Вся нерухомість > Новини > Забудовникам Севастополя пропонують виділити кошти на очисні споруди
↑ До списку новин

Забудовникам Севастополя пропонують виділити кошти на очисні споруди

7 травня 2010

У Севастополі було б доцільно відкрити цільовий рахунок і перераховувати на нього кошти на будівництво Південних очисних споруд. Таку пропозицію в інтерв'ю «Новому Регіону» висловив представник держуправління з охорони навколишнього середовища Сергій Волошин.

«У Севастополі першочергова проблема - це скидання неочищених стічних вод. Щоб довести Південні очисні до рівня біологічного очищення, потрібні значні обсяги коштів. У місцевому бюджеті їх немає. Ідуть обіцянки про виділення необхідних сум з державного бюджету, але поки що їх теж немає. Може, було б правильно створити, наприклад, при управлінні комунального господарства або іншому структурному підрозділі адміністрації рахунок цільового призначення на реконструкцію і будівництво очисних споруд та інші заходи на каналізаційних мережах міста. Кошти на цей рахунок повинні перераховувати підприємства, яким виділяються земельні ділянки під будівництво житла і промислових об'єктів. Можливо, внески мають бути пропорційні вартості будівельно-монтажних робіт. Це було б підмогою бюджету», - сказав Волошин.

Нагадаємо, що раніше аналогічну ідею в інтерв'ю нашому агентству висловив заступник голови Севастопольської міської організації Українського товариства охорони природи Валентин Шестак. Еколог пропонував зобов'язати робити внески не тільки великих забудовників, а й власників міні-готелів, котеджів і дач.

Південні очисні споруди Севастополя, через які проходить основний обсяг міських стоків, не були добудовані в кінці 90-х років. В результаті нечистоти проходять тільки механічне очищення, а не біологічну, як це передбачено законодавством. Зараз із 30 млн. кубометрів стоків, які Севастополь скидає в море, 20 млн. не проходять належного очищення.

Як повідомлялося раніше, в Криму пропонують ввести два додаткових збори, які справляються з неофіційних квартироздавачів в період курортного сезону і відпочиваючих, в минулому році керівництво севастопольської держадміністрації висловило надію, що в 2010 році Київ виділить на добудову Південних очисних 163 мільйони гривень з коштів, які Росія платить за оренду інфраструктури Чорноморського флоту.

Олена Острякова, "Новий Регіон - Крим"


Топ-оголошення

Сдам жилье в Днепропетровске -(Днепре)-- Варианты аренды жилья
2 000грн/месяц, Сдам жилье -в м, Днiпро, (Днепропетровск) -Варианты аренды жилья по срокам от недели ...

Кімнати > Здам > Миколаївська обл. > Березнегуватський р-н > Березнегувате

офис 90м с евроремонтом на Крещатике от хозяина
Липки, 90 кв.м, 650$/месяц, офис в фасадном презентабельном доме, метро Крещатик, ул. Лютеранская, ...

Офісні приміщення > Здам > Київ > Печерський р-н

Топ-оголошення

Здам житло в Дніпропетровську -(Дніпрі)- Варіанти оренди житла
2 000грн/месяц, Сдам жилье -в г, Днiпро, (Днепропетровск) по срокам от недели -месяца, длительно- ...

Кімнати > Здам > Волинська обл. > Любешівський р-н > Любешів

Цех в промзоне в левобережной части
Индустриальная, 5800 кв.м, 200 000$, Продается цех в промзоне 5802 м2 в левобережной части города, ...

Виробничі приміщення > Продам > Дніпропетровська обл. > Кам'янське (Дніпродзержинськ)

110 кв.м в новому будинку на Екатеринославском бульварі
"нагорный", 3 кімнати 110/-/- кв.м 5, 220 000$, Пропонується до продажу 3 х комн квартира 110 кв.м в ...

Квартири > Продам > Дніпро > Шевченківський р-н