Вся нерухомість > Новини > Кому держава може допомогти купити квартиру
↑ До списку новин

Кому держава може допомогти купити квартиру

2 листопада 2011

У поточному році більше тисячі українських сімей зможуть скористатися державними програмами, спрямованими на допомогу в придбанні житла, пише «Дело». Про це повідомив глава правління "Фонду сприяння молодіжному житловому будівництву" Леонід Рисухін.

"В рамках програми" Доступне житло "держава в 2011 році вже допомогла близько 450 сім'ям, а до кінця року це число зросте до 700. Середній розмір підтримки традиційно становить 110-130 тис. грн", - зазначив журналу Weekly.UA Леонід Рисухін.

За його словами, згідно з цією програмою держава погашає 30% вартості квадратних метрів сім'ям, які потребують поліпшення житлових умов. Решту суми люди повинні погасити самостійно - або заплативши відразу всю суму, або оформивши кредит в комерційному банку.

Крім цього, близько 350 сімей держава планує допомогти обзавестися житлом в рамках молодіжної програми, що передбачає надання пільгових кредитів на купівлю або будівництво нерухомості. Щоб стати її учасником, треба бути не старше 35 років, стояти на обліку у квартирній черзі, і заробляти достатньо для погашення тіла кредиту та пільгової 3%-ної ставки за позицою (якщо у сім'ї народиться дитина, то відсотки взагалі не нараховуватимуться, дві дитини - держава скине 25% вартості квартири, три - 50%).

"Оскільки на даний момент претендентів на участь у цій програмі більше, ніж можливості держави, нами впроваджена рейтингова система. Кожна молода людина може зареєструватися в ній, вказати свої дані (чи є у неї сім'я, як давно стоїть у житловій черзі і т.д .) і залежно від цього їй присуджується певний номер", - пояснив керівник Фонду сприяння молодіжному житловому будівництву.

Разом з тим ще одна програма для молоді, яка передбачає компенсацію часткову компенсацію за іпотечними ставками, сьогодні недоступна для нових учасників. Справа в тому, що в 2009 році у зв'язку з кризою програма не була профінансована, і тепер держава тільки гасить сформовані заборгованості і фінансує вже діючі договори.

"Зараз фінансування програми відновлюється, борги за процентними ставками погашаються. Тим не менше, поки що в поточному і нинішньому році нові договори з погашення кредитних ставок укладатися не будуть", - уклав Леонід Рисухін.

Газета «ДЕЛО»


Топ-оголошення

25 соток на березі озера з.Тарасовщина
25 соток 37 500$, Вишгородский р-н, з.Тарасівщина, 25 соток, держакт, під житлове будівництво на ...

Земельні ділянки > Продам > Київська обл. > Вишгородський р-н > тарасовщина

Продам 2к 72м Ревуцкого 54 ЖК Ревуцкий без комиссии
Позняки, Ревуцкого ул., 54, 2 комнаты, 72/36/18 кв.м, 17/25, 83 000$, Продам 2-ю квартиру 72м, ...

Квартири > Продам > Київ > Дарницький р-н

Топ-оголошення

Сдам. 1-к.кв. 7/10, ж/м Солнечный, ул.Малиновского
Малиновського вул., 1 кімната, 41/-/- кв.м, 7/10, 14 000грн/місяць, Сдам. 1-к.кв. 7/10, ж/м ...

Квартири > Здам > Дніпро > Амур-Нижньодніпровьский р-н

Продам участок с. Глебовка Вышгородский р-н или обмен на авто
11 соток, 8 000$, Продам ровный участок прямоугольной формы 11.25 сот под застройку в с. Глебовка, ...

Земельні ділянки > Продам > Київська обл. > Вишгородський р-н > Глібівка

Продажа 2-х комнатной квартиры, ул. Турненевская 10
2 кімнати, 65/30/10 кв.м, 6/10, 62 000$, Предлагается к продаже 2-х комнатная квартира по ул. ...

Квартири > Продам > Київська обл. > Києво-Святошинський р-н > Ірпінь