Вся нерухомість > Новини > Українські ріелтори почали заробляти на темі війни
↑ До списку новин

Українські ріелтори почали заробляти на темі війни

12 березня 2014

Агентства нерухомості почали грати на військовій темі, пишуть «Вести». У розміщеному недавно оголошенні про подобову здачу квартир було сказано: «Війна в країні? Не хочеш потрапити під заклик, Є ВИХІД! Зніми квартиру подобово -  сховайся від військкомату. У квартирі є все необхідне для проживання або виживання. Вся постіль і вся побутова техніка і так само Wi-Fi з телевізором, щоб стежити за останніми новинами. Вдале розташування в тихому районі міста допоможе вам залишатися спокійними. Паркування у дворі».

Прес-секретар порталу Slando, на якому розміщено оголошення, Сергій Колосков, назвав даний маркетинговий хід невдалим. «Після введення російських військ до Криму українські чоловіки самі масово йдуть у військкомати з проханнями закликати їх до лав збройних сил. А жінки записуються на курси з надання першої медичної допомоги, так що цей маркетинговий хід не спрацює», - запевнив він «Вести». Експерт також нагадав, що це не перша вигадка ріелторів, які намагаються спровокувати збільшення попиту на свої послуги. Наприклад, напередодні останнього очікуваного кінця світу (21.12.12) був бум оголошень з продажу / оренді погребів і гаражів зі словом «бомбосховище».

Втім, «військова пропозиція» поки що не користується особливим інтересом: за три дні всього 20 переглядів. Але, як розповів ріелтор, що розмістив оголошення, в їх базі 18 квартир вартістю від 130 до 400 грн в день. «Завдяки цій вигадці нам більше дзвонять, і угоди по інших квартирах є», - похвалився він.

Глобально, за словами експертів, на ринку нерухомості триває падіння попиту на оренду (як подобову, так і помісячну), і навіть такими креативними акціями його не підстебнути. «По угодах за січень було зафіксовано падіння вдвічі порівняно з груднем, за лютий - ще відсотків на 30-40. Ринок практично лежить, подібними рекламними акціями його не підняти», - запевнив аналітик консалтингової компанії SV Development Сергій Костецький.

«У стресовій ситуації минулого тижня наші відвідувачі проводили на сайті менше часу і відразу перескакували на новинні сайти», - повідомила нам спеціаліст з маркетингових комунікацій Address.ua Світлана Артюхова. За її словами, кількість оголошень на сайті в лютому впала на 10% - з 50 тис. до 45 тис.

Все, що залишається зараз - це сподіватися на відновлення ринку нерухомості, експерти сподіваються, що це відбудеться через кілька тижнів. «Покращення політичної ситуації потихеньку відновить туризм - як звичайний, так і діловий. Як наслідок, зросте попит на добову оренду, як у столиці, так по всій країні», - зазначив Сергій Костецький.

Посприяти відновленню ринку оренди може і зниження курсу американської валюти: нагадаємо, що вартість добової оренди безпосередньо прив'язана до котирувань долар / гривня. Через їх зростання оренда однокімнатної квартири в спальних районах Києва в лютому-березні подорожчала з 100 грн до 115 грн на добу.

Оксана Гришина, «Вести»


Топ-оголошення

Сдам жилье в Днепропетровске -(Днепре)-
1грн/месяц, Сдам жилье -в м, Днiпро, (Днепропетровск) - Варианты аренды жилья по срокам от недели - ...

Кімнати > Здам > Вінницька обл. > Барський р-н > Бар

15/17 м2 у прохідному місці ДРІМ ТАУН під манікюр/копіцентр Оболонський
Оболонь, Оболонський просп., 16, 17 кв.м, 5 000грн/рік, 5/17 м2 у прохідному місці ДРІМ ТАУН під ...

Сфера обслуговування > Здам > Київ > Оболонський р-н

Топ-оголошення

Дом на 13ст. Фонтана Ахматовой / Елочная
Анны Ахматовой ул., 22, 4 комнаты, 180 кв.м, 2,7 соток, 190 000$, Дом 2000 года, двухэтажный, пять ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Продам > Одеса > Київський р-н

м.Черниговская можно пеша Рынок Юность Миропольская Комната БЕЗ ХОЗЯЕВ для 1-2-чел.
Соцгород, 3 000грн/месяц, м.Черниговская 10мин.езды или пеша 20мин.РЫНОК Юность= Комната БЕЗ ХОЗЯЕВ ...

Кімнати > Здам > Київ > Дніпровський р-н

Продам 1 комн. квартиру в р-не Рынка "Северный"
Котовського, 1 кімната, 20/-/- кв.м, 4/6, 12 000$, В продаже 1 комн. квартира по ул. Добровольского, ...

Квартири > Продам > Одеса > Суворівський р-н