Вся нерухомість > Новини > Рада зробила крок до "доступного житла"
↑ До списку новин

Рада зробила крок до "доступного житла"

11 лютого 2010

Верховна Рада України прийняла за основу законопроект "Про забезпечення громадян доступним житлом", поданий Кабінетом Міністрів 25 березня 2009. За ухвалення законопроекту проголосували 320 народних депутатів.

Законопроектом пропонується визначити правові, організаційні та економічні засади державної політики щодо забезпечення доступним житлом тих громадян, які потребують поліпшення житлових умов, але не мають права на соціальне житло.

Відповідно до даного законопроекту, під доступним житлом розуміються побудовані і будуються за державної підтримки житлові комплекси, в тому числі дачні (одноквартирні) житлові будинки, квартири в багатоквартирних житлових будинках. Слід зазначити, на відміну від соціального житла, доступне житло є платним. Одноразову можливість скористатися правом на таке житло отримають громадяни, які потребують поліпшення житлових умов, середньомісячний сукупний дохід яких на одного члена сім'ї не дає права на отримання соціального житла і при цьому їхній дохід не перевищує чотириразового розміру середньомісячної заробітної плати в регіоні. Облік громадян, які мають право на доступне житло, буде проводитися органами місцевого самоврядування за місцем проживання таких громадян.

Відповідно до ч.2 ст.10 Закону "Про житловий фонд соціального призначення" правом на соціальне житло користуються громадяни, для яких таке житло є єдиним місцем проживання або які мають право на поліпшення житлових умов відповідно до закону. При цьому середньомісячний сукупний дохід цих громадян за попередній рік з розрахунку на одну особу має бути менше величини вартості найму житла в даному населеному пункті та прожиткового мінімуму.

Для громадян, які мають позачергове і першочергове право на поліпшення житлових умов, передбачається не більш ніж 20% загальної кількості квартир житлового будинку, побудованого як доступне житло. Інші квартири такого будинку - для громадян, які потребують поліпшення житлових умов на загальних підставах. Порядок ведення обліку громадян, які мають право на доступне житло, визначається Кабінетом Міністрів.

ІА "ЛІГАБізнесІнформ" 


Топ-оголошення

Здам житло в Дніпропетровську -(Дніпрі)-- Варіанти оренди житла
2 000грн/місяць, Сдам жилье -в г, Днiпро, (Днепропетровск) по срокам от недели -месяца, длительно- ...

Кімнати > Здам > Рівненська обл. > Костопільський р-н > Костопіль

Продаж 1-кімнатних ул.Коноплянская 22, же/би 2 ЖК Навігатор-2 Без %
Мінський масив, Коноплянская вул. 22, 1 кімната 48/18/12 кв.м 7/25, 51 221$, м. Мінська ЖК Навігатор ...

Квартири > Продам > Київ > Оболонський р-н

Топ-оголошення

Буча, с/т Вишневе, вул., 2 Лінія; земельна ділянка 6 соток; 42000 у.о
с/т Вишневе вулиця 2 лінія, 6 соток, 42 000$, Буча, с/т Вишневе, вул., 2 Лінія; земельна ділянка 6 ...

Земельні ділянки > Продам > Київська обл. > Києво-Святошинський р-н > Буча

Продаж 2-хкімнатних же/би 5 ЖК ВУДСТОРИЯ Без %
Нова Дарниця, Поліська вул. 4, 2 кімнати 72/35/12 кв.м 15/25, 57 095$, м. Червоний Хутір, ЖК ...

Квартири > Продам > Київ > Дарницький р-н

Будинок у с. Гостра Могила
3 кімнати, 63 кв.м, 45 соток, 13 000$, Будинок знаходиться в с. Гостра Могила. Швидкісна траса ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Продам > Київська обл. > Ставищанський р-н > Гостра Могила