Вся нерухомість > Новини > Генплан Одеси: метро, два вокзали і 27 «квадратів» житла на людину
↑ До списку новин

Генплан Одеси: метро, два вокзали і 27 «квадратів» житла на людину

17 квітня 2012

На засіданні економічної ради при одеському міському голові заступник начальника управління архітектури та містобудування Марат Касимов розповів про деякі зміни, передбачених Генеральним планом розвитку Одеси до 2031 року.

За словами фахівця, згідно з науковими даними, населення Одеси до 2031 року не сильно зміниться і складе 1 млн. 50 тис. жителів. Для розвитку міста необхідно 5000 гектарів вільної території, і близько 4 тисяч гектарів можуть бути отримані за рахунок розвитку таких депресивних територій, як Бугаївка, Молдаванка, Сахалінчик, промислові райони, територія в'язниці і т.д.

Крім того, до 2031 року планується ввести в експлуатацію 9 мільйонів квадратних метрів житла.

«Орієнтовно в рік буде зводитися 400-450 тисяч квадратних метрів житла. Такі темпи цілком прийнятні, цього року планується звести 470 000 квадратних метрів. Всього ж до 2031 року буде побудована 141 000 квартир, житлові умови одеситів покращаться і становитимуть 27 квадратних метрів житла на людину», - пообіцяв Марат Касимов.

Крім того, планується завершити реконструкцію аеропорту і побудувати другий залізничний вокзал на вулиці Столбовій. Старий же вокзал піддасться реконструкції.

«У районі вокзалу є 200 гектарів під'їзних шляхів. Якщо нам вдасться «втопити» їх, як робиться в багатьох країнах, цю територію можна буде віддати комерційним структурам, перенести туди частину Привозу», - пояснив задумку чиновник.

В кожному міському районі та на житлових масивах планується формування ландшафтних парків, всього ж площа зелених насаджень збільшиться в два рази до 1 тисячі 502 гектарів, а від Чорноморки до Ланжерона простягнеться загальноміська набережна.

Планується будівництво нових доріг, які будуть зв'язувати Одесу з прилеглими районами і містами – Іллічівським, Південним, Біляївкою, Теплодаром, Овідіопольським і Комінтернівському районах. В Одесі буде створено 55 транспортних розв'язок і прокладено 37 кілометрів шляхів позавуличного громадського транспорту. Правда, що це буде за транспорт, наземне метро або швидкісний трамвай, поки не вирішено.

Марат Касимов зазначив, що Генеральний план в 2012 році вже проходив громадські обговорення з 2 березня по 2 квітня. Фахівці отримали близько 200 зауважень і пропозицій від громадських організацій та різних підприємств. В даний момент йде формування погоджувальної комісії, яка розгляне пропозиції та скоректує проект Генерального плану Одеси.

timer.OD.ua


Топ-оголошення

Продам квартиру-студию в Аркадии, жк Родос, ул. Генуэзская, 15/24, 28 кв.м.
Генуэзская ул., 1 комната, 28/-/- кв.м, 15/24, 56 000$, Продам квартиру-студию в Аркадии, жк Родос, ...

Квартири > Продам > Одеса > Приморський р-н

Сдам жилье в Днепропетровске -(Днепре)-
1грн/месяц, Сдам жилье -в м, Днiпро, (Днепропетровск) - Варианты аренды жилья по срокам от недели - ...

Кімнати > Здам > Київська обл. > Білоцерківський р-н > Біла Церква

Топ-оголошення

Фасад 100м ДВОРЕЦ УКРАИНА до метро 100м От Хозяина
1 200$/месяц, Рекламная вывеска с подсветкой по периметру всего помещения!!! ! Ремонт! Нежилой фонд, ...

Торговельні приміщення > Зніму > Київ

Оренда приміщення 240 м2 вул.Верхній Вал 40
Поділ, Верхній Вал вул., 40, 240 кв.м, 89 600грн/місяць, Оренда приміщення 240 м2 вул.Верхній Вал 40. ...

Торговельні приміщення > Здам > Київ > Подільський р-н

Сдам свою 2-к квартиру в центре, у моря, пр. Шевченко, с раздельными комнатами
Семинарская ул., 2 комнаты, 50/34/7 кв.м, 2/5, 8 000грн/месяц, Сдам свою 2хкомнатную квартиру - ...

Квартири > Здам > Одеса > Приморський р-н