Вся нерухомість > Новини > У КМДА розповіли, де знесуть «хрущовки» у 2011 р.
↑ До списку новин

У КМДА розповіли, де знесуть «хрущовки» у 2011 р.

21 вересня 2010

Знесення застарілого житлового фонду в Києві (будинки 60-х років) може початися вже в наступному році. Про це в заявив заступник мера столиці Олександр Мазурчак.

«Ми прийняли програму стратегічного розвитку і програму реформування ЖКГ до 2014 року. У документах йдеться про реконструкції районів старої забудови. У ході виконання цих програм будуть затверджуватися конкретні заходи. У грудні ми почнемо формувати бюджет на 2011 рік, тоді щось стане зрозуміло і щодо «хрущовок». Якщо будуть кошти, то реконструкцію почнемо в наступному році, а якщо ні - то в 2012 році», - заявив Мазурчак.

«Сам процес реновації повинен виглядати таким чином: спочатку визначається місце забудови, потім опрацьовується детальна схема розвитку і планування території, обов'язково за європейськими стандартами. Інвесторам повинні гарантувати пільгові кредити, - зазначила архітектор Лариса Скорик. - Після цього зводиться стартовий будинок, в який повинні заселитися жителі мінімум двох старих будинків. Далі зводиться другий будинок, частину його заселяють жителями «хрущовок», частину квартир продають. Ну і так далі. У результаті інвесторам залишиться більша територія під комерційне будівництво. Що стосується розміру нових квартир, то їх повинні давати за сьогоднішньою нормою, яка протримається ще років 10, - 22-25 кв.м. на людину. Тоді люди будуть задоволені. До речі, нові будинки повинні бути не нижче 20-25 поверхів, інакше інвесторам немає сенсу починати будівництво».

На визволених територіях планується побудувати 3 мільйони квадратних метрів. Всього ж, згідно з концепцією, до 2025 року планується побудувати близько 38,5 мільйона квадратних метрів житла. Також планується накласти мораторій на відведення земельних ділянок під забудову, які підпадають під визначення "зелені зони". Одним з пріоритетних питань є також збереження історичної зони.

Згідно з повідомленням, знесенню підлягає мікрорайон Соцмістечко, Лісовий масив, масив Микільської Борщагівки, Відрадний, вул. Щербакова, вул. Маршала Гречка, вул. Ризька, вул. Щусєва, вул. Теліги, просп. 40-річчя Жовтня, бульвари Лихачова та Дружби Народів, вул. Осиповського, вул. Западинська, вул. Макіївська.

ВД "Комсомольская правда" в Украине"


Топ-оголошення

Продам помещение 1э 72м Винграновского 2 ЖК Вудстория без комиссии
Новая Дарница, Полесская ул., 4, 72 кв.м, 80 000$, Продам помещение Винграновского 2 72м 1э ЖК ...

Торговельні приміщення > Продам > Київ > Дарницький р-н

Шикарний будинок зруб 250м. 6сот від Києва 35км, ліс, озеро.
Дружня, 5 и более комнат, 250 кв.м, 6 соток, 115 000$, Продається шикарний будинок(зруб поряд з ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Продам > Київська обл. > Бородянський р-н > Пороскотень

Топ-оголошення

Продам новую 1-ком.квартиру в жк РОДОС на ул.Генуэзской.
Аркадия, 1 комната, 28/-/- кв.м, 4/24, 48 000$, Продам красивую, новую 1-комнатную квартиру-студию в ...

Квартири > Продам > Одеса > Приморський р-н

Терміново продається 1к.квартира на Намиві (вул. Озерна)
Озерна, 1 кімната, 39/20/8 кв.м, 2/9, 20 500$, Пропоную Вашій увазі до продажу великогабаритну ...

Квартири > Продам > Миколаїв > Заводський р-н

ЖК Родинний затишок, ДВОКІМНАТНА КВАРТИРА з гарним краєвидом.ГОТОВІ ДОКУМЕНТИ.ЗАСЕЛЕНИЙ.
Ленінградська пл., Гашека бульв., 22, 2 кімнати, 62/33/11 кв.м, 23/27, 55 000$, Київ, Дніпровський ...

Квартири > Продам > Київ > Дніпровський р-н