Вся нерухомість > Новини > У Донецьку до Євро-2012 гуртожитки перетворюють на готелі, а мешканців виселяють
↑ До списку новин

У Донецьку до Євро-2012 гуртожитки перетворюють на готелі, а мешканців виселяють

18 лютого 2011

Мешканці декількох донецьких гуртожитків - на валізах. Люди скаржаться, що їх виселяють з будинків, які потрібно перепрофілювати під готелі для приїжджих фанів до Євро-2012. «Ми жили в сімейці біля лікарні Енергетиків у Будьонівському районі. Нас підприємство, якому належить будинок, ще в кінці 2010 попередило: треба виселятися», - розповіла «Сегодня» Світлана, якій тепер разом з 3-річним синочком Костею потрібно шукати новий притулок. Не кращі справи і в деяких студентів. «Я взагалі-то заочник, мені не належить місце в гуртожитку. Довелося в 2009 році домовлятися з комендантом. А в 2010 мені сказали: все, до побачення, будівля буде ремонтуватися під чемпіонат Європи з футболу», - скаржиться Степан, який на початку лютого виїхав з гуртожитку ВНЗ в Київському районі міста. Хлопець поки не може знайти відповідний варіант - на підселення йти не хоче, а найдешевші варіанти одиничок в Київському районі - 1700-1800 грн.

Світлані пощастило більше - у складчину з подругою з рідної Волновахи вона днями зуміла зняти 2-кімнатну квартиру в Будьонівському районі всього за 1700 грн. Ріелтори підтверджують той факт, що колишні мешканці гуртожитків масово шукають житло в оренду. «Є таке. Але тенденція почалася ще з грудня, напевно. Тому ціна найдешевшого житла не падає, а впевнено тримається на одному рівні. У центрі - до 1000-1200 грн (з людини при заселенні двох в одну квартиру) і до 1800 грн оренди найскромнішої «одинички». Причому найдешевші варіанти відлітають за години», - розповів директор АН «Донецька нерухомість» Віктор Петулько.

Специ по квартирах також говорять, що через гуртожитки стала популярна оренда в складчину. «Нещодавно здала підселення в Київському районі за 1000 грн на трьох мешканців. І зараз шукаю «двійку» до 2 тис. грн для 5 студентів», - поділилася з «Сегодня» донецький спеціаліст з нерухомості Надія Антоненко. В управлінні міськради з питань підготовки та проведення фінальної частини Євро-2012 дуже здивувалися «чемоданним» рухам мешканців гуртожитків. «Розміщення гостей на Євро-2012 за контрактами (з вузами, з якими уклало угоду місто - Авт.) буде тільки в гуртожитках навчальних закладів, та й то, тільки в період, коли студенти будуть влітку на канікулах. Розміщення ж у сімейних неможливо, так як люди проживають там постійно», - пояснили там. У той же час приватним власникам сімейних гуртожитків ніхто не заважає відремонтувати кілька поверхів будівлі, щоб заробити на чемпіонаті. А для цього зараз їм необхідно позбутися від зайвих мешканців. «У нас був ордер до початку 2011 року - шансів ніяких, тим більше чоловік з підприємства звільнився. Сім'я сусіда, який продовжує працювати на підприємстві, там так і живе», - говорить Світлана.

Контракти на 8713 місць

За даними міськуправління з підготовки та проведення Євро, підписані контракти на розміщення вболівальників у гуртожитках семи вузів на 8393 місця і в гуртожитках двох закладів I-II ступенів акредитації - на 320 місць.

Тетяна Дубова, газета «СЕГОДНЯ»


Топ-оголошення

Продам 2-х ком.кв. ул.Львовская/ЖК "Море".
Таирова, 2 комнаты, 55/26/18 кв.м, 2/12, 71 000$, Продам 2-х ком.кв. ул.Львовская/ЖК "Море". 2/12 ...

Квартири > Продам > Одеса > Київський р-н

2-кімнатна. ЖК Теремки. вул. Заболотного, 15. метро Теремки. Є-оселя/Є-відновлення
Теремки-1, Заболотного вул., 15, 2 кімнати, 74/33/21 кв.м, 25/25, 93 000$, ЖК Теремки 25/25 пов. 74 ...

Квартири > Продам > Київ > Голосіївський р-н

Топ-оголошення

Здам невеликий будиночок, всі комунікації, Совки, Деміївка
Ширма, Лобановського (Червонозоряний) просп., 2 кімнати, 50 кв.м, 1 соток, 9 000грн/місяць, Совки, ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Здам > Київ > Голосіївський р-н

шикарна пропозиція квартири 70 кв.м в новострое в парковій зоні
"нагорный", 2 кімнати 70/-/- кв.м 80 000$, 2х комн квартира в новострое в парковій зоні, спланована: ...

Квартири > Продам > Дніпро > Соборний р-н

Будиночки дачні з дерева, за бюджетною ціною
ДВРЗ, 3 кімнати, 24 кв.м, 1 соток, 80 000 грн., Будиночки дачні, садові з дерева.Каркасні, збірні, що ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Продам > Київ > Дніпровський р-н