Вся нерухомість > Новини > Обласний центр Київської області може зміститися у велике місто регіону
↑ До списку новин

Обласний центр Київської області може зміститися у велике місто регіону

17 травня 2010

Новий губернатор Київщини Анатолій Присяжнюк не втрачає надії перенести обласний центр Київської області в один з великих міст регіону. Крім раніше названих Білої Церкви і Борисполя, тепер на цю роль претендує ще й Вишгород.

«Я планую вийти до президента з пропозицією, щоб обласний центр перенесли в інше місто. Природно, переїде і обладміністрація», - сказав він.

За його словами, це буде зручно, в першу чергу, для самих жителів області, які зараз вимушені їздити за різними дозволами та узгодженнями до столиці, стояти тут в пробках. Крім того, перенесення центру збільшить надходження до обласного бюджету. Адже зараз багато жителів області, які працюють на підприємствах на території Києва, платять податки в міську скарбницю.

«Що до міста, куди можна було б перенести столицю, то на сьогоднішній день конкретно говорити рано. Це може бути Біла Церква або Бориспіль», - сказав Присяжнюк і пообіцяв, що це питання винесуть на громадські слухання. У київській мерії це питання поки не коментують.

«Окремий від Києва центр області дійсно потрібен: це ж адже самостійність у вирішенні багатьох життєво важливих питань, які цікавлять жителів області. Ним може бути Бориспіль, а може бути і Вишгород. Тут потрібно виходити з можливостей виділити землю і почати адміністративне будівництво. Ми вивчимо пропозиції обох міст і найбільш доцільні - приймемо», - заявив Присяжнюк в інтерв'ю журналу «Профіль».

Для киян від зміни статусу нічого не зміниться, а дрібним містам це на руку. Мер Борисполя Анатолій Федорчук сказав, що при переносі центру до них, місто буде розвиватися прискореними темпами. «Це буде і додатковий розвиток, і інвестиції», - сказав мер. Але не всі жителі маленьких міст в захваті від ідеї. «У нас містечко спокійне, а коли сюди центр переведуть, то це і машин буде сила-силенна, і на вокзалі не проштовхнутися», - нарікає житель Білої Церкви Валентин Мутко.

При цьому Присяжнюк відзначає складні фінансові взаємини Києва та області: «У Києві працюють 30% наших мешканців, ще й всі столичні чиновники живуть в області, так що на вихідні населення Київщини збільшується на мільйон. При цьому ні відрахування на благоустрій доріг, ні податки з транспортних засобів до нас в належному обсязі не потрапляють».

За словами губернатора, при владі його ідеї знаходять підтримку: «У мене була попередня розмова про це і з прем'єром, і з президентом, і ми знаходимо у них підтримку у вирішенні цих питань».

ФОКУС


Топ-оголошення

Продажа 101 кв.м ул.Полесская ж/б 5 ЖК ВУДСТОРИЯ Без %
Новая Дарница, Полесская ул., 3 комнаты, 102/48/18 кв.м, 9/25, 87 118$, Продажа квартир ул.Полесская ...

Квартири > Продам > Київ > Дарницький р-н

Продаж 32.79 кв.м ул.Ломоносова же/би 16 ЖК Еврика м. Іподром Без %
Голосеево, Ломоносова вул. 8, 1 кімната 33/18/5 кв.м 16/25, 16 400$, м. Васильківська, ЖК Еврика, ...

Квартири > Продам > Київ > Голосіївський р-н

Топ-оголошення

ЖК Скай Сити, 45 м2. Дом сдан. 5 секция.
Таїрова, Інглезі (25-ї Чапаєвської див.) вул., 1 кімната, 45/-/- кв.м, 19/24, 38 500$, 5 секция. Дом ...

Квартири > Продам > Одеса > Київський р-н

Сдам жилье в Днепре-(г, Днепропетровск)-
1грн/месяц, Сдам жилье -в г, Днiпро, (Днепропетровск) по срокам от недели -месяца, длительно- ...

Кімнати > Здам > Черкаська обл. > Катеринопільський р-н > Катеринопіль

Днепр-Сдам 3х комнатную квартиру на Левобережном
Донецкое шоссе, 3 комнаты, 8 000грн/месяц, Днепр-Сдам 3х комнатную квартиру на Левобережном 1 р-н ...

Квартири > Здам > Дніпро > Індустріальний р-н