Вся нерухомість > Новини > У Сумах разом з людьми продали гуртожиток
↑ До списку новин

У Сумах разом з людьми продали гуртожиток

21 серпня 2010

Спочатку в гуртожитку викупили всі 300 кімнат разом з людьми. І оголосили про реконструкцію, мовляв, будь-хто зможе стати щасливим власником квартири. Правда, доведеться доплатити, - передають Вечерние Вести.

З'ясувалося, що в 2001 році будівлю купили, а тепер його власник, ВАТ «Сумбуд», збирається переобладнати його в одно-і двокімнатні квартири. Як запевняє адміністрація, для мешканців, але з доплатою. Звучить заманливо. Однак мешканцям ніхто не показує проектну документацію, не називає конкретні цифри, скільки ж доведеться доплачувати. Адже щоб перетворити звичайну кімнату площею 12-16 кв. м на повноцінну квартиру, до неї потрібно прилаштувати кухню та санвузол. Елементарний арифметичний підрахунок показує: після реконструкції квартир на всіх не вистачить.

За словами правозахисника Володимира Єщенка, який представляє інтереси мешканців гуртожитку в офіційних інстанціях, початок конфлікту поклала приватизація самого «Сумбуда». Дії міськради з передачі гуртожитку підприємству незаконні. Адже воно є державною власністю.

«А ось у 2001-му якимось чином гуртожиток по вул. Кірова, 143 рішенням міськвиконкому стало власністю ВАТ «Сумбуд», - говорить правозахисник. - Через дев'ять років, в березні цього року, на будинку несподівано з'явилися оголошення, в яких повідомлялося про початок реконструкції будівлі».

Як розповів виданню Вечерние Вести Володимир Єщенко, після з'ясування всіх нюансів на бік людей встав Фонд держмайна України. Від ВАТ «Сумбуд» і мерії міста зажадали повернути будинок державі, а потім передати в комунальну власність. Так у мешканців гуртожитку з'явилася надія, що кімнатки нарешті можна буде приватизувати.

На судовому засіданні 12 серпня мерія повністю погодилася з вимогами ФДМ, але суд крапку в цій справі поставити не зміг через відсутність представника «Сумбуду». Він пішов у відпустку. Тому розгляд справи перенесли на 30 серпня.

Вечерние Вести


Топ-оголошення

Сдадим Дом 385 квадратов в аренду большой семье -дом на 2 входа-это может быть 2 семьи друзей или родственников, или семь
парникова, 5 і більше кімнат, 385 кв.м, 11 соток, 30 000грн/місяць, Сдадим Дом 385 квадратов в аренду ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Здам > Київська обл. > Києво-Святошинський р-н > крюківщина

Продам фасадну ділянку с. Шевченково 30 соток
Лікарська, 30 соток 105 000$, Продам ділянку Києво-святошинський р-н, Белогородка, с. Шевченково, ...

Земельні ділянки > Продам > Київська обл. > Києво-Святошинський р-н > Білогородка

Топ-оголошення

Русановские сади, продаж ділянки терміново.
Никольская Слобідка, 6 соток 45 000$, Ділянка 6 соток, (є 12, 18 соток), світло, вода, газ по вулиці, ...

Земельні ділянки > Продам > Київ > Дніпровський р-н

Без комісії! ЖК Парус, Оболонська набережна, 1, р. Дніпро, парк Наталка
Оболонь, Оболонська наб., 1, 2 кімнати, 72/31/11 кв.м, 8/30, 270 000$, Безсумнівно одне з найкращих ...

Квартири > Продам > Київ > Оболонський р-н

Здам в оренду офіс 150 кв.м. на ін. Кирова.
Кирова просп., 150 кв.м, 250 грн./кв.м/місяць, Здам в оренду офіс 150 кв.м. на ін. Кирова. ...

Офісні приміщення > Здам > Дніпро > Центральний р-н