Вся нерухомість > Новини > У Києві встановлять китайські багатоповерхові паркінги з ліфтами
↑ До списку новин

У Києві встановлять китайські багатоповерхові паркінги з ліфтами

5 травня 2010

У Києві планують почати установку висотно-ліфтових паркінгів. Як повідомили в прес-службі КМДА, про це заявив перший заступник мера столиці Денис Басс. «Такі автопаркінги надзвичайно необхідні Києву, адже вже звичною стала ситуація, коли городяни залишають автомобілі на зелених зонах або навіть на дитячих майданчиках. Висотно-ліфтові паркінги дозволять в шість разів збільшити кількість паркомісць у столиці. Ми зробимо все можливе, щоб їх почали встановлювати в столиці якомога швидше. Завдяки таким системам ми зможемо вирішити проблему паркування автомобілів на прибудинкових територіях вже в найближчі 2-3 роки», - повідомив він.

За словами директора КП «Київтранспарксервіс» Олени Поліщук, такі паркінги не будуть створювати киянам дискомфорт, оскільки вони практично безшумні. Крім того, конструкція паркінгу обшивається спеціальним матеріалом, який захищає автомобілі від впливу погоди, хуліганів і створює додаткову звукоізоляцію. У системі також передбачена протипожежна установка. За її словами, поставити автомобіль на таке паркування можна за кілька хвилин. У кожного власника буде окрема картка з номером паркомісця, на яке механізм буде ставити автомобіль автоматично. Біля кожного паркування буде чергувати оператор, який у разі потреби зможе допомогти автовласникам.

Такі конструкції можна встановити як на території звичайного паркування, так і зробити спеціальну прибудову до будинку. «Проекти висотно-ліфтових автопаркінгів досить дорогі, тому ми будемо розглядати варіанти змішаного фінансування. Будівництво паркінгів за цією програмою в спальних районах буде частково фінансуватися з міського бюджету. Нам презентували механізм, виготовлений в Китаї, - він на 40-50% дешевше вітчизняних аналогів. Але якщо ми почнемо впроваджувати цю технологію у великому обсязі, можна буде говорити про відкриття такого виробництва на Україні, і навіть у Києві», - заявив Басс.

За даними мерії, в Києві зареєстровано близько 1 мільйона 100 тисяч транспортних засобів і близько 100 тисяч одиниць на добу транзитного транспорту, а крім цього - транспортні засоби, зареєстровані в інших місцях, проте фактично знаходяться в столиці.

Антоніна Журавська, «Новий Регіон - Київ»


Топ-оголошення

Здам. 1-к.кв. 6/9, 12-й квартал
Гладкова вул., 1 кімната 40/-/- кв.м 6/9, 8 000грн./місяць, Здам. 1-к.кв. 6/9, 12-й квартал. чешка, ...

Квартири > Здам > Дніпро > Шевченківський р-н

Продам 1 комнатную квартиру в новом доме в жк 59 Жемчужина, ул. Ак. Сахарова, 5/25, 40 кв.м.
Котовского, Сахарова ул., 1 комната, 40/-/15 кв.м, 5/25, 49 000$, Продам 1 комнатную квартиру в новом ...

Квартири > Продам > Одеса > Суворівський р-н

Топ-оголошення

Е-оселя! Продам 2-ю квартиру 72м Винграновского 2 ЖК Вудстория без комиссии
Новая Дарница, Полесская ул., 4, 2 комнаты, 72/30/18 кв.м, 20/25, 75 000$, Продам 2-х квартиры ...

Квартири > Продам > Київ > Дарницький р-н

Сдам жилье в Днепропетровске -(Днепре)-- Варианты аренды жилья
2 000грн/месяц, Сдам жилье -в м, Днiпро, (Днепропетровск) -Варианты аренды жилья по срокам от недели ...

Кімнати > Здам > Миколаївська обл. > Первомайський р-н > Первомайськ

Продам видову квартиру Французький Бульвар
Центр, 3 кімнати 170/120/25 кв.м 9/12, 380 000$, Продам шикарну квартиру на Французькому бульварі ...

Квартири > Продам > Одеса > Приморський р-н