Вся нерухомість > Статті. Аналітика > Чорний список недобросовісних ріелторів очолило «Агентство нерухомості» на Лук'янівці
↑ До списку статей 

Чорний список недобросовісних ріелторів очолило «Агентство нерухомості» на Лук'янівці

6 грудня 2013

Три українських портали з нерухомості - Aviso.ua, FN.ua і Address.ua об'єдналися і створили Чорний список недобросовісних ріелторів і компаній, заснувавши його лідеру звання «Чорної качки на ринку нерухомості». У нього потрапили ті, хто розміщує на ресурсах неправдиві або фейкові оголошення. Найчастіше - це несумлінні посередники, які хочуть залучити дзвінки від потенційних клієнтів, або, так звані, інформаційні агентства - «роздруковники», що пропонують клієнтам купити нібито унікальну базу оголошень. Зараз у списку - тисячі різного виду контактів: телефони, e-mail, IP- адреси.

«Завдяки Чорному списку, правильно побудованій системі фільтрації та модерації, а також аналізу скарг користувачів нами блокується близько 90 % оголошень, що надходять щодня, а модератори наших сайтів видаляють тисячі неправдивих оголошень на місяць. Це - трудомісткий процес. Але його результат - більш достовірна база, при роботі з якою користувачі витрачають менше часу на пошук нерухомості, а головне - у них набагато менше шансів бути обдуреними», - розповів Максим Школьник, CEO Address.ua.

Лідером першого Чорного списку стало «Агентство нерухомості» на Лук'янівці (розташоване в будівлі метрополітену, 5-й поверх), яке відзначилося найбільшою кількістю телефонів, телефонуючи на які клієнт в підсумку виходить на одну і ту ж компанію. У ході журналістського розслідування було виявлено, що агентство продає роздруківки оголошень, які за фактом виявляються липовими або застарілими. Займаючись, по суті, обдурюванням, «Агентство нерухомості» на Лук'янівці стало не лише лідером Чорного списку, а й отримало від засновників звання саму що ні на є справжню качку - гумове надувне судно медичного призначення, пофарбоване, як і належить званню, в чорний колір.

У трійку лідерів списку увійшли: столичне агентство нерухомості на проспекті Перемоги, 84-а і ArendaSegodnya по вул. Братська, 8, офіс 307, які, як виявилося, працюють за тією ж «Лук'янівською схемою», використовують ідентичні договори, розігрують однаковий спектакль перед клієнтами, при цьому спочатку заманюють саме низькою ціною в оголошенні.

За словами Станіслава Дмитренка, директора онлайн-проектів медіа-групи AVISO, «боротися з такими недобросовісними агентствами вкрай складно, вони як вірус: міняють телефони, адреси, сьогодні - на Лук'янівці, завтра - на Оболоні. Нам важливіше донести до наших користувачів інформацію, що ніяких унікальних баз оголошень на ринку нерухомості немає, а, тим більше, їх не треба купувати за гроші, це чистої води - міф, адже всі реальні об'єкти розміщуються в інтернеті на професійних ресурсах».

У той же час, на думку експертів, частка «сміттєвих» оголошень на звичайних сайтах або дошках оголошень в Україні досягає до 70%. Це відбувається переважно з причин технічної відсталості ресурсів, відсутності автоматизованих фільтрів, служб модерації, редакційної політики боротьби за кількість оголошень, а не за їх якість. У такому випадку самостійно виявити достовірне оголошення користувачеві складно, і якщо вже таке попалося, то експерти пропонують скаржитися.

Вікторія Теслицька, директор департаменту нерухомості медіа-групи AVISO, розповіла, що «тільки від користувачів портал щодня отримує близько 100 скарг на день. Найчастіше, саме ріелтори скаржаться на своїх недобросовісних колег і просять нас вжити заходів. Ми блокуємо такого роду оголошення, вносимо їх в Чорний список, а наших користувачів настійно просимо не вдаватися до послуг так званих інформаційних агентств, які продають роздруківки або бази даних і не купуватися на надто низьку ціну, зазначену в оголошенні».

Портали - ініціатори Чорного списку повідомили, що до них вже почали звертатися інші профільні сайти, і вони готові ділитися інформацією з колегами.

«Aviso» випускається Видавничим домом «Пронто-Київ» з січня 1991 року. Газета «Aviso» - бездоганний лідер в сегменті Класифайди з нерухомості. Сайт aviso.ua займає одну з лідируючих позицій серед сайтів своєї тематики - товари та послуги для кінцевого споживача. Аудиторія одного номера газети - 476 тис. читачів. За місяць ВД розміщує близько 1 000 000 оголошень в Україні! «Аviso» завжди дотримується принципу: максимум корисної, достовірної та актуальної інформації.

Портал Address.ua є онлайновим інформаційним сервісом для купівлі, продажу, оренди та обміну нерухомості в Україні. Портал стартував у травні 2010 року після покупки TopRealty.org.ua. Інвестори порталу - європейська інвестиційні група eVenture Capital Partners і україно-польська Vivex Capital Group, сукупний обсяг інвестицій в проект склав близько 2,5 млн. грн. Портал входить до трійки найкращих стартапів України 2012 року з версії PRUFFI.

http://business.vesti.ua/28255-70-objavlenij-na-sajtah-nedvizhimosti-musornye

http://www.versii.com/news/292720

http://ubr.ua/market/real-estate/ostorojno-chernye-utki-na-rynke-nedvijimosti-267470

http://www.kanzas.ua/news_publishing/page_view/Ostorozhno-oruduyut-moshenniki%21-03-12-2013/

http://www.zagorodna.com/ru/stati/cozdan-chernyy-spisok-nedobrosovestnyh-rieltorov.html

http://www.svdevelopment.com/ru/news/market/itm/75633/

http://telegrafua.com/news/292720

http://www.eramedia.com.ua/article/191800/

aviso.ua


Топ-оголошення

Продам комнату в коммуне, ул. Сегедская/Лунный пер., 5/5, 13 кв.м.
Сегедская ул., 13 кв.м, 5/5, 8 500$, Продам комнату в коммуне, ул. Сегедская/Лунный пер., 5/5, ...

Кімнати > Продам > Одеса > Приморський р-н

Продам помещение 814 кв.м ул.Милославская 31 В
Троєщина, Милославська вул., 31 В, 800 кв.м, 300 000$, Продам помещение 800 кв.м под любой вид ...

Торговельні приміщення > Продам > Київ > Деснянський р-н

Топ-оголошення

Оренда приміщення на Позняках
Позняки, 40 кв.м, 5 000 грн./місяць, Задається вул. Руденко Дарницького р-ну в БЦ приміщення під ...

Офісні приміщення > Здам > Київ > Дарницький р-н

107 кВ.м в Новострое з новим ремонтом і меблями (1рік)
Робоча вул., 3 кімнати 107/-/- кв.м 5/12, 125 000$, У продажу 3 х комн квартира 107 кВ в цегельному ...

Квартири > Продам > Дніпро > Чечелівський р-н

Продам 2-до. квартиру 47 кв.м. в же/м "Вітрило" - район безвиході транспорту.
Парусний пер., 2 кімнати 47/30/9 кв.м 14/16, 39 000$, Продам 2-до. квартиру 47 кв.м. в же/м "Вітрило" ...

Квартири > Продам > Дніпро > Новокодацький р-н