Вся нерухомість > Новини > Ноу-хау: "швидка допомога" ЖКГ виручить безкоштовно
↑ До списку новин

Ноу-хау: "швидка допомога" ЖКГ виручить безкоштовно

17 листопада 2011

У Дніпропетровську відкрилася перша в місті «швидка комунальна допомога», працівники якої цілу добу будуть готові допомогти людям впоратися з раптовими домашніми катаклізмами. Як розповів «Сегодня» заступник губернатора Дніпропетровської області Іван Ступак, підраховано, що в середньому в нашому мегаполісі за добу надходить по п'ять-шість викликів аварійних служб. «Але зробити виїзд служба може всього за однією-двома адресами. Причому, як правило, з метою не відремонтувати, а всього лише, наприклад, відключити або перекрити мережі. На жаль, найбільше нарікань від населення Дніпропетровська мені доводиться чути саме на адресу комунальних служб, в тому числі і на адресу аварійних. Впровадження нової аварійної служби у Бабушкінському районі і, як наслідок, надання якісних послуг, дасть поштовх до організації принципово нової аварійної служби у всьому місті. Це однозначно створить позитивне ставлення до комунальних підприємств у сфері ЖКГ», - вважає заступник губернатора. Поки пощастило лише жителям одного міського району, який став пілотним у реалізації проекту «швидкої комунальної допомоги», але надалі влада обіцяє створити подібні служби у кожному районі.

24 години на добу шість аварійних бригад будуть готові допомогти в усуненні неполадок з теплом, водопостачанням, каналізацією та електрикою. Причому, за словами депутата Дніпропетровської міськради Інни Рудкевич, у разі аварії городянам не доведеться платити новій службі за допомогу. «Оплата входить в тарифи служб, що надають комунальні послуги. Аварійна служба і раніше була в Бабушкінському районі, але тепер вона буде більш сучасною, більш мобільного та якісною. Машини оснащені необхідними для усунення аварій матеріалами, газозварюванням та ін. Це дозволить на місці усунути неполадку, а не чекати, поки прийдуть працівники ЖЕКу з усім необхідним інструментарієм», - пояснила депутат. Таким чином, в разі гострої необхідності городянам тільки на виклику фахівця вдасться заощадити близько 50 грн. Так, наприклад, за працю слюсаря або електрика зазвичай доводиться платити по 30-50 грн за виклик плюс 70-80 грн за годину роботи. А якщо ще накинути традиційний полтинник «за терміновість», то вийде сума близько двохсот гривень, і це без урахування можливої заміни приладів або труб.

Жителям Червоногвардійського і Самарського районів припадає поки лише заздрити мешканцям Бабушкінського району, адже у них взагалі немає аварійних служб. «Навесні у нас прорвало трубу в підвалі. Води було по пояс, ще й льох у сусідів затопило. Прийшов сантехнік з ЖЕКу, перекрив вентиль на трубі і пішов. І вода кілька днів стояла. Ми ж почали з'ясовувати, куди звертатися за допомогою. Виявилося, що тільки в міську аварійну службу, адже районної у нас немає. А міську чотири дні чекати довелося», - поділилася з нами 67-річна Валентина Нікіфорова, що живе на вул. Виборзька.

Телефони аварійки

Викликати нову аварійку можна через диспетчера. З 8.00 до 17.00 дзвоніть за телефоном 736-10-02, а з 17.00 до 8.00 - за номером 792-94-50. Машини служби оснащені системою GPS, диспетчер може оперативно направити фахівців на місце виклику.

Майя Скиданова, газета «СЕГОДНЯ»


Топ-оголошення

ВИГІДНА ПРОПОЗИЦІЯ!! Комерційне приміщення з ремонтом 47м, м.Вишгород!
Київська, 86, 42 900$, Приміщення знаходиться в новобудові, ЖК Київські Зорі 1. Житловий комплекс має ...

Інше > Продам > Київська обл. > Вишгородський р-н > Вишгород

128 кв.м в новострое клубного типа за старою ціною!
Перемога-5, 71 000$, Терміново! Продам 4 х комн квартиру 128 кв.м (кухня, окремо гостина, 3 ...

Квартири > Продам > Дніпро > Соборний р-н

Топ-оголошення

Продам 2-х этажный дом ул.Шишкина/ул.Куприна.
Таїрова, 5 і більше кімнат, 155 кв.м, 3,5 соток, 225 000$, Продам 2-х этажный дом ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Продам > Одеса > Київський р-н

Продам большую квартиру, ул. Ольгиевская/Княжеская, 4/4, 117 кв.м.
Центр, Ольгиевская ул., 5 и более комнат, 117/-/12 кв.м, 4/4, 72 000$, Продам большую 6 комнатную ...

Квартири > Продам > Одеса > Приморський р-н

Комісія 25% Здам 1-кім ЖК Смарт Плаза Берестейський (Перемоги) прт., 26
КПІ, 1 кімната, 54/20/24 кв.м, 6/25, 900$/місяць, Комісія 25%! Здається затишна 2-кімнатна-студіо ЖК ...

Квартири > Здам > Київ > Шевченківський р-н