Вся нерухомість > Новини > Мільйонери залишилися без житла
↑ До списку новин

Мільйонери залишилися без житла

16 березня 2010

В елітному мікрорайоні валяться будинки від вогкості. Забудовники обіцяють вирішити проблему до кінця року.

У Києві новий будівельний скандал. Цього разу в ролі інвесторів, які роками не можуть вселитися в куплені квартири, виявилися багаті і знамениті. Сотні людей ще п'ять-сім років тому вклали від $500 тис. до $2 млн. в елітне житло на Воздвиженці. Планували заселитися в пентхаузи з декількома спальнями, джакузі і панорамними видами на Замкову гору, і користуватися ще в 2006 році. Але містечко мільйонерів так і стоїть мертвим.

«Ми отримали вже всі документи на право власності, але в'їхати не можемо. Сюди досі не проведена каналізація, немає світла й опалення. У підсумку будинки руйнуються. Тут з'явилися тріщини, стіни пліснявіють, в підвалах вода і будівельне сміття, але його ніхто не вивозить», - розповіла нам мешканка Воздвиженської вул., 28 Оксана Вікторівна, яка не побажала називати своє прізвище.

У числі постраждалих - близько ста осіб з вул. Воздвиженської, 28, 29, 30. «Ми зробили вже 200 звернень - до прокуратури, СБУ, президентові, меру, в комітети ВР, товариство захисту прав споживачів. Листи перенаправляють забудовнику. А забудовник дає нам відписки: у листопаді написали, що затримують роботи через ... погані погодні умови. Виходить, всі п'ять років погана погода?»- Обурюється Оксана Вікторівна.

Серед інвесторів Воздвиженки дуже багато відомих людей, але світити покупку такого дорогого житла вони не хочуть. «Можливо, якби постраждалими виявилися жителі Троєщини чи Борщагівки з житлом по 40-100 тис. грн, на них би звернули увагу. Так, ні в мене, ні у сусідів це не єдине житло. Ніхто нікуди не поспішає, ніхто нікуди не запізнюється. Виходить, багатим людям просто втратити житло. Але з іншого боку, це не дає право забудовнику так себе поводити», - обурюється Володимир Соломонович. Інвестори кажуть, що на зустрічах вкладників бачили представників майже всіх лідерів фракцій і навіть екс-президентів. Крім того, нібито кілька квартир тут прикупив відомий бізнесмен Олександр Ярославський. Але він цього не коментує. «Я не буду говорити на цю тему», - сказав він нам і поклав трубку.

Будує котеджне місто «Київміськбуд-1 ім. Завгороднього». «Будівництво всього мікрорайону завершиться в кінці цього року. Мікрорайон великий, тому роботи затягнулися. Тим більше, що ми будували на місці старого мікрорайону», - сказав нам начальник відділу інвестицій« Київміськбуду-1» Тарас Зябкін. Голова Наглядової ради «Київміськбуду-1» Олексій Омельяненко підтвердив нам, що в мікрорайоні існують проблеми. «Будівництво у мікрорайоні завершено. Але інженерні мережі до мікрорайону повинно було провести місто. А зараз у бюджеті грошей немає, і ніхто не збирається цього робити. І тому підрядчику доводиться самому робити цю роботу, тобто самостійно вкладати кошти. Але до кінця 2010 року, думаю, роботи завершаться», - сказав Омельяненко.

Ірина Касьянова, Сегодня


Топ-оголошення

1 ком.кв. ул. Алматинская, 39А. Дарницкий ж.д. вокзал. Дом 2006 года.
ДВРЗ, 1 кімната, 45/19/10 кв.м, 5/14, 6 000грн/місяць, 1 ком.кв. Ленинградская площадь, ул. ...

Квартири > Здам > Київ > Дніпровський р-н

Продам 1 комнатную квартиру на Королёва / Архитекторская
Таїрова, 1 кімната, 39/20/8 кв.м, 8/9, 25 000$, Срочная продажа однокомнатной квартиры на Академика ...

Квартири > Продам > Одеса > Київський р-н

Топ-оголошення

Продам участок в Сухом Лимане
Лебедь, 6 соток, 11 500$, Сухой Лиман.ЖСК"Лебедь".Один из самых востребованных кооперативов.Участок ...

Земельні ділянки > Продам > Одеська обл. > Овідіопольський р-н > Сухой Лиман

ВИГІДНА ПРОПОЗИЦІЯ!! Комерційне приміщення з ремонтом 47м, м.Вишгород!
Київська, 86, 42 900$, Приміщення знаходиться в новобудові, ЖК Київські Зорі 1. Житловий комплекс має ...

Інше > Продам > Київська обл. > Вишгородський р-н > Вишгород

Продається частина будинку на 2 входи в центрі міста Біла Церква
переулок Гоголя, 3 кімнати, 72 кв.м, 1 соток, 11 500$, Продається частина будинку на 2 входи в центрі ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Продам > Київська обл. > Білоцерківський р-н > Біла Церква