Вся нерухомість > Новини > Як створити оптимальне освітлення
↑ До списку новин

Як створити оптимальне освітлення

11 січня 2014

За допомогою гри світла і тіней, можна створити певну атмосферу, яка стане повноцінним доповненням до дизайнерського проекту інтер'єру. Оптимальне освітлення в кімнаті створити непросто, але, враховуючи ряд факторів, цілком можливо.

Першорядну роль в цьому завданні грає площа кімнати і кількість вікон в ній. Тут існує не принципове, але досить вагоме правило: чим менше кімната, тим більше в ній має бути світла.

Адже погано освітлена, невелика кімнатка буде негативно діяти на психіку людини. Втім, великі світлі зали виглядають прекрасно.

На якість штучного освітлення впливає не тільки розмір приміщення і кількість джерел природного світла, але і колірна гама, що використовується в оформленні кімнати. Якщо це торшер, бра, світильники або люстра з кольорового скла, то це теж зіграє свою роль.

Правильне розташування джерел штучного світла повинно перебувати в гармонії з розміщенням меблів і предметів інтер'єру в кімнаті. Таким чином, наприклад, світло від торшера може переломлюватися за рахунок тумби, яка стоїть поруч, що створюватиме зайву й некрасиву тінь.

Оптимальне освітлення в кімнаті можна створити за допомогою використання світильників різного світіння: теплого, холодного, точкового світлодіодного або навіть неонового — все залежить від загального дизайну оформлення. Так, в більшості випадків, фахівці віддають перевагу класичній комбінації основного світла і підсвічування, яка може бути вмонтована в меблі, стіни, гіпсокартонні конструкції або плінтуса.

Ступінь яскравості в кімнаті визначається, перш за все, її призначенням. Якщо це спальня або дитяча, то основні «світлові» акценти зводяться до ліжка, але також повинні бути неяскраві світильники, які не заважають розслабитися. У випадку з кабінетом або домашньою бібліотекою, зрозуміло, основна частка світла повинна припадати на робоче місце або місце для читання. При цьому світло повинен бути м'яким, але досить яскравим. Оптимальне освітлення в їдальні повинна задавати цілісності всьому інтер'єру, але дуже важливо, щоб основне джерело світла знаходилося над обіднім столом. Також варто продумати зручне розташування вимикачів.

Іноді дизайнери інтер'єрів дуже вправно використовують підсвічування акваріумів, встановлених в кімнаті. Часом, саме завдяки такому рішенню, можна створити оптимальне освітлення в нічний час доби. Це можуть бути неонові трубки або світлодіоди, заховані під дно акваріума, за допомогою платформи з міцного оргскла.

Polly Dozzi, спеціально для журналу «Ваш интерьер»


Топ-оголошення

Продам 1-ю квартиру 49м Винграновского 2 ЖК Вудстория без комиссии
Новая Дарница, Полесская ул., 4, 1 комната, 49/18/12 кв.м, 21/25, 59 000$, Продам 1-х квартиры ...

Квартири > Продам > Київ > Дарницький р-н

Продається будинок м. Миронівка
3 кімнати, 60 кв.м, 10 соток, 25 000$, Продається затишний будинок в гарному стані, з меблями в м. ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Продам > Київська обл. > Миронівський р-н > Миронівка

Топ-оголошення

Продам 4 сотки для будівництва та обслуговування будівель торгівлі.
Рудня, 4 соток, 28 000$, Продам 4 сотки для будівництва та обслуговування будівель торгівлі. Самий ...

Земельні ділянки > Продам > Київська обл. > Броварський р-н > Бровари

Аренда помещения на Голосеевке
Голосіїв, Васильківська вул., 137 кв.м, 20 000грн/місяць, Сдается ул. Васильковская Голосеевского ...

Офісні приміщення > Здам > Київ > Голосіївський р-н

Сдам жилье в Днепропетровске, (г, Днепр) -Днепропетровская область --
1грн/месяц, Сдам жилье -в г, Днiпро, (Днепропетровск) по срокам от недели -месяца, длительно- ...

Кімнати > Здам > Одеська обл. > Арцизький р-н > Арциз