Вся нерухомість > Новини > У Києві почалося полювання за «новорічними квартирами»
↑ До списку новин

У Києві почалося полювання за «новорічними квартирами»

12 листопада 2010

З наближенням Новорічних свят люди починають все частіше замислюватися про придбання подарунків і місце зустрічі Нового року. Як повідомили «Комментариям» на Всеукраїнському порталі подобової оренди житла Doba.ua, попит на «новорічні квартири» почався більше тижня тому.

Причому якщо середня ціна оренди однокімнатної квартири в наближених до центру районах міста сьогодні стартує від $50 за добу, двокімнатної - від $70, трикімнатної - від $90, то на Новий рік цю вартість можна сміливо множити вдвічі.

Цінова динаміка по центральному периметру столиці відрізняється не набагато. Так, за даними агентства подобової оренди в Києві «KievAccommodation», середня вартість оренди хорошої однокімнатної квартири в центрі становить сьогодні близько $60, двокімнатної - $80-90, ціни на трикімнатні доходять до $300 на добу. В агентстві також підтвердили «новорічний тренд», при якому подобова оренда на свята дорожчає, мінімум, удвічі. Між тим, якщо клієнт має намір орендувати житло на строк від п'яти діб, то він може розраховувати і на середньорічні розцінки.

У той же час, якщо стандартні розцінки на добову оренду квартир під свята можна сміливо множити на коефіцієнт 1,5, то в окремих випадках вартість може підскочити і в п'ять разів - все залежить від площі і якості квартири, а також від її переоцінки з боку власника. Одночасно, дефіцит пропозицій підстібатиме й тим фактором, що ряд орендодавців традиційно відмовляється здавати свою нерухомість на Новий рік, розуміючи, чим найчастіше загрожує для стану квартири велике застілля.

За даними співрозмовника «Комментариев», максимальний пік попиту на "новорічні квартири» припадає на період з 31 грудня по 3 січня. Однак велика частка оренди квартир і на більш тривалий термін - до 10 січня.

Основна частина орендарів, близько 85%, домовляється з власниками квартир безпосередньо в грудні. При цьому близько 15% орендарів починають обдзвонювати орендодавців вже в листопаді. У цьому випадку вони можуть розраховувати на дисконт приблизно в 10%, а також зводять до мінімуму ризик не знайти зручну за місцем розташування та вартості квартиру.

Найкраще знайти квартиру для святкування та домовитися з її господарем до 15 грудня. З середини грудня посилюється конкуренція, і на ринку починається відчуватися дефіцит хороших пропозицій за доступними цінами.

Ще дорожче обійдеться оренда на свята приватного котеджу в місті або під Києвом. За даними Агентства нерухомості «Благовіст», ціни на оренду елітних будинків на Новий рік по Києву і столичного регіону стартують від $500 і доходять до декількох тисяч доларів. Причому подобовою орендою елітних котеджів, як правило, їх власники займаються безпосередньо, без участі ріелторів.

Таким чином, святковий бюджет українців, охочих зустріти Новий рік в орендованій квартирі в Києві, автоматично збільшується як мінімум на $100-160. І це тільки з урахуванням висновку відповідних домовленостей до середини грудня. Пізніше, як правило, власники починають перебивати ціни, збільшуючи її по декілька разів за день на тлі великого попиту.

Найдорожчі пропозиції подобової оренди однокімнатних квартир у Києві (ціни на сьогоднішній день):

Хрещатик - вартість окремих об'єктів доходить до $180 на добу;

Басейна і Шпитальна - до $130 на добу;

Михайлівський провулок - до $120 на добу;

Шовковична, Інститутська, Мала Житомирська - до $110 на добу;

Горького, бульвар Лихачова - до $90 на добу;

Саксаганського, Червоноармійська, Льва Толстого - до $80 на добу.

Консалтингова компанія "SV Development"


Топ-оголошення

Здам житло в Дніпропетровську -(Дніпрі)-- Варіанти оренди житла
2 000грн/місяць, Сдам жилье -в м, Днiпро, (Днепропетровск) - Варианты аренды жилья по срокам от ...

Кімнати > Здам > Рівненська обл. > Сарненський р-н > Сарни

Сдам жилье в Днепре-(г, Днепропетровск)
1грн/месяц, Сдам жилье -в м, Днiпро, (Днепропетровск) - Варианты аренды жилья по срокам от недели - ...

Кімнати > Здам > Запорізька обл. > Куйбишівський р-н > Куйбишеве

Топ-оголошення

Продаж 44.3 кв.м пер.Балтійський 3-а ЖК НАВІГАТОР Без %
Куреневка, 1 кімната 44/18/11 кв.м 10/25, 53 500$, ЖК Навігатор пер.Балтийский-3-А, будинок № 3 ...

Квартири > Продам > Київ > Оболонський р-н

Продажа 33 кв.м ул.М.Конева 5-А ЖК Эврика м.ВДНХА
Теремки-2, Конева ул., 5, 1 комната, 33/16/5 кв.м, 12/24, 55 000$, ЖК Эврика м.ВДНХ ЖК Эврика ж/б 15, ...

Квартири > Продам > Київ > Голосіївський р-н

Продам земельну ділянку
центральна, 17 соток, 1 550$/сотка, Продам земельну ділянку 17 соток. Адреса: Рахівський р-н, с. ...

Земельні ділянки > Продам > Закарпатська обл. > Рахівський р-н > кваси