Вся нерухомість > Новини > Хрещатик увійшов до ТОП-50 найдорожчих торговельних площ світу
↑ До списку новин

Хрещатик увійшов до ТОП-50 найдорожчих торговельних площ світу

15 червня 2010

Ставки оренди на основних торгових вулицях другий рік демонструють зниження. Проте є всі передумови для їх повернення до докризових показників.

У результаті падіння попиту на висококласні об'єкти нерухомості, ставки оренди на торгові приміщення, розташовані на основних торгових вулицях світу, знижуються другий рік поспіль.

Такий висновок зробила компанія Colliers International за результатами міжнародного огляду ставок оренди на основних торгових вулицях світу, - пише "ДЕЛО".

Основна причина падіння орендних ставок - зниження попиту на висококласні об'єкти під впливом світової фінансової кризи. Незважаючи на загальне поліпшення економічної обстановки, рітейлери, як і раніше, з обережністю розглядають можливості розвитку і відкриття нових магазинів.

Попит на оренду площ дорогих об'єктів буде зростати

Однак, як стверджують аналітики Colliers International, є всі підстави вважати, що найгірше вже позаду, і продавці товарів класу люкс знову будуть розширювати свою присутність. З середини 2009 року інвестори відчувають, що після дворічної перерви споживачі товарів і послуг категорії "преміум" знову готові витрачати гроші. Також спостерігається відродження фінансових центрів і міст з високим туристичним потоком.

Таким чином, відновлення інтересу покупців з високим доходом до товарів класу люкс буде сприяти зростанню попиту на торговельні приміщення на найдорожчих вулицях світу.

У зв'язку з відновленням глобальної економіки і поліпшенням ситуації з банківським фінансуванням, торговельні оператори можуть планувати свій розвиток на тих ринках, які раніше були недоступні в силу високої ціни чи конкуренції.

Незважаючи на те, що в багатьох країнах зміщення інтересів відбулося в бік дискаунтерів, товари класу люкс, як і раніше, життєздатні і залишаються перспективними. Відроджується середній клас в Азії, на Близькому Сході та країнах Центральної і Східної Європи формує купівельний попит на товари класу люкс і буде сприяти розвитку рітейлу даного сегмента.

Єлисейські поля лідирують за дорожнечею оренди 

Що стосується ставок оренди, то найдорожчими торговими вулицями станом на весну 2010 року стали: Єлисейські Поля в Парижі (більше 13 500 доларів кв.м /рік), П'ята Авеню в Нью-Йорку (близько 13 500 доларів за кв.м /рік з урахуванням 10% падіння ставок за останні 12 місяців) і Рассел Стріт у Гонконгу (12 970 доларів за кв.м за рік).

Хрещатик у даному рейтингу посідає 48 місце зі ставкою 223 доларів кв.м /місяць, поступаючись таким містам як Лондон, Мілан, Сідней, Цюріх, Рим, Відень, Берлін, Мюнхен, Москва, Прага, Чикаго, Хельсінкі, Мадрид, Токіо та ін.

Газета "ДЕЛО"


Топ-оголошення

Будинок біля Дніпра на Русановских садах.
Никольская Слобідка, 4 кімнати, 130 кв.м, 2 соток 160 000$, Будинок біля Дніпра, 7 лінія (краща ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Продам > Київ > Дніпровський р-н

Фасад ремонт 42м м.Т.Шевченко 3мин от хозяина
Подол, 42 кв.м, 17 000грн/месяц, Поділ, метро Тараса Шевченка, три хвилини пішки -вул. Межигірська ...

Торговельні приміщення > Здам > Київ > Шевченківський р-н

Топ-оголошення

Продаж 90.57 кв.м ул.Б.Гмыри же/би 22 Выжница ЖК Патриотика Без %
Позняки, Гмыри вул., 3 кімнати 91/36/33 кв.м 24/25, 68 000$, ЖК Патриотика же/би 22 Выжница, вул. ...

Квартири > Продам > Київ > Дарницький р-н

Продам уютный 2-х эт. дом Фонтанская дорога/12 станция Большого Фонтана.
Таирова, 5 и более комнат, 130 кв.м, 5 соток, 385 000$, Продам уютный 2-х эт. дом Фонтанская ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Продам > Одеса > Київський р-н

Продам 2-х комнатную квартиру в ЖК Via Roma со своим отоплением
Таирова, Инглези (25-й Чапаевской див.) ул., 2, 2 комнаты, 64/28/18 кв.м, 10/12, 54 500$, Продам 2-х ...

Квартири > Продам > Одеса > Київський р-н