депутатів у Києві не будувалося давно. У минулому скликанні розігрували всього чотири квартири, а заяв було близько ста. З них відібрали 15 гостро нужденних. Але глава регламентного комітету Володимир Макеєнко каже, що квартира не дістанеться жодному депутату: «Депутати не захочуть псувати свій імідж. Є ще співробітники апарату, можливо, ці квартири дістануться їм». Але, наприклад, Гриневецький вважає, що кожний депутат не з Києва, за законом, має право на забезпечення житлом. «Якщо всі такі принципові, то потрібно внести зміни до закону і скасувати цю пільгу. Але ж не хочуть!» - каже Гриневецький.

Марина Петік, Вести.ua


Топ-оголошення

Продам; м.Ірпінь, вулиця Кошового: 10 соток; під житлову забудову; 100000 у.о
Кошового, 10 соток, 100 000$, Продам; м.Ірпінь, вулиця Кошового: 10 соток; цільове для будівництва та ...

Земельні ділянки > Продам > Київська обл. > Києво-Святошинський р-н > Ірпінь

Аренда офиса 80 м2 с мебелью, м Театральная, Б. Хмельницкого 10, Пушкинская, Центр
Хмельницкого ул., 10, 80 кв.м, 47 777грн/месяц, ОФИС БЕЗ ОТКЛЮЧЕНИЯ ЭЛЕКТРИЧЕСТВА! - г. Киев, ...

Офісні приміщення > Здам > Київ > Шевченківський р-н

Топ-оголошення

Здам. Будинок. 130 м.кв. 10 соток. ул.Петрозаводская
Вул. Петрозаводська, 3 кімнати, 130 кв.м, 10 соток, 18 000 грн./місяць, Здам. Будинок. 130 м.кв. 10 ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Здам > Дніпро > Амур-Нижньодніпровьский р-н

Офисное здание в центре Киева
Золоті Ворота, 492 кв.м, 900 000$, Снижение цены. Продажа офисного здания. Б.Хмельницкого (600 м-м ...

Окремі будівлі > Продам > Київ > Шевченківський р-н

Шикарна квартира з дорогим ремонтом
Нове Шоссе, 8, 2 кімнати, 56/-/- кв.м, 6/8, 95 000$, Ж/к центральний 105 тис$ 56 кв.м Продам 2-х ...

Квартири > Продам > Київська обл. > Києво-Святошинський р-н > Буча