Вся нерухомість > Новини > Іноземцям заборонили купувати більше одного об'єкта нерухомості в Китаї
↑ До списку новин

Іноземцям заборонили купувати більше одного об'єкта нерухомості в Китаї

19 листопада 2010

Спочатку, в 2006 році уряд дозволив купувати необмежену кількість об'єктів нерухомості людям, які працювали або вчилися в Китаї більше одного року. За новими правилами для здійснення покупки іноземець повинен документально показати, що він не володіє іншою нерухомою власністю в країні.

Необхідно також представити докази про офіційне працевлаштування в Китаї протягом одного року, що передує купівлі. Закордонним компаніям дозволено купувати нежитлову нерухомість тільки в місті їх офіційної реєстрації.

Іншою мірою з охолодження інвестиційного буму та зростання цін на житло стало припинення кредитування забудовників великими банками Китаю. За інформацією Bloomberg Businessweek, чотири провідні державні банки призупинили видачу кредитів забудовникам в кінці жовтня після того, як річна квота цієї галузі кредитування була вичерпана. У наступному році ця квота може скоротитися на 20%.

Жорстка політика китайського уряду спрямована на стримування припливу спекулятивного іноземного капіталу і зростання цін на житло, повідомляє Shanghaidaily. Влада звернула пильну увагу на ринок нерухомості після того, як в квітні 2010 р. ціни виросли на 12,8% у річному вирахуванні в найбільших містах Китаю (найшвидше річне зростання в історії Китаю).

У середині квітня вже було прийнято низку жорстких заходів: збільшилися процентні ставки і розмір авансових платежів, що стосуються першого та другого об'єкта нерухомості, а також була введена заборона на отримання іпотечних кредитів на покупку третього і більше об'єктів. Тим не менше, на думку деяких аналітиків, така тверда позиція центрального уряду може мати обмежений вплив на ринок нерухомості. «Наші дослідження показали, що в період з січня по жовтень, в Шанхаї, Гонконгу, Макао та на Тайвані відсоток покупок нерухомості іноземцями становив всього 1,64% від загального числа угод.

Ця нова політика стане лише демонстрацією наміри уряду обмежити спекуляції з нерухомістю, а не призведуть  до значних змін на ринку», - говорить Сонг Хійонг, керівник відділу досліджень самого великого агентства нерухомості в Шанхаї.

Prian.ru - нерухомість за кордоном


Топ-оголошення

Продаж ділянки 618 соток з.ХЛЕПЧА!
618 соток 525 300$, сіло Хлепча, як на додоні. Ліс, Річка.6.18 Га Пропоную дуже цікаву земельну ...

Земельні ділянки > Продам > Київська обл. > Васильківський р-н > Хлепча

Красивая 2-комнатная квартира с мебелью
Котовского, 2 комнаты, 50/30/9 кв.м, 2/9, 36 500$, Код 827513 Светлая уютная квартира на втором этаже ...

Квартири > Продам > Одеса > Суворівський р-н

Топ-оголошення

Продам 1 комнатную квартиру возле парка Шевченко, ул. Юрия Олеши/Бунина, 1/2, 38 кв.м.
Центр, Олеши ул., 1 комната, 38/-/9 кв.м, 1/2, 29 500$, Продам 1 комнатную квартиру возле парка ...

Квартири > Продам > Одеса > Приморський р-н

Продам. 1-к.кв. 4/9, ул.Каруны
Каруны вул., 1 кімната 40/-/- кв.м 4/9, 24 500$, Продам. 1-к.кв. 4/9, ул.Каруны, район ...

Квартири > Продам > Дніпро > Амур-Нижньодніпровьский р-н

Продам 2 комнатную квартиру, ул. Богдана Хмельницкого/Запорожская, 2/3, сталинка, 59, 6 кв.м.
Молдаванка, Хмельницкого ул., 2 комнаты, 59,6/-/- кв.м, 2/3, 45 000$, Продам 2 комнатную квартиру, ...

Квартири > Продам > Одеса > Малинівський р-н