Вся нерухомість > Новини > Київська міліція оприлюднила хитрі схеми квартирних аферистів
↑ До списку новин

Київська міліція оприлюднила хитрі схеми квартирних аферистів

24 липня 2014

Квартирні шахраї активізувалися. Тільки за останні пару місяців міліція розкрила чотири випадки, коли житло намагалися продати за підробленими документами, пишуть «Вести». «У травні міліція затримала чоловіка, який підробив договір купівлі-продажу квартири на вул. Малишка та продав її за 594 тис. грн. Через кілька днів була затримана група з трьох чоловіків і однієї жінки, які також за підробленими документами продавали квартири в столиці. Один з шахраїв підшукував об'єкти і підробляв документи, другий представлявся продавцем квартири, третій разом з жінкою перепродував її», - розповідають у прес-службі столичної міліції. За даними правоохоронців, схожі випадки були і зовсім недавно. Затримали чоловіка, який, використовуючи підроблені документи на квартиру по вул. Василевській, продав її за 600 тис. грн. А інший шахрай так само поступив з будинком на Садовій.

У міліції кажуть, що в групі ризику - нерухомість, яку власники здають в оренду. Як правило, шахраї діють за схемою: орендують житло, підробляють документи, показують чужу нерухомість покупцям і продають її за заниженою ціною. «Тому тим, хто купує квартири, потрібно уважно вивчати документи, залучаючи своїх юристів і нотаріусів. А тим, хто здає житло, необхідно бути більш уважними до тих, кому ви його здаєте і під чим ставите підпис», - радять у міліції.

До слова, у групі ризику і житло людей похилого віку. Так буквально днями шахраї примудрилися продати 123-метрову квартиру на вул. Прорізній, яка належить 95-річній жінці. Вона лежала у військовому госпіталі і дізналася про нових «власників» її житла від 62-річної дочки. Та прийшла погодувати кота і застала покупців, які переїжджали в квартиру. Як з'ясувалося пізніше, шахраї оформили довіреність на себе в Полтавській області і з нею продали квартиру. «Також часто зараз продають квартири тих господарів, які довго перебувають за кордоном», - кажуть у міліції.

Що робити, якщо ви стали жертвою афери

Одеський юрист Ігор Завальнюк порадив людям, які стали жертвами квартирних шахраїв, відразу ж звертатися до правоохоронців: «Найкраще написати відразу кілька скарг в різні відомства - прокуратуру, міліцію та СБУ. Також потрібно найняти грамотних адвокатів і до з'ясування обставин накласти арешт на квартиру. У цьому випадку її не зможуть продати стороннім покупцям».

Анастасія Браткова, «Вести»


Топ-оголошення

Продається одно кімнатна квартира
Івана Кожедуба, 175, 1 кімната, 36/18/9 кв.м, 7/9, 28 900$, ТЕРМІНОВО!!! Продається одно кімнатна ...

Квартири > Продам > Київська обл. > Білоцерківський р-н > Біла Церква

Сдам жилье в Днепропетровске -(Днепре)-
1 500грн/месяц, Сдам жилье -в г, Днiпро, (Днепропетровск) по срокам от недели -месяца, длительно- ...

Кімнати > Здам > Дніпропетровська обл. > Солонянський р-н > Солоне

Топ-оголошення

Без комісії! Здам 1-кім ЖК Підвисоцького Бендукідзе, 2
Чорна Гора, 1 кімната, 48/26/12 кв.м, 21/25, 750$/місяць, БЕЗ комісії! Здається вишукана ...

Квартири > Здам > Київ > Печерський р-н

Здам житло в Дніпропетровську -(Дніпрі)-- Варіанти оренди житла
2 000грн/месяц, Сдам жилье -в г, Днiпро, (Днепропетровск) по срокам от недели -месяца, длительно- ...

Кімнати > Здам > Чернігівська обл. > Ніжинський р-н > Ніжин

Знижка! Продам дачу в с. Новосілки Вишгородського району
Лісова, 3 кімнати, 143 кв.м, 6 соток, 43 000$, Дача знаходиться в СТ "Кедр-1", вул. Лісова. Недалеко ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Продам > Київська обл. > Вишгородський р-н > Новосілки