Вся нерухомість > Новини > Українські забудовники не планують будувати готельний комплекс у Сочі
↑ До списку новин

Українські забудовники не планують будувати готельний комплекс у Сочі

18 травня 2010

Українським забудовникам не вистачає грошей на участь у будівництві готельного комплексу "Співдружність" в рамках підготовки до XXII зимових Олімпійських ігор 2014 року в Сочі, пише "Коммерсант-Україна". Про це заявив директор з розвитку компанії Стокман Сергій Овчинніков.

За його словами, девелоперам не вистачає коштів для будівництва власних об'єктів в Україні. "У компаній недостатньо власного капіталу для таких проектів, а на банківське фінансування розраховувати не доводиться".

Небажання українських забудовників інвестувати в об'єкти в Росії підтвердив і голова ради директорів компанії "XXI століття" Лев Парцхаладзе. "Не думаю, що у когось є зайві гроші для виходу на нові ринки. А якщо і є, то їх краще інвестувати в Крим, де зрозумілий потенціал регіону, законодавча база та ризики", - вважає він.

Як відзначають російські експерти, в будівництво готелів в Сочі поки неохоче інвестує навіть місцевий бізнес. "У Сочі дотепер немає відповідних для Олімпіади готелів. З російських бізнесменів тільки Олег Дерипаска побудував там готель на 60 номерів, - говорить заступник директора з розвитку CB Richard Ellis Станіслав Івашкевич. - Якщо навіть олігархи не поспішають будувати готелі, то й решті цього поки не варто робити".

За словами пана Івашкевича, в Сочі не створені умови для девелоперів: "Там існують проблеми навіть з будматеріалами: ні бетону і цегли в потрібному обсязі й за нормальними цінами, будівельні майданчики часто не розчищені". Не обіцяють девелоперам і податкових пільг, хоча після Олімпіади обслуговувати готелі буде непросто - середня річна заповнюваність готелів в Сочі зараз становить 30%.

Готельний комплекс "Співдружність" буде розташований в Імеретинській низовині на території площею близько 25 га. Він об'єднає кілька готелів загальним фондом близько 5,5 тис. номерів категорії 3 і 4 зірки. Кожен з об'єктів буде символізувати країну-учасницю СНД. Сумарний обсяг інвестицій у проект оцінюється в 38,5 млрд. руб. ($1,2 млрд.), вартість будівництва одного готелю - 3,5 млрд. руб. ($115,8 млн.).

Державна корпорація Олімпбуд (РФ), створена для управлінських функцій, пов'язаних з проектуванням і будівництвом об'єктів для проведення XXII Олімпійських зимових ігор 2014 року в Сочі, звернулася до посольства України в Росії з пропозицією про участь українських компаній у будівництві готельно-паркового комплексу країн-учасниць СНД "Співдружність" в Сочі в рамках підготовки до Олімпіади.

КоммерсантЪ-Украина


Топ-оголошення

Продам комнату в коммуне 2/4, ул.Новаторов/ Адмиральский пр.
Черемушки, 31 кв.м, 2/5, 10 000$, Продам комнату в коммуне 2/4, ул.Новаторов/ Адмиральский пр., 13м, ...

Кімнати > Продам > Одеса > Київський р-н

Продаю дом 214 кв.м. в коттеджном городке Балатон, Новые Петровцы
КГ Балатон, 5 и более комнат, 214 кв.м, 8 соток, 95 000$, Продается новый дом 214 кв.м. на 8 сотках в ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Продам > Київська обл. > Вишгородський р-н > Нові Петрівці

Топ-оголошення

Ділянка 3 сотки в центрі Русановских Садів.
Никольская Слобідка, 3 соток 25 000$, Ділянка 3 сотки на 8 ліній, ліва сторона, асфальтований ...

Земельні ділянки > Продам > Київ > Дніпровський р-н

Продам 1 комнатную квартиру, ул. Вл. Высоцкого/Ак. Сахарова, 3/16, 41.6 кв.м.
Котовского, Высоцкого ул., 1 комната, 41,6/-/- кв.м, 3/16, 41 000$, Продам 1 комнатную квартиру, ул. ...

Квартири > Продам > Одеса > Суворівський р-н

Продам 1 комнатную квартиру возле парка Шевченко, ул. Юрия Олеши/Бунина, 1/2, 38 кв.м.
Центр, Олеши ул., 1 комната, 38/-/9 кв.м, 1/2, 29 500$, Продам 1 комнатную квартиру возле парка ...

Квартири > Продам > Одеса > Приморський р-н