Вся нерухомість > Новини > Домашнє джакузі: задоволення з клопотом
↑ До списку новин

Домашнє джакузі: задоволення з клопотом

26 травня 2010

За останні кілька років домашні джакузі істотно подешевшали - в основному за рахунок напливу недорогої і при цьому, як не дивно, досить якісної китайської продукції. Тим не менше, вирішуватись на покупку гідромасажного пристрої варто лише тим споживачам, які готові регулярно витрачати чимало часу і коштів на догляд за ним.

Вибір з гарантією 

За словами менеджера з продажу магазину Sandom Сергія Шандурського, перед придбанням гідромасажної ванни варто вивчити, як довго продукція конкретної фабрики присутня на ринку. Експерт пояснює, що невдало і не дуже добре зарекомендували себе моделі, які попадаються як у азіатських, так і у більш розкручених європейських виробників.

Комерційний директор компанії «Агромат» Володимир Рева додає, що велику увагу варто приділити наявності сервісного центру. Гарантійне обслуговування домашніх джакузі становить звичайно від півроку до трьох років. Але і після закінчення цього часу обладнання необхідно буде регулярно чистити, дезінфікувати і ремонтувати. Тому, як підкреслює В. Рева, потрібно обов'язково поцікавитися, чи не знята дана модель з виробництва. «Варто враховувати, що європейські виробники зберігають запчастини до моделей, виробництво яких вже припинено, лише протягом 10 років», - підкреслює він.

Регіональний представник компанії Balteco Андрій Сьомін каже, що краще купувати вироби з вже вбудованим гідромасажем, незважаючи на те, що зараз на ринку з'явилася велика кількість пропозицій різних систем, які пропонують вмонтувати у ванни. Але експерт попереджає, що якщо покупець зважиться на цей крок, то йому потрібно буде знайти не тільки висококваліфікованого майстра, але й відповідну систему. Експерти відзначають, що при купівлі товару в невеликому магазині або через інтернет, необхідно самостійно перевірити, чи всі поля заповнені в гарантійному талоні, адже якщо документи оформлені неправильно, оплачувати ремонт у гарантійний період доведеться за свій рахунок.

Акрилова міцність 

С. Шандурський розповідає, що покупцеві потрібно звернути увагу і на товщину акрилу, яка повинна становити не менше 4 мм. Адже незважаючи на те, що більш тонке покриття може не пережити купання, ряд виробників пропонують покупцям товари з «тонкими стінками». Оскільки акрилова ванна дуже легка і хитка, експерти радять встановити під нею залізну арматуру, яка підсилить її міцність і зробить більш стійкою.

До того ж деякі виробники в цілях економії стали виготовляти ванни з різних матеріалів з акриловим напиленням, що погіршує їхні експлуатаційні характеристики. «Звичайний покупець не зможе самостійно відрізнити, який тип виробу перед ним. На мій погляд, ванна без системи гідромасажу дешевше 3 тис. грн. повинна викликати підозру», - вважає О. Сьомін.

Перед установкою устаткування потрібно провести заземлення, а також встановити редуктори тиску, які у разі різкого стрибка напруги в мережі вбережуть техніку від поломки. Поки, за запевненням продавців, більшість майстрів-установників ставляться до цього питання недбало.

Ціни пішли на спад

За останні роки гідромасажні ванни стали більш доступними в ціні завдяки появі недорогих, але досить якісних китайських, а також польських і чеських ванн. Приміром, китайська продукція зі змішувачем, 6 форсунками (отвори для подачі води), поручнем і підголівником обійдеться в суму трохи більше 7 тис. грн. Схожа модель польського виробництва, коштує трохи дорожче - близько 9 тис. грн. Якщо до функцій гідромасажу доданий ще і аеромасаж (форсунки знаходяться на дні ванни), ціна зростає до 12-13 тис. грн.

До подальшого подорожчання продукції призводить збільшення числа функцій і якість оздоблювальних матеріалів. Приміром, за 21 тис. грн. можна придбати кутову ванну італійського виробництва з 8 форсунками, цифровою системою управління, підсвічуванням і механічними регулюваннями подачі повітря у форсунки. До заплаченої за виріб суми необхідно додати ще й вартість установки (мінімум 750 грн.)

Важливий догляд 

Покупцеві гидромассажной ванни потрібно бути готовим до особливого догляду за нею. За словами представників сервісних служб, мити акрилову ванну можна з тільки спеціальними миючими засобами, до складу яких не входять ні кислоти, ні луга. Раз на місяць необхідно проводити дезінфекцію пристрою, що при самостійному проведенні процедури обійдеться в 80-150 грн (вартість реагентів), а при виклику фахівців - мінімум в 250 грн. Кожні півроку власнику ванни необхідно повністю очищати всю систему від нальоту. Ця процедура здійснюється фахівцями сервісного центру і коштує мінімум 600 грн.

Орієнтовна вартість домашніх джакузі 

Країна-виробник, вартість, грн.

Китай - від 5 тис.

Росія - від 6 тис.

Польща - від 6 тис.

Іспанія - від 8 тис.

Італія - від 17 тис.

Тетяна Александроваugmk.info


Топ-оголошення

Пропоную купити ділянку в самому центрі сів. Олександрівки.
Александровка, 10 соток 10 000$, Ділянка знаходиться в самому центрі сів. Олександрівка. Загальна ...

Земельні ділянки > Продам > Дніпро > Самарський р-н

Земельна ділянка ОСГ на Десні в с.Погреби
2 га, 200$/сотка, Земельна ділянка в мальовничому місці в двох кілометрах від межі м.Київ (масив ...

Земельні ділянки > Продам > Київська обл. > Броварський р-н > Погреби

Топ-оголошення

Сдам. Помещение под производство-офис 125 м.кв. ул. Автотранспортная
Автотранспортна вул., 1/2, 55грн/кв.м/рік, Сдам. Помещение под производство-офис 125 м.кв. 2-й этаж ...

Інше > Здам > Дніпро > Чечелівський р-н

Без комісії Аренда офісів в центрі БЦ Maidan Plaza. м. Майдан Незалежности.
Майдан Незалежности 2, 35 кв.м 700$/місяць, Оренда офісів і робочих місць в центрі м. Київ від 10 м 2 ...

Офісні приміщення > Здам > Київ > Шевченківський р-н

Сдам производственно-складское помещение 300 кв.м. - конец пр. Богдана Хмельницкого.
Героев Сталинграда ул., 300 кв.м, 100грн/кв.м/месяц, Сдам производственно-складское помещение 300 ...

Виробничі приміщення > Здам > Дніпро > Шевченківський р-н