Вся нерухомість > Статті. Аналітика > «Чорна качка» на ринку нерухомості України
↑ До списку статей 

«Чорна качка» на ринку нерухомості України

4 листопада 2013

Медіагрупа AVISO і портал пошуку нерухомості Address.ua заснували звання «Чорна качка на ринку нерухомості України», яке буде присуджено недобросовісними ріелторам та агентствам нерухомості.

AVISO і Address.ua стурбовані кількістю неправдивих оголошень про продаж або здачу в оренду об'єктів нерухомості, у зв'язку з чим запустили спільну акцію «Боротьба з «качками» і «заманухами». У рамках акції три портали будуть спільно складати Чорний список компаній та ріелторів, які розміщують на їх ресурсах так звані фейкові оголошення. І раз на квартал оголошувати лідера Списку, присуджуючи йому звання «Чорна качка на ринку нерухомості України».

Фейкові оголошення, ті, які не відповідають дійсності, зазвичай розміщують:

- шахраї,

- несумлінні посередники (з метою залучення дзвінків від потенційних клієнтів, щоб потім «впарити» своє),

- приколісти,

- «роздруковники».

Для того, щоб скоротити можливості для недобросовісних посередників, AVISO і Address.ua, на основі скарг користувачів і роботи своїх модераторів, ведуть загальний Чорний список. Це, в першу чергу, означає, що заблокований на одному порталі за некоректне оголошення користувач автоматично блокується на всіх інших порталах, які беруть участь в акції - Aviso.ua, Fn.ua и Address.ua.

«Ми регулярно видаляємо оголошення і блокуємо доступ користувачів, які розміщують фейкові оголошення. Але від цього їх кількість не зменшується, - коментує Станіслав Дмитренко, директор онлайн-проектів медіа-групи AVISO. - Це відбувається, швидше за все, тому, що покупці і орендарі нерухомості все-таки вірять їм. Напевно, ви стикалися з такою ситуацією, коли, зателефонувавши за телефонами, вказаними в оголошенні, отримуєте відповідь: «Це продано, пропонуємо подивитися схожий об'єкт, тільки трохи дорожчий». Але від таких недобросовісних методів ведення бізнесу втомилися багато учасників ринку нерухомості. Сподіваюся, що Чорний список і публічне звання «Чорної Качки» допоможе нашим користувачам бути більш уважними до тих, з ким вони спілкуються».

«На жаль, негатив, який відчувають покупці, орендарі та їхні представники переноситься на інших учасників ринку, адже вони змушені продиратися крізь нетрі неякісної інформації в пошуках об'єкта нерухомості, - вважає Максим Школьник, СЕО порталу пошуку нерухомості Address.ua. - Address.ua з першого дня ставив повноту і чистоту бази даних як свій пріоритет № 1. Кожне оголошення перед публікацією проходить близько 40 фільтрів перевірки на достовірність, крім того наші модератори щодня моніторять оголошення і оперативно реагують на скарги користувачів. Крім того, з березня 2013 року на Address.ua проходить акція «Боротьба з фейк». Тому я щиро радий, що в цій боротьбі ми тепер будемо рухатися не одні, а разом з шановним лідером галузі - медіа-групою «AVISO». Система, за якою визначаються «качки» і «заманухи» у «AVISO» поставлена на такий високий рівень, що ми з упевненістю будемо блокувати на Address.ua ті недобросовісні агентства нерухомості та ріелторів, які «відзначилися» у AVISO».

«Aviso» випускається Видавничим домом «Пронто-Київ» з січня 1991 року. Газета «Aviso» - бездоганний лідер в сегменті Класифайди з нерухомості. Сайт aviso.ua займає одну з лідируючих позицій серед сайтів своєї тематики - товари та послуги для кінцевого споживача. Аудиторія одного номера газети - 476 тис. читачів. За місяць ІД розміщує близько 1 000 000 оголошень в Україні! «Аviso» завжди дотримується принципу: максимум корисної, достовірної та актуальної інформації.

Портал Address.ua є онлайновим інформаційним сервісом для купівлі, продажу, оренди та обміну нерухомості в Україні. Портал стартував у травні 2010 року після покупки TopRealty.org.ua. Інвестори порталу - європейська інвестиційні група eVenture Capital Partners і україно-польська Vivex Capital Group, сукупний обсяг інвестицій у проект склав близько 2,5 млн. грн. Портал входить до трійки найкращих стартапів України 2012 року з версії PRUFFI

aviso.ua


Топ-оголошення

Продам 3-ю квартиру 95м Полесская 6 ЖК Вудстория без комиссии
Новая Дарница, Полесская ул., 6, 3 комнаты, 95/41/12 кв.м, 15/25, 79 000$, Продам 3-х квартиры, ...

Квартири > Продам > Київ > Дарницький р-н

Видовая элитная 4-х комнатная квартира с новым VIP-ремонтом.
Печерськ, 4 кімнати, 145/-/- кв.м, 450 000$, Продам видовую элитную 4-х комнатную квартиру с новым ...

Квартири > Продам > Київ > Печерський р-н

Топ-оголошення

Русановские сади, продаж або оренда котеджу.
Никольская Слобідка, 5 і більш за кімнати, 450 кв.м, 6 соток 215 000$, Котедж на фасаді, в центрі ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Продам > Київ > Дніпровський р-н

Продам Особняк на 10 сотках! Р-н пр.Гагарина!
Гагаріна просп., 5 і більш за кімнати, 390 кв.м, 10 соток 750 000$, У продажу будинок нової споруди ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Продам > Дніпро > Соборний р-н

Аренда офиса 72 кв.м., в БЦ, Вознесенский спуск 23 А
Львівська пл., 72 кв.м, 17 000грн/місяць, Аренда офиса 72 кв.м., в Бизнес-центре, Вознесенский спуск ...

Офісні приміщення > Здам > Київ > Шевченківський р-н