Вся нерухомість > Новини > Троєщина стане яскравою, пахучою і комфортною
↑ До списку новин

Троєщина стане яскравою, пахучою і комфортною

6 квітня 2012

Уже в цьому році частина київських дворів поміняє похмурі і сірі фарби на яскраві полотна. А на Троєщині, Оболоні, в Соцмістечку або на Виноградарі можуть з'явитися віденські, лондонські або паризькі дворики. З такою ініціативою виступили киянка і голова асоціації велосипедистів Києва Ірина Бондаренко, і львів'янка Олеся Ахріпчук.

На 21 квітня вони запланували першу акцію «Зробимо Амстердам в київському дворі» в незатишному дворику по вул. Туполєва, 22-в. Він буде схожий на маленький Амстердам - ​​розфарбований в яскраві кольори, з доріжками з дерева і незвичайними арт-об'єктами. Дівчат вже підтримують більше 100 чоловік, готових скинутися на фарби і особисто малювати.

ОКОЛИЦІ. Для переробок дівчата обрали двори на масивах. «В центрі і так багато незвичайних місць, де можна погуляти, а нам хочеться, щоб людям було приємно перебувати саме у своєму дворі, - розповіла нам Бондаренко. - Ми хочемо зробити двір незвичайним - наприклад, зробити його схожим на амстердамський, а не просто висадити дерева, кущі, газонну траву та квіти. Пофарбуємо лавочки і парканчик в яскраві кольори. Прикрасимо все якимись кумедними в'язаними штучками. Можливо спорудимо сонячний годинник, зробимо стежки з розрізаних стовбурів дерев, розмістимо об'єкти стріт-арту - глиняні дзвіночки, керамічну плитку з яскравими малюнками, незвичайні вазончики для квітів».

Люди активно шлють пропозиції. Наприклад, киянка Анастасія Костенко пропонує облаштувати невеликий куточок для котиків - повісити палицю, прив'язану за мотузку чи стовпчик з купою фантиків, якими могли б грати кішки. Всі, хто готовий приєднатися, можуть повідомляти організаторам поштою isbondarenko@gmail.com і olesjko@gmail.com або на сторінці акції в «Фейсбук».

ЛОНДОН І ВІДЕНЬ. Киянам ідея ентузіасток подобається. «Я буваю у Відні, там дуже затишні дворики, хоча і без надмірностей. Головне там - озеленення, красиво пострижені кущі, в'юнкі рослини, що звисають прямо по стінах будинків, - каже мешканка вул. Ольжича Анастасія. - У нас у дворі непогано було б зробити щось подібне. Наприклад, поставити якусь ковану арку і пустити по ній кучеряві квіти. Ще було б непогано пофарбувати стіни старих хрущовок у світлі тони, і тоді у нас точно була б Європа». А ось жителі Соцмістечка не проти стилізувати якісь зі своїх дворів «під лондонський».

«У нас є схожість - невисокі будинки. А прикрасити можна, роздобувши якусь стару телефонну будку і пофарбувати її в червоний колір», - ділиться своїми ідеями житель вул. Червоноткацької Олег.

А поки одні люди облаштовують двори, інші борються з сірістю в під'їздах. 30 березня в 19.00 у другому парадному будинку 9-б на вул. Гоголівській була відкрита виставка художниці Юлії Трубаровой. Репринт картин залишається прикрашати стіни парадного. До цього картинами прикрашали під'їзди на вул. Каштановій, 5, Деміївської, 37, Панаса Мирного, 5.

Наталія Мамчур, газета «СЕГОДНЯ»


Топ-оголошення

Сдам комнаты койкоместа в частном доме без проживания хозяев р-н Коминтерна
Каруны ул., 2 400грн/месяц, Сдам комнаты койко-места в частном доме без проживания хозяев р-н ...

Кімнати > Здам > Дніпро > Амур-Нижньодніпровьский р-н

Продам. Дом 100 м.кв. пр.Слобожанский, ул.Тбилисская
Клочко, 2 кімнати, 100 кв.м, 2 соток, 40 000$, Продам. Дом 100 м.кв. пр.Слобожанский, ул.Тбилисская ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Продам > Дніпро > Амур-Нижньодніпровьский р-н

Топ-оголошення

Продам земельну ділянку
центральна, 17 соток, 1 550$/сотка, Продам земельну ділянку 17 соток. Адреса: Рахівський р-н, с. ...

Земельні ділянки > Продам > Закарпатська обл. > Рахівський р-н > кваси

Продажа 77.96 кв.м ул.Полесская ЖК ВУДСТОРИЯ м.Красный хутор
Новая Дарница, Полесская ул., 2 комнаты, 78/36/12 кв.м, 19/25, 66 078$, Продажа квартир 77.96/35.92/ ...

Квартири > Продам > Київ > Дарницький р-н

Аренда складского помещения 870 кв. м. Севастопольская площ. (Соломенка)
Чоколовка, Севастопольская пл., 470 кв.м, 160грн/кв.м/месяц, Аренда складского помещения 870 кв. м. ...

Складські приміщення > Здам > Київ > Солом'янський р-н